Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připálená zapékací mísa - jak ji vyčistit

Od: milis® odpovědí: 7 změna:

Jak mám nejlépe vyčistit černé spálené skvrny na skleněné zapékací míse? Jde to vůbec? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Já používám pěnu na čištění trouby, manžel písek na nádobí s trochou jaru a drhne a drhne. Obojí funguje.

hodnocení

2x

Docela dobře funguje ocet - položit na skvrny papírovou utěrku a polít octem. Ocet se zadrží v utěrce, nesteče bez užitku, necháte třeba přes noc a můžete pak použít i tekutý písek, mělo by to povolit.

raadek*
hodnocení

0x
Dá se na to použít různá chemie, ale stačí ji ponořit na týden do vody. R.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jak radí liduš.Někdy i žiletkou seškrábnu kapky připaleniny,které předtím jsem nechala v jarovým roztoku.Taky prášek na praní,ten zas na dna hrnců.A Drhnout.Někdo koupí novou ;)

kia*
hodnocení

0x

Mně se osvědčila myčka. díky te horké páře co vznikla na závěr při vysoušení se ty černé fleky sloupávaly jako strupy, samozřejmě s mojí pomocí. Ale když mísa vychladla tak už to nešlo.

cocinkamichalka*

Také se přikláním k myčce. Ty sajrajty nám ze všech černých zašlých pekáčů udělaly krásně "nové".

hankauk*
hodnocení

0x

Mně se nejvíc osvědčila železná drátěnka. Zapekací mísu je snažší vydrhnout, když do ní nalijete vařící vodu, kápnete jar a chvíli necháte stát. Pak, nejlépe v gumových rukavicích, fleky vydrhněte. Předtím ale z mísy odlijte větší množství vody a pozor, ať se nespálíte. Ev. vodu vylijte úplně, přidejte tekutý písek (např. Cif) a drátěnkou vydrhněte. Vždycky mi připáleniny pustily.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]