Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Potřebovala bych poradit, co používat na plet s ekzemem ale zaroven s tvořícím se akné. Mám na obličeje taková místa, kde se mi pravidelne tvoří ekzem. Zároveň mám však zbytek obličeje náchylný k akné. Nevím si rady s tím, co na obličej používat. Nemáte nějaký tip? Protože když si obličej namažu nějakým kremem, hned se mi objeví ekzem nebo naopak. Záleží na tom, jaký to je krem, zda vysouší, nebo mastí.
Máte nějako oblíbenou kosmetiku, která by pro mě mohla být dobrá? Nebo tip, jak vytvořit rovnováhu?
Děkuju
A jakýpak ekzém se vám na tváři tvoří? Netrpíte náhodou perorální dermatitidou? Máte-li takto postižený obličej - ekzém a akné - tak by nebylo od věci zajít ke kožní lékařce. Vaše pleť je dle mého názoru překrémovaná a nemá sílu si sama vytvářet nějaké ty ochranné vrstvy na kůži. Přílišná péče prostě škodí, to vám poví dobrý kožní lékař. Někdy je dobré pleť nechat odpočinout od všech krémů, např. na noc se ničím nenamazat a čekat, že si pleť poradí sama. Když jsem já měla problémy s pletí (perorální dermatitida), byla jsem s tím na kožním. Dostala jsem antibiotika - na dobu 3 měsíců, musela jsem vypustit z používání chlorovanou vodu, zubní pasty s fluorem a držet dietu. Na pleť jsem si koupila zinkovou emulzi, tou jsem se pravidelně mazala, všechny krémy jsem vysadila, pleť nechávala odpočinout.
Tak to mame stejny problem Na odlicovani pouzivam mleko a odlicovac oci od nivei, jsou pry hypoalergenni, ale kazdy samozrejme reaguje jinak. Krem mam od vichy, na problematickou plet, otazkou je ovsem, zda se po nem opet neosypete - je nutno zkouset, a nebylo by od veci nechat si poradit od profi kosmeticky, ktera ma s timto bohate zkusenosti.
Na ekzem na obliceji pouzivam kozarem predepsany krem Advantan (baze kortikoidu), a muzu rict, ze dikybohu zabira.
Na kozni jsem chodila, byla jsem jako mala silny ekzematik a mama me mazala jakousi masti. Pak se to spravilo, dnes uz jen sem tam pouziji ten Advantan. Strava je hrozna, to uznavam, ale ted mam nejvice nervu a financnich starosti za poslednich nekolik let... takze do toho jeste nervy a uz se vezeme Zkusim brat ten B-komplex, vitaminu D mam asi tezky nedostatek, protoze nesnasim opalovani a brigadnicim v podzemi, kam slunce nezasviti
Ale je mi tam dobre...
Nebála bych se zkusit konopnou mast a mast z olejem z obilných klíčků. Osobně vyzkoušeno i na batoleti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.