Krabí tyčinky na salát - vařit nebo ne?

Od: Datum: 20.02.13 15:12 odpovědí: 15 změna: 21.02.13 10:51

Mám dotaz? Když chci udělat krabí salát, musím krabí tyčinky povařit?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 20.02.13 15:15

Nemusíte. Dělám pomazánku z krabích tyčinek, jen je nechám rozmrazit, nakrájím a přidám ostatním ingredience. Jen podotýkám, že se nejedná o krabí maso, ale o ochucené rybí maso.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 20.02.13 15:15
avatar

Nevařit, to by z toho byla omáčka.

doplněno 20.02.13 15:34:

V každém receptu na salát co znám se tyčinky vybalí, rozmrazí a nakrájí, přidá se např. cibulka, majonéza a sterilovaná kukuřice a můžete podávat.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kraba
Datum: 20.02.13 15:16

Nejíst a je to. Tady máte něco o této lahůdce (od 1.55 minuty)


Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 15:32
avatar

Předběhl jsi mne, taky jsem to sem chtěl dát :) A správně, krabí tyčinky vzít, rozbalit, plastový obal hodit do tříděného odpadu (plast) a ochucené rybí maso s pomocníčky vyhodit do koše (komunál). Jak tohle někdo může jíst, to nechápu *ee*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 20.02.13 15:17

"Krabí salát" lze udělat ze syrového i vařeného/dušeného masa - já preferuju syrové...

Jen - proč zrovna z krabích tyčinek? - jde o drcené ´odpadové´ maso (obvykle tresčí), které je uměle obarveno a dochuceno - s kraby má společné jen to, že krabi i tresky žijí v moři...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 20.02.13 15:18

já je dávám na chvíli na pařák

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 20.02.13 15:31
avatar

Pokud vím, tak "krabí" tyčinky se pouze spaří...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 19:35
avatar

Když se rozhodnete konzumovat ty růžové "krabí" tyčinky, tak v žádném případě tepelně nezpracovávat! Už samo o sobě, a tak, jak to je, to není nic moc, ale pokud to spaříte, jak radí Hope, nebo Olaf, (i když v jiných případech radit umí,:)) tak v tomto případě se spletli oba dva. Nejen, že by to bylo nepoživatelné, ale mohlo by to i ublížit. Já vím, že u nás se tyto tyčinky v domácnostech zpracovávají i tepelně, ale to je chyba. Také jsem viděla, že je lidé v různých receptech dávají na cibulku a zamíchají do těstovin. Je to jedna hrůza. Pak se tady budeme zase bavit o těžkých nemocech. Chápu, že to lidé tak dělají, ale věřím, že to snad nekonzumují často. To je hrůza, co člověk dokáže sníst.

Pokud chcete z tyčinek udělat salát, ještě zmrazené je nastrouhejte na robotu, jde to lépe, pak přidejte celer, uvařený dopoloměkka, taktéž nastrouhaný, osolte, opepřete, přidejte šťávu z citronu, a majonézu. Můžete trošku přisladit, dle chuti. Promíchat a nechat odležet. Je to docela dobrá pomazánka na chlebíčky, ale nejíst často...Trochu to připomíná krabí pomazánku. Ale je třeba si uvědomit, že s krabem to nemá vůbec nic společného.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 22:11
avatar

Myslíš, že to lidé nekonzumují často? Já nevím, jak se připravují ani jsem je nikdy neochutnal (nemusím mít všechno), ale vidím, jaká kvanta se jich prodávají. Asi je to IN.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 21:46

Já tedy nevím, ale nevařenou krabí tyčinku bych do pusy nestrčila ani náhodou. Teď už vlastně ani tu vařenou nebo jinak tepelně upravenou. Před 5 lety jsem si dala úžasný salát s touto pochoutkou (tehdy jsem ji milovala) a měla jsem týden silné průjmy a odpor ke krabím tyčinkám mám dodnes, stačí se na ně podívat a je mi nevolno...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 22:07
avatar

Asi nebudeme mluvit o tom samém. Ale budiž, nebudu se dohadovat. Je mi to v podtstatě úplně jedno. Já vím, jak se má tato potravina konzumovat a to je pro mne důležité. Jestli si je chce někdo vařit, smažit, opékat, jeho věc...

doplněno 20.02.13 22:16:

Ale já jsem nikdy průjem po pomazánce z krabích tyčinek neměla. Ovšem nikdy jsem je nevařila. A nikdy průjem, ani žádný jiný problém neměl nikdo, kdo je u mne jedl. A to v létě, když se u mne sejde víc lidí na zahradě, dělám tyto chlebíčky a každý se oblizuje. Ale ono záleží na tom kuchaři. Ono se může zkazit všechno. A když někdo neumí, tak zkazí i bramborovou kaši...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 22:20

Já jsem nijak nenapadala vás, nebo to o jste napsala:) krabí tyčinky samy o sobě špatné nejsou ale já pravděpodobně natrefila na balení, které nebylo uplně v pořádku a od té doby bych je nestrčila do pusy, protože ty bolesti byly opravdu strašné. Ale tohle se samozřejmě může stát u jakéhokoli jídla, většinou dovezeného odněkud zdaleka:)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.02.13 22:31
avatar

Však já to za žádné napadání nepovažuji. Šlo o výměnu názorů a zkušeností. A tak jsem to také brala. Takže z mé strany je všechno v pohodě.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 21.02.13 07:26
avatar

Nevařit.Dotaz byl,zda vařit,či nevařit a né z čeho to je a co do toho dávají a jaký je to podle některých,,fujtajbl,,.Běžte na brigádu do masokombinátů,pekáren,mlékáren...atd. a nebudete už jíst nic a můžete se jít tak akorát pást na trávu pokropenou kyselým deštěm a spadem ze smogu.V dnešní době si člověk už skoro nevybere a např. potraviny BIO?Nenechte se nikdo vysmát! Už bylo dost o tom napsáno a za tu cenu? Ani omylem! Lidé kupují podle toho,co mají v peněžence a že tam máme stále méně,to ví většina z nás,tak proč kritizovat někoho,že jí ,,krabí tyčinky,,?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.02.13 10:51
avatar
Mimochodem . . . taky se vám zdá že už nemají krabí tyčky tu chuť co mívaly? Že by už ani ty Éčka nebyly to co dřív? Který kupujete aby to aspoň vypadalo že kolem linky kde se to dělalo přešel krab?
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.