Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu,jak zabránit odlupování strouhanky při smažení řízků? Nevím čím to je,čemu se vyvarovat. Díky
asi myslíte vepř.řízky. maso má být suché, osolit,obalit v hl. mouce, v rozšlehaném vejci, ve strouhance, která by měla být prosátá a smažit v rozpáleném oleji do zlatova. já osobně nedělám tento trojobal, ale šlehám vejce s mlékem a pak vmíchám mouku a udělám řídké těstíčko, nechák okapat a obalím ve strouhance. je to rychlé, čisté a v pohodě.
Dobrý den, základ je udělat co nejlepší vrstvu s moukou. Pokud tam někde necháte místečko, vajíčko se od masa oddělí (a s tím i strouhanka).
Takže trojobal dělejte tak, že si připravte tři talíře, na první dejte mouku (tak 2 lžíce polévkové), na další si udělejte šlehané vajíčko, to osolte (nebojte se tam dát klidně půl lžičky soli do 4 vajec, klidně i víc), a na třetí strouhanku. Pokud děláte jednoduchý trojobal, mělo by stačit, aby bylo maso rozklepané a zbavené hnusů, pak pečlivě obaleno v mouce (opravdu pečlivě), pak vejce, pak strouhanka. Pokud máte raději silnější trojobal, udělejte dvojitý trojobal - po strouhance znovu do vejce (ne do mouky!) a znovu do strouhanky
Ale přímo odpadání je způsobeno málo moukou. Použijte hladkou, co nejsvětlejší. Maso musí být očištěné a naklepané, jinak to tam držet taky nebude. Klepáním zvýrazníte nejen chuť, ale maso bude na povrchu "porušené", takže se tam mouka lépe uchytí. U nenaklepaného masa hrozí, že svalová blána bude tak hladká (a že fakt je!), že se na ní neudrží nic
ještě mě napadlo, že pokud odpadává trojobal až při smažení, máte nevhodnou teplotu oleje. Chce to cvik, zjistit si, jak rychle se vám rozpaluje pánev (či v čem to děláte), důležité je nešetřit olejem - prostě pokud byste vzala šířku řízku, tak aby se na placato celý potopil (nezkoušeje to ale prakticky, jinak znehodnotíte trojobal ) Takže pokud uděláte málo oleje a na to hodíte trojobal, maso se bude odpařovat a to také odloupne (hlavně po otočení) trojobal
Jinak jak píše kolega, odlupování je doménou hlavně vepřových řízků
U kuřecích takové starosti mít nemusíte, maso je měkčí a porézní, narozdíl od vepřového.
to lidus: Zajímavá variace
Já používám polohrubou mouku, dělala to už moje mamka. Vejce s trochou piva rozšlehané a strouhanka doma strouhaná, ne kupovaná. Jinak poslední dobou mám dobrou zkušenost místo strouhanky obalit v drcených kukuřičných lupínkách. Je to moc dobré a dobře to drží.
Kukuř. lupínky jsou fajn Ale nasáknou hrozně oleje, než se tepelně upraví
Takový ten způsob KFC, ti to myslím také balí v něčem takovém
Aha, tak je také možné, že jsem si spletl firmu Prostě nějaká firma, co vyrábí "smažené maso" typu fastfood tohle dělá...
Možná bigburger, nevím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.