Nejste přihlášen/a.
Prosím pěkně o radu a pomoc...
včera jsem šupla bílé prádlo do pračky a přimíchalo se mi tam i přítelovo červené nové triko.
A tak se většina hadříků obarvila na růžovo...
Tolik by mě to netrápilo, pár ponožek a nějaký spoďáry...
Ale měla jsem tam i nový tričko, který jsem měla jednou na sobě a stálo docela dost..
A já ho nechci růžovoučký, i když nevypadá špatně, ale chci ho bílé...
Dá se tento můj hloupý krok napravit?
V jedné diskuzi jsem četla, že nejlepší odbarvovač je SAVO perex. Namočit prý tričko do lavoru, nedávat do pračky. Ale sama to vyzkoušené nemám. Ale jak jsem koukala, není to nijak drahé. Tak ať se dílo podaří!
Samozřejmě bude záležet i na materiálu trička. A když tričko nevybělíte, ještě s ním můžete prát záclony, jak doporučují.
Nechci vás zrazovat,ale minulý rok se mne to obarvení také podařilo,takže na "zkušené" rady prodavaček v drogerii jsem to "zázračné"Savo perex koupila,dala trika do lavoru,ale bohužel,žádná změna,pouze snad o jeden odstín,bylo to velmi nepatrné,koupila jsem ještě jeden balíček,ale zase žádná změna,takže trika nakonec skončila v popelnici
Takže Savo perex ee?
A ještě mě napadlo, existují přece barvy na textil (Duha), tak musí existovat i odbarvovače...
A ta sůl? Jak ta pomáhá? Normálně jako "posolit" tričko a šup do pračky? :D
Ten odbarvovač stojí taky za bačkoruJeště mě napadl prášek do pečiva,ten taky bělí,vsypejte tak 4 prášky a cca půl skleničky té soli,ale do lavoru,do pračky neeeeeee
Míchejte,a míchejte,pak dejte vědět,mělo by to zabrat,držím palceeee
Savo perex není zázrak ale na bílé by zafungovat mohlo, nevím jak se přípravek jmenuje ale jednou jsem viděla reklamu co se zabarveným prádlem. Jakýsi přípravek a do něj namočit a původní barva se obnoví, zkuste se poptat v drogerii. Můžu říct, že ač Ariel na skvrny funguje bezvadně tak na zabarvené prádlo nezabral.
Dneska jsem četla v časopise, jak na obarvené prádlo. Je to sice pro banan pozdě, ale třeba se to bude hodit dalším podobně postiženým. To se snad stane každému alespoň jednou v životě. Takže ihned po zjištění dát obarvené prádlo znovu na praní a místo prášku dát tabletu do myčky. Prý to pomůže.
Jak jsem koupila, tak dávám dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.