Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit odlupování strouhanky

Od: anina* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,prosím o radu,jak zabránit odlupování strouhanky při smažení řízků? Nevím čím to je,čemu se vyvarovat. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

asi myslíte vepř.řízky. maso má být suché, osolit,obalit v hl. mouce, v rozšlehaném vejci, ve strouhance, která by měla být prosátá a smažit v rozpáleném oleji do zlatova. já osobně nedělám tento trojobal, ale šlehám vejce s mlékem a pak vmíchám mouku a udělám řídké těstíčko, nechák okapat a obalím ve strouhance. je to rychlé, čisté a v pohodě.

klusik*
hodnocení

1x

Dobrý den, základ je udělat co nejlepší vrstvu s moukou. Pokud tam někde necháte místečko, vajíčko se od masa oddělí (a s tím i strouhanka).

Takže trojobal dělejte tak, že si připravte tři talíře, na první dejte mouku (tak 2 lžíce polévkové), na další si udělejte šlehané vajíčko, to osolte (nebojte se tam dát klidně půl lžičky soli do 4 vajec, klidně i víc), a na třetí strouhanku. Pokud děláte jednoduchý trojobal, mělo by stačit, aby bylo maso rozklepané a zbavené hnusů, pak pečlivě obaleno v mouce (opravdu pečlivě), pak vejce, pak strouhanka. Pokud máte raději silnější trojobal, udělejte dvojitý trojobal - po strouhance znovu do vejce (ne do mouky!) a znovu do strouhanky ;)

Ale přímo odpadání je způsobeno málo moukou. Použijte hladkou, co nejsvětlejší. Maso musí být očištěné a naklepané, jinak to tam držet taky nebude. Klepáním zvýrazníte nejen chuť, ale maso bude na povrchu "porušené", takže se tam mouka lépe uchytí. U nenaklepaného masa hrozí, že svalová blána bude tak hladká (a že fakt je!), že se na ní neudrží nic ;) ;)

doplněno 07.08.11 13:06:

ještě mě napadlo, že pokud odpadává trojobal až při smažení, máte nevhodnou teplotu oleje. Chce to cvik, zjistit si, jak rychle se vám rozpaluje pánev (či v čem to děláte), důležité je nešetřit olejem - prostě pokud byste vzala šířku řízku, tak aby se na placato celý potopil (nezkoušeje to ale prakticky, jinak znehodnotíte trojobal :-D) Takže pokud uděláte málo oleje a na to hodíte trojobal, maso se bude odpařovat a to také odloupne (hlavně po otočení) trojobal ;) Jinak jak píše kolega, odlupování je doménou hlavně vepřových řízků ;) U kuřecích takové starosti mít nemusíte, maso je měkčí a porézní, narozdíl od vepřového.

doplněno 07.08.11 17:42:

to lidus: Zajímavá variace ;) ;)

lidus*
hodnocení

0x

Nepoužívám mouku ale GUSTIN-kukuřičný škrob, obaluji tak i květák, celer, cibuli, smažím ve fritéze. Nic se neodlupuje.

hodnocení

0x

Já používám polohrubou mouku, dělala to už moje mamka. Vejce s trochou piva rozšlehané a strouhanka doma strouhaná, ne kupovaná. Jinak poslední dobou mám dobrou zkušenost místo strouhanky obalit v drcených kukuřičných lupínkách. Je to moc dobré a dobře to drží.

klusik*

Kukuř. lupínky jsou fajn ;) Ale nasáknou hrozně oleje, než se tepelně upraví ;) ;) Takový ten způsob KFC, ti to myslím také balí v něčem takovém ;) ;)

doplněno 08.08.11 00:43:

Aha, tak je také možné, že jsem si spletl firmu ;) Prostě nějaká firma, co vyrábí "smažené maso" typu fastfood tohle dělá... ;) Možná bigburger, nevím ;)

juldab*

Nikoliv v KFC požívají zajímavou technologii že obalujív těstíčku po usmažení krátce namočí do vody znova obalí v těstíčku a usmaži. Říkal mi to jeden kuchař tam od nich předtím dělal McDonaldovi a popisoval rozdíly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]