Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny pekaře. Zkoušeli jsme péci chleba. Všechno se povedlo, chuť skvělá, konzistence chlebová. Jen nám takhle kolem dokola prasknul a zvednul se jak hříbeček. Nevíte někdo, co jsme udělali blbě?
To by mohlo být ono. V tom receptu bylo, že se má dát do trouby hrníček s vodou. Já tam dal kastrol. Tak je možný, že to chce opravdu jen hrníček, aby ta plocha na odpařování byla malá. Ono to asi potom odpaří i míň vody. Díky za tip, zkusíme příště.
Před pečením nařízni povrch. Popraská tam a ty okraje jsou moc dobrý.Jinak výbornej návod najdeš někde u Cuketky jmenuje se to jak se mu chleba poved napotřetí. Já ted peču z kvásku a hechávám tak 12 hodin kynout
Jo, naříznutý to bylo. A tenhle chleba taky byl z kvásku, z koupeného. A poctivě kynul přes noc. Teď mám zadělaný kvásek doma, ze žítné mouky. Už kvasí, a jestli se povede, myslím, že zítra nebo pozítří budem péci. Tak dám vědět, jak jsme dopadli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.