Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vydání vlastní knížky

Od: juliekrizkova* odpovědí: 12 změna:

Chtěla bych vydat svojí knížku. Nejde mi o to, aby ležela v pultech a ve výlohách v knihkupectví, ale o to, aby mi vytiskly například 10 výtisků a já je mohla darovat svým blízkým. Našla jsem už celkem slušné dvě internetové stránky. Zvolím si vlastní obálku a text knížky už je taky hotový, ale nevím, jestli těm firmám věřit. Máte někdo s vydáváním své vlastní knížky už nějaké skušenosti?

Děkuji předem *placni*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Já bych to uděla úplně jinak. Knihu bych si přepsala na počítači způsobem, jakým se např. píší diplomové práce na vysoké škole. Namnožila a nechala si to svázat v knihvazačství. Bude vás to stát jen vaše vlastní náklady na papír a vazbu a nemusíte nikomu jinému platit za zprostředkování. Jde-li vám skutečně jen o těch 10 kusů.

juliekrizkova*
hodnocení

Ok. Děkuji. Ale já bych chtěla mít například uprostřed knížky tři povoskované stránky s fotkami a mít lepší knižní papír. Taky nemám přístup ke kopírce a nechat si tisknout v práci 100 A5 taky je dosti drzé. Ještě ke všemu tiskne pouze černobíle.

Šlo by to taky, ale kvalita nic moc a u kopírky bych prostála celé odpoledne. *zed*

eulalie*

Ale no tak, jaký přístup ke kopírce? Copak neexistují kopírovací obchody, kde vám nakopírují, co chcete? Neslyšela jste o nich nikdy? Tyto také provozují to knihvazačství. Vždyť tam můžete klidně vložit i ty fotky, dnešní kopírovací technika je už hodně dokonalá.

lidus*
hodnocení

2x

knihovnicka.cz Brno ulice Ůvoz, tisknou od 10ks. Pokud necháte svázat kde dělají diplomku tak si papír můžete zvolit třeba křídový za cca 3kč A4.

S knihovnickou máme dobré zkušenosti. Vytiskli to pěkně, my jsme docela dali přidělit isbn,ale to vás nezajímá. První objednávka je minimálně těch deset, ale když už to jednou mají připraveno, dotisknou libovolný další počet, třeba i jen jeden kus.

buss
hodnocení

0x

Ano, jsou malonákladovky, proč nevěřit? Podívat se co už udělali, zadat co chci a porovnat ceny. Bude-li to zmetek, neplatím.

juliekrizkova*
hodnocení

Děkuju za podporu asi to nechám udělat takhle, je to podle mě dobrý dárek na Vánoce...

buss

Jasně, knížka má být knížka a ne nějaká kopie ...

juliekrizkova*
hodnocení

Podle mě za to nechtějí ani moc. Za deset výtisků s pevnou lepenou vazbou něco okolo 600 Kč...to je docela ztravitelné

buss

podle stran, kupte dnes knížku za 60 káčé... a ještě máte radost.

lidus*

Jste si jistá, že za tu cenu to bude kniha tak jak má vypadat? Tak pokud vám to za tuto cenu někdo udělá, neváhejte.

klusik*
hodnocení

0x

Doporučuji např. firmu Typos (tiskárna). Mají možnost i tisků nižších nákladů (lasertisk) a rovnou vám to svážou a udělají i různé další vylomeniny, co si jen budete přát.

Btw. klidně mi pošlete na mail (nakladatelstvi@klusik.cz) vaši práci a mohu vám udělat korekce, pokud byste chtěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]