Nejste přihlášen/a.
Budem s bráchou grilovat, máme filety s pangaciuse, jen nevíme jak dlouho to může trvat než se rozmrazí samy. Popř na kolik minut to mám hodit do mikrovlnky.
Děkuju předem
Filety pangasiuse i jiné ryby nerozmrazujte, vyndejte z mrazáku tak 10-15min. před grilováním, opláchněte pod teplou vodou aby jste se zbavil případné námrazy a položte na podnos, osušte čistou utěrkou a pokapejte citronem a posypte kořením (já používám bylinkový kapr, koření na ryby s česnekem a podobné), je slané a tak NESOLÍM, pokapu olivovým olejem a i když není úplně rozmrzlé tak rychle na gryl (buď na tác nebo do sítěk na grylování ryb). Příště grilujte pstruhy nebo makrelu je to podstatně lepší.
Pámbů Polreich v bedně tvrdil, že citron se na rybu nemá dávat na syrové maso. Prý tu rybu ta kyselina rozežere, a maso se potom rozpadá. Když tak až na upečené. Zdravý selský rozum mi říká, že by na tom mohlo něco být. Nevím. Co se pamatuji z mládí, tak maminka kapala citron na filé(takový ty kostky) aby změkly případné kosti.
Pokud mate platky jednotlive, staci tak hodka predem. Ryby jsou rozmrzle rychle. A i kdyz stale budou uvnitr trosku tuzsi, nicemu to nevadi. Ja jsem nedavno taky nechtela cekat, vytahla jsem z mrazaku pangasa, oplachla ho teplou vodou a hodila na panev. Byl hotovy za par minut a to, ze byl predtim v podstate mrazeny, vubec nevadilo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.