Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaprané tričko na růžovo - jak ho odbarvit?

Od: banan* odpovědí: 19 změna:

Prosím pěkně o radu a pomoc...

včera jsem šupla bílé prádlo do pračky a přimíchalo se mi tam i přítelovo červené nové triko.

A tak se většina hadříků obarvila na růžovo... :(

Tolik by mě to netrápilo, pár ponožek a nějaký spoďáry...

Ale měla jsem tam i nový tričko, který jsem měla jednou na sobě a stálo docela dost.. *zed*

A já ho nechci růžovoučký, i když nevypadá špatně, ale chci ho bílé... *bzum*

Dá se tento můj hloupý krok napravit? *plac*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

simona7751
hodnocení

0x

ja bych zkusila savo,ale neprehanet to,aby se tricko nerozpadlo a pak je dobra sul a jeste si nemuzu stezovat na wanisch na skvrny.

banan*
hodnocení

Úplně obyčejná sůl? :)

hodnocení

0x

Zkuste Vanish bílý.Odstranovač skvrn plus bělící učinek.

hodnocení

0x

jasně že dá, je to určitě chyba přítele, že ti podstrčil do špinavého prádla i svoje tričko, tak ať se činí :) Hledej nejjednodušší řešení

ale jinak ten vanish by mohl pomoci. stejně tak i lehký peroxid vodíku, ale ani u jednoho bych nevěřil na zářivě bílou, spíš takovou lehce do žluta

lidka*
hodnocení

0x

V jedné diskuzi jsem četla, že nejlepší odbarvovač je SAVO perex. Namočit prý tričko do lavoru, nedávat do pračky. Ale sama to vyzkoušené nemám. Ale jak jsem koukala, není to nijak drahé. Tak ať se dílo podaří! *placni*

drogeriemartina.cz/...

doplněno 05.08.11 11:36:

Samozřejmě bude záležet i na materiálu trička. A když tričko nevybělíte, ještě s ním můžete prát záclony, jak doporučují. *tuc*

Nechci vás zrazovat,ale minulý rok se mne to obarvení také podařilo,takže na "zkušené" rady prodavaček v drogerii jsem to "zázračné"Savo perex koupila,dala trika do lavoru,ale bohužel,žádná změna,pouze snad o jeden odstín,bylo to velmi nepatrné,koupila jsem ještě jeden balíček,ale zase žádná změna,takže trika nakonec skončila v popelnici*plac*

banan*
hodnocení

Takže Savo perex ee? *ee*

A ještě mě napadlo, existují přece barvy na textil (Duha), tak musí existovat i odbarvovače...

A ta sůl? Jak ta pomáhá? Normálně jako "posolit" tričko a šup do pračky? :D

Ten odbarvovač stojí taky za bačkoru*stop*Ještě mě napadl prášek do pečiva,ten taky bělí,vsypejte tak 4 prášky a cca půl skleničky té soli,ale do lavoru,do pračky neeeeeee*hej*Míchejte,a míchejte,pak dejte vědět,mělo by to zabrat,držím palceeee*modla*

banan*
hodnocení

Jdu to zkusit hned teď, děkuji moooc *slunce*

Není zač,hlavně aby jste opět vyšla jako krásná letní paní*palec*

banan*
hodnocení

zatím to nějak nebělá... :(

nechám to přes noc a uvidím ;)

Nechte,jsem sama zvědavá*andel*

banan*
hodnocení

A nic, furt růžová... :(

V pondělí letím do drogérky a zkusím to teda nějakou tou chemií ;)

cocinkamichalka*

Banan, v DM mají odbarvovač na "nechtíc" obarvené prádlo. Ale nevím, jestli to zabere, když už jste to máčela předtím v něčem...

banan*
hodnocení

Díky vám všem za rady. Určitě to přezkouším. :)

lidus*
hodnocení

0x

Savo perex není zázrak ale na bílé by zafungovat mohlo, nevím jak se přípravek jmenuje ale jednou jsem viděla reklamu co se zabarveným prádlem. Jakýsi přípravek a do něj namočit a původní barva se obnoví, zkuste se poptat v drogerii. Můžu říct, že ač Ariel na skvrny funguje bezvadně tak na zabarvené prádlo nezabral.

hodnocení

0x

drogeriemartina.cz/...

Ale vyzkoušené to nemám a upřímně, moc tomu nevěřím.

hodnocení

0x

V DM jsem si koupila odbarvovač pro omylem obarvené prádlo Dr.Beckmann a je to na bílé oděvy a stálobarevné to se zkouší na kousku látky ještě jsem nezkoušela..

lidka*
hodnocení

0x

Dneska jsem četla v časopise, jak na obarvené prádlo. Je to sice pro banan pozdě, ale třeba se to bude hodit dalším podobně postiženým. ;) To se snad stane každému alespoň jednou v životě. Takže ihned po zjištění dát obarvené prádlo znovu na praní a místo prášku dát tabletu do myčky. Prý to pomůže. *nevi* Jak jsem koupila, tak dávám dál. *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]