Nejste přihlášen/a.
účesy - holky trvalou vzadu kratší, kluci obdoba J. Jágra (nahoře kratší vzadu delší) nebo patku - vzpomeňte Discopříběh...
velké plastové náušnice, náramky
oblečení - džíny plesnivky, trika/svetry s netopýřími rukávy, kombinase se síťovinou, trička s obrázkem či nápisem...
určitě si někdo vzpomene na víc...
Nosily se rifle-mrkváče, spíš světlejí a hodně už seprané nebo uměle vyšisované (jakoby mramorované), nikoliv však bokové, ale hezky až do pasu. Pak nějaké to tričko barevné - ale spíš volnějšího střihu, zvýrazněná ramena. K tomu možná tenisky. Na hlavě spíš kratší vlasy, trvalé, ofiny-patky do čela.
 taky jsem býval Depešák, když jsem stopoval na silnici v mém koženém oděvu, na hlavě sestříháno a la Dave Gahan, tak mě nepoznal ani vlastní táta a nezastavil mi 
Uff, v té době jsem provětrával diskotéky a tzv. Čaje oblékaný ve stylu Ozzáka. A prakticky do dnes ... Ale ty ostatní rozsortované si pamatuju dobře. Padlo tu : Depešáci - všechno černá kůže a koženka, manšestráky a plátno, stříbrné kování, vyčesané vlasy alá Bart Simpson a Leningrad Cowboys, boty tzv. koně. Pankáči - netřeba popisovat. Myšáci a Plesnivci - z valné většiny hadry dovezené z celodenního výletu do Maďarska, jednoduchý popis - šedivá a plíseň napodobující nahrážka rifloviny. Různé střihy, hodně kapes a zipy na těch nejneočekávanějších místech. Pomuchlat se s holkou takto oblečenou znamenalo mít poškrábaný ruce a pod. jak od kočky. A pak byly tzv. Myši. Ti se vyznačovali právě těmi mrkváčovými kalhotami, ať z jeansoviny nebo plátna, klucí plátěný košile, holky halenky, vše velmi volné a vzdušné. Ten tip na Discopříběh by seděl.
PS. Jo, teď jsem si vzpomněl ... Holky si šily nějaké trika ze dvou dětských plínek
Diskopříběh je z 90. let. 80.desátá léta, to si pamatuju přesně, víte to ještě moc diskoték nebylo, alespon já a mí přátelé jsme je v Praze neznaly. Běžela muzika tzv, živá, v každém podniku kde se tančilo, byla zpěvačka, nebo zpěvák a kapela. Tančívalo se i odpoledne a večer na novo, v noci byly bary, v každém zase živá muzika Nejvíc byla oblíbená Abba, Pussy cats, Tom Jones, a spousta dalších skvělých kapel. Moda byla krásná, mohu to potvrdit, protože jsem tím žila a bylo co mě nejvíc zajímalo. Začátek 80 let se nosill tzv. krimplen, asi víte co to bylo, za materiál,ale na údržbu výborný. V polovině 80tých let se hrozně moc nosilo všechno džínové, ale ne plísnové ,a to tak, že by Pražák za to dal duši a všechny peníze. To byly džíny do zvonu, košile, kabelky, pantofle, boty, saka , saka byly šité s velkými zaoblenými klopami.Košile byly v modě takové jako z obvazoviny, trochu zmačkané, dámské šaty se nosily květované, i halenky a svetříky nějaká ozdoba z květinky, mohérové věci, svetry, čepice, a kožíšky třeba byly velurové tříčtvrteční pánské, nebo až ke kotníkům. Boty na podpatku, klínku, kozačky, v létě pantofle kožené i barevné. Začínala se hodně nosit kůže a to také všechno, kalhoty saka, kabáty, Měla jsem vypasovaný tmavě zelený kožený kabát, s páskem a okolo krku šálový límec stříbrná liška,bílá mohérová čapka. Kabelka se nosily ne přes rameno, jen do ruky a tzv. psaníčka jen pod paždí, často zdobené zlatou barvou. . Každou chvíli bylo něco co letělo a to a každý musel mít.
v roce 85- 90 jsem chodil stejně oblékán jako v Diskopříběhu a jestli ta zmiňovaná léta nejsou osmdesátá, tak která to jsou?
Nikoliv podle Ustavu jazyka českého jsou 80tá léta ta která mají na začátku desetiletí osmičku. ujc.cas.cz/...
 Tak to potom sedí. Zadala jsem si do vyhledávače osmdesátá léta móda a nesedělo mi to vůbec na roky 1970-1979. Vím že na fotkách táta s kočárkem je oděn do džínsky, krátké do pasu, zvonové rifle a vlasy na patku.  Mamča vyčesané, natupírované vlasy dozadu, krátké mini šatičky doplněné vysokými bílými kozačkami. Kočka.
 Mamča vyčesané, natupírované vlasy dozadu, krátké mini šatičky doplněné vysokými bílými kozačkami. Kočka. 
fotečka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
 V uchu kroužek. Hlavně černý oblečení. Podívej se na se na Depeche Mode. Pak byl styl pankáčů a veksláků. R.
 V uchu kroužek. Hlavně černý oblečení. Podívej se na se na Depeche Mode. Pak byl styl pankáčů a veksláků. R.