Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dieta a sladký

Od: terkad odpovědí: 11 změna:

Musím držet dietu, ale neumím se ovládnout jakmile jde o sladké. Co Mám dělat abych neměla chut na sladké nebo čím ho mám nahradit? děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Chuť na sladké snižuje chrom - koupíte v lékárně. Zobejte místo sladkostí oříšky atd. - ale pozor, ty jsou dost tučné!

jakubdeda*
hodnocení

2x

Naše mamina nám dělá sušené placky z ovoce.Usušené placky pak sroluje a nakrájí na plátky a dělá to z každýho ovoce.A dá to do sklenic a když jsme mělí chut na sladký nebo bombony,tak nám dala toto.A fakt to uplně stačí.Babička ta to také dělá,nebo strčila dědovi mrkev.Kdyby jste chtěla, tak tady napíšu jak dělat ty placky.Různé ovoce rozvaříte a pak ponorným mixérem rozmixujete uplně na kaši.No a pak to dává do sušičky a až je to usušené,pozná se to, že je to takové gumové a není tam už vidět voda.No a pak ještě horké to honem sroluje a krájí,no a je to.Babička ta to suší v troubě.Můžete si do toho dát i cukr.Když to děláte z jahod,tak je lepší to dělat i s rybízem,protože jahody tam nemají to co způsobuje houstnutí.Nevím jak se to jmenuje.Děláme to i z pomerančů.A je to opravdu mnamka.A můžete toho sníst dost a je to jen ovoce.Jo a do sušičky to dává po částech,asi 2mm vysoké.Do trouby to babička dá všechno hned na plech,ale taky jen tak 2mm vysoké.To nemusíte dělat.Jen kdyby jste chtěla.Ju?Jakub

martinaa*

*palec*Jakube, Vy se mi libite cim dal vic!:)

jakubdeda*

Hm, Vy mě taky.Ale jsem napolo zadaný:)Jakub

martinaa*

Nebojte, ja zcela:) Ale Vase odpovedi jsou vetsinou perfektni.

martinaa*
hodnocení

0x

Slabou vuli zadnou chemii neoblafnete... a me osobne chrom nikdy nepomohl. Zkuste pro zacatek snizit prijem sladkeho, nesmite ze dne na den vynechat, ale telo si na stale zmensujici se prisun sladkosti musi zvykat postupne. Kdyz mu seberete sladke naraz, tim vice Vas budou trapit chute. Zkuste nahradit sladke ovocem - nejprve sladsim, nektarinky, babany, posleze muzete prejit k melounum, jablkum.

Vse je bohuzel o vuli - ja loni pribrala deset kilo. Tak dlouho mi okoli opakovalo, ze jsem pribrala a mam speky, az jsem vyradila sladke sama, a jim i mensi porce. Po mesici takrka bez sladkeho na ne ani nemam chut, a kdyz prece, tak si radeji dam ovoce nebo orisky.

K tomu obrázkový komentář.

Dieta a sladký
martinaa*

No... nevim, zda jsem byla plna sily a zivota:D Spis jsem byla unavenejsi, protoze vlacim kila navic...a tak krasny usmev jako slecna jsem tez nemela:D

kocourovec*

Mně se moc líbí váš ohlas a máte stoprocentní pravdu, akorát ten konec mně moc nejde, protože ovoce a oříšků mám už plný zuby.*stop*

baruse*
hodnocení

0x

Mám zkušenost, že po tučném jídle následuje chuť na sladké. Zkuste omezit tučná a smažená jídla. Zdravím a přeji hodně úspěchů.

eulalie*
hodnocení

0x

A sladké nesmíte jíst kvůli tomu, že shazujete hmotnost, nebo proto, že držíte dietu při cukrovce? Asi nemáte dost pevnou vůli, že. A nepomohlo by vám, kdybyste si řekla, že požitím sladkého jídla si jen ubližujete a můžete si přivodit zdravotní potíže? Máte-li chuť na sladké, tak pravděpodobně u vás došlo k poklesu hladiny krevního cukru, ona ta hladina různě kolísá po celý den. Sladké ničím nenahradíte. Budete-li se krmit sušeným ovocem, jak to tu bylo kýmsi raděno, tak do sebe dostanete sladkého ještě více, a to dokonce v koncentrované podobě. To na dietu je naprosto nevhodné. Takže i u sušeného ovoce platí všeho s mírou. Pokud budete nahrazovat sladké cukrovinkami pro diabetiky např., tak si taky moc nepomůžete. Jednak mohou být slazeny fruktozou, což je taky cukr, ale jednoduchý, jednak mohou být slazeny aspartamem nebo podobným umělým sladidlem, a to je zase nezdravé na játra. Může se jen v omezeném množství. Nemáte-li držet dietu na sladké z důvodu cukrovky, ale např. kvůli té váze, tak bych vám doporučila, máte-li na sladké opravdovou chuť, ať si dopřejete např. malý kousíček čokolády. Uděláte si radost, dopřejete trošičku sladkého, zbavíte se tak stresu. Ale musíte mít pevnou vůli, abyste pak té čokolády nesnědla např. deset dkg. Je to vše o sebeovládání. Ale dá se to naučit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]