Nejste přihlášen/a.
účesy - holky trvalou vzadu kratší, kluci obdoba J. Jágra (nahoře kratší vzadu delší) nebo patku - vzpomeňte Discopříběh...
velké plastové náušnice, náramky
oblečení - džíny plesnivky, trika/svetry s netopýřími rukávy, kombinase se síťovinou, trička s obrázkem či nápisem...
určitě si někdo vzpomene na víc...
Nosily se rifle-mrkváče, spíš světlejí a hodně už seprané nebo uměle vyšisované (jakoby mramorované), nikoliv však bokové, ale hezky až do pasu. Pak nějaké to tričko barevné - ale spíš volnějšího střihu, zvýrazněná ramena. K tomu možná tenisky. Na hlavě spíš kratší vlasy, trvalé, ofiny-patky do čela.
taky jsem býval Depešák, když jsem stopoval na silnici v mém koženém oděvu, na hlavě sestříháno a la Dave Gahan, tak mě nepoznal ani vlastní táta a nezastavil mi
Uff, v té době jsem provětrával diskotéky a tzv. Čaje oblékaný ve stylu Ozzáka. A prakticky do dnes ... Ale ty ostatní rozsortované si pamatuju dobře. Padlo tu : Depešáci - všechno černá kůže a koženka, manšestráky a plátno, stříbrné kování, vyčesané vlasy alá Bart Simpson a Leningrad Cowboys, boty tzv. koně. Pankáči - netřeba popisovat. Myšáci a Plesnivci - z valné většiny hadry dovezené z celodenního výletu do Maďarska, jednoduchý popis - šedivá a plíseň napodobující nahrážka rifloviny. Různé střihy, hodně kapes a zipy na těch nejneočekávanějších místech. Pomuchlat se s holkou takto oblečenou znamenalo mít poškrábaný ruce a pod. jak od kočky. A pak byly tzv. Myši. Ti se vyznačovali právě těmi mrkváčovými kalhotami, ať z jeansoviny nebo plátna, klucí plátěný košile, holky halenky, vše velmi volné a vzdušné. Ten tip na Discopříběh by seděl.
PS. Jo, teď jsem si vzpomněl ... Holky si šily nějaké trika ze dvou dětských plínek
Diskopříběh je z 90. let. 80.desátá léta, to si pamatuju přesně, víte to ještě moc diskoték nebylo, alespon já a mí přátelé jsme je v Praze neznaly. Běžela muzika tzv, živá, v každém podniku kde se tančilo, byla zpěvačka, nebo zpěvák a kapela. Tančívalo se i odpoledne a večer na novo, v noci byly bary, v každém zase živá muzika Nejvíc byla oblíbená Abba, Pussy cats, Tom Jones, a spousta dalších skvělých kapel. Moda byla krásná, mohu to potvrdit, protože jsem tím žila a bylo co mě nejvíc zajímalo. Začátek 80 let se nosill tzv. krimplen, asi víte co to bylo, za materiál,ale na údržbu výborný. V polovině 80tých let se hrozně moc nosilo všechno džínové, ale ne plísnové ,a to tak, že by Pražák za to dal duši a všechny peníze. To byly džíny do zvonu, košile, kabelky, pantofle, boty, saka , saka byly šité s velkými zaoblenými klopami.Košile byly v modě takové jako z obvazoviny, trochu zmačkané, dámské šaty se nosily květované, i halenky a svetříky nějaká ozdoba z květinky, mohérové věci, svetry, čepice, a kožíšky třeba byly velurové tříčtvrteční pánské, nebo až ke kotníkům. Boty na podpatku, klínku, kozačky, v létě pantofle kožené i barevné. Začínala se hodně nosit kůže a to také všechno, kalhoty saka, kabáty, Měla jsem vypasovaný tmavě zelený kožený kabát, s páskem a okolo krku šálový límec stříbrná liška,bílá mohérová čapka. Kabelka se nosily ne přes rameno, jen do ruky a tzv. psaníčka jen pod paždí, často zdobené zlatou barvou. . Každou chvíli bylo něco co letělo a to a každý musel mít.
v roce 85- 90 jsem chodil stejně oblékán jako v Diskopříběhu a jestli ta zmiňovaná léta nejsou osmdesátá, tak která to jsou?
Nikoliv podle Ustavu jazyka českého jsou 80tá léta ta která mají na začátku desetiletí osmičku. ujc.cas.cz/...
Tak to potom sedí. Zadala jsem si do vyhledávače osmdesátá léta móda a nesedělo mi to vůbec na roky 1970-1979. Vím že na fotkách táta s kočárkem je oděn do džínsky, krátké do pasu, zvonové rifle a vlasy na patku. Mamča vyčesané, natupírované vlasy dozadu, krátké mini šatičky doplněné vysokými bílými kozačkami. Kočka.
fotečka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.