Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvoření pupínků při holení vousů

Od: lumikik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

holím si vousy asi 2x týdně a tvoří se mi pupínky po holení. Nemám odvahu holit se třeba co druhý den ikdyž bych si to přál, byl bych celý osypaný.

Poradí mi někdo čím jsou pupínky způsobeny? Používám ruční holítka astra a pěnu na holení.

Děkuji moc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amusine*
hodnocení

4x

Dbrý den,

neholit se kvůli pupínkům je škoda, je třeba zatočit s příčinou. Důvod k pupínkům je dán kombinací používání žiletek a Vaší citlivé pokožky (trápí to i ženy ;)). Vaše možnosti, které mne napadají:

1) vyměnit pěnu na holení. Při výběru hledat označení "sensitive" - pro citlivou pokožku. V nich není parfemace (způsobující často alergickou reakci) a žádný alkohol, oproti tomu bývají přidány zklidňující složky (aloe vera apod). Ještě lepší, než pěna, je gel.

2) při holení používat kvalitní holítka, či alespoň bezpodmínečně vždy nová (ostrá). V místech s nejvyšším výskytem osypání to zkuste PO směru růstu vousů (nedřete kůži žiletkou jako obvykle proti směru) - při troše cviku a současném natahování kůže to jde.

3) po holení namazat tvář "Měsíčkovou Indulonou" - stojí pár kaček, ale kůži zklidní bezkonkurenčně, nedám na ni dopustit!*palec*

Dětský zásyp Vám na tvář neradím ;), i když ten také funguje skvěle (obsahuje hojící zinek a kůži "vysuší" pro případné podráždění).

Studená voda je také dobrý nápad - díky tomu se uzavřou škáry kůže a póry, takže se eliminuje i podráždění pokožky (kůže se tím "vyhladí").

4) nejjistější rada: investice do elektrického holícího strojku = problém s pupínky VYŘEŠEN (tj. žádné dráždění ostřím žiletky)

Tak hladké tváři ZDAR! *slunce*

doplněno 23.07.11 13:16:

omlouvám se předchozím rádcům, teď koukám, jak se mi podařilo dobré rady především sesumírovat :D

stoffi*

kdybych si 3) namazal něco na obličej, tak mám pupínků ještě 2x víc :( takže se prostě holim strojkem na vlasy. Sice to neni až tak hladký, ale zase lepší než vypadat jak pí*us ;)

jackie*
hodnocení

0x

Vyzkoušej/te pěnu jiné značky. Zkus/te vodu po holení. Pokožka je asi alergická na nějaké látky které obsahuje pěna.

kejki
hodnocení

0x

Zarůstání vousů, voda po holení.

stoffi*
hodnocení

0x

to mam já a už mě to štvalo, a dost, takže teď se holím strojkem na vlasy se sundaným nástavcem. Další věc kterou by jste měl udělat - po oholení si dejte obličej pod studenou sprchu na chvíli. Je to dost nepříjemný, ale pomáhá to na 80%. ;)

lidus*
hodnocení

0x

Zkuste elektrický holící strojek a kvalitní balzám po holení,

hodnocení

0x

Já mám taky několik let tento problém.Dříve jsem se holil obyčejným holítkem a holil se pěnou. Zkoušel jsem lepší a lepší pěny, jiné žiletky a nic. Těď mám elektrický strojek, balzám po holení a potíží jsem se dosud nezbavil.

martinaa*
hodnocení

0x

Místo peny doporucuji gel na holeni na citlivou plet, pote kvalitni vodu. Astry jsou sice kvalitni a opravdu oholi, ale kazdemu nemusi sedet, jsou prilis agresivni. Zkuste jiny typ holitka.

kreha*
hodnocení

0x

Já s tím měl problém taky, vyměnil jsem pěnu za gel Gillete a ted je to paráda. :) Používám ruční žiletku Gillete fusion.

hodnocení

0x

Hlavne nepouzivejte jednorazova holitka, to je udelane jako nouzovka a opravdu na jedno oholeni. Kupte si neco sice drazsiho, ale kvalitnejsiho. me celkem vyhovuji i ty vybrace u Gillete, kterym jsem se driv smal. El. strojek doporucuji od nekoho z rodiny vyzkouset, nemusi to pomoci a preci jen nejsou za par korun> Dale jak radi ostatni, pouzivejte gel na holedni sensitive. Ja kupuji celkem levny v DM drogerii a je fajn. Nevim, jak dlouho se holite, ale po case si kuze zvykne a bude to lepsi.

skokycz*
hodnocení

0x

Za to může pokožka. Mám to taky a na vojně jsem trpěl jak zvíře. Používal jsem wilkinson sword a různé pěny... nic nepomáhalo, po vojně jsem si koupil Gilette a různé pěny, nic nepomáhalo... tak jsem si koupil elektrickej Philips a... nic nepomáhá.. po takovém oholení co vous to beďar (vodovej) a dost zarostlých vousů, tak jsem s tím praštil a holím se strojkem na vlasy ,tzv. na železo. Udělá to tak dvoudenní strniště a mám svatej klid. Do žádnýho holení už v životě nepůjdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]