Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč chleba při pečení prasknul?

Od: lui* odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny pekaře. Zkoušeli jsme péci chleba. Všechno se povedlo, chuť skvělá, konzistence chlebová. Jen nám takhle kolem dokola prasknul a zvednul se jak hříbeček. Nevíte někdo, co jsme udělali blbě?

Proč chleba při pečení prasknul?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dej to i s fotkou na www.labuznik.cz do "diskuze" . Musis se samozrejme driv registrovat, abys mohla diskutovat, ale je tam hodne lidi, kteri poradi s mnoha problemy kolem vareni a peceni.

www.labuznik.cz

mutozen*
hodnocení

0x

Opravdu nevím co se mohlo stát. Ale asi jste to moc opekl. Můj názor

lui*
hodnocení

Takhle to prasklo během, snad prvních dvaceti minut pečení. Pak už se to nezvedalo.

mutozen*

Jak dlouho jste to pekl?

des*

Tohle dělá moc vody,takhle to utrhne pára.Ale je stejně dobrý ne?.

mutozen*

Myslím si že ho měli dost dobrý :) I když tam byla ta prasklina

lui*
hodnocení

To by mohlo být ono. V tom receptu bylo, že se má dát do trouby hrníček s vodou. Já tam dal kastrol. Tak je možný, že to chce opravdu jen hrníček, aby ta plocha na odpařování byla malá. Ono to asi potom odpaří i míň vody. Díky za tip, zkusíme příště.

lui*
hodnocení

No pekli jsme ho 55min. Ta doba pečení se asi musí vychytat, podle velikosti chleba. V různých receptech jsou doby od 40 do 60min. Ale jak jsem psal, takhle to prasklo hned na začátku. Pak už to nic nedělalo.

sandra*
hodnocení

0x

Před pečením nařízni povrch. Popraská tam a ty okraje jsou moc dobrý.Jinak výbornej návod najdeš někde u Cuketky jmenuje se to jak se mu chleba poved napotřetí. Já ted peču z kvásku a hechávám tak 12 hodin kynout

lui*
hodnocení

Jo, naříznutý to bylo. A tenhle chleba taky byl z kvásku, z koupeného. A poctivě kynul přes noc. Teď mám zadělaný kvásek doma, ze žítné mouky. Už kvasí, a jestli se povede, myslím, že zítra nebo pozítří budem péci. Tak dám vědět, jak jsme dopadli.

hop®

Jestli to není příliš vysokou teplotou, chleba vyběhne a utrhne se dřív, než se zacelí kůrka...*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]