Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych přesný popis na zavařování v elektrické troubě. Jedná se konkrétně o meruňky. Děkuji.
Kdysi jsem zavařovala v plynové troubě. Ale nakonec jsem se vrátila ke klasickému zavařování v hrnci. Nevím, nějak mně to víc vyhovovalo. Hlavně manipulace se sklenicemi. Zde máte podrobné rady:
prozeny.cz/... a nebo zde:
ireceptar.cz/... a dále:
sip.denik.cz/... Ale i v našem archivu jsme už tuším loni probírali zavařování na různý způsob. Tak ať se dílo podaří!
Děkuji za ochotu, ale tyto rady jsou mi nanic. Jednak se liší stupněm teploty a jednak dobou sterilizace a někde údaj není uveden vůbec. Mě hlavně zajímá na kolik stupňů a jak dlouho. Způsob přípravy znám.
My zavařujeme v troubě jinak.Máme velkou Moru.Na plech se narovnají naplněné sklenice.Zapne se termostat na 90°C.Až začne trouba cyklovat,tak se spočítá 20minut.Poté se vypne,vytáhne se plech a sklenice dnem vzhůru se nechají schladnout.Mezitím se dá nový plech a t d.Žádný hrnec,žádná voda,nasucho.Na plechu je to proti prasknutí sklenice.
Ahoj, tady mas link jak zavarovat v troube. Jinak zasadne nezavaruju a ze mi uz nejaky ten patek je. mas tam i cerstve fotky. A take se muzes registrovat a tam na tema (nejen) zavarovani diskutovat
p.s. vcera jsem zavarovala pesto z maty , krasne chytlo . Ono hodne zalezi na tom, jestli nemas mastna vicka (byvaji u sklenic od oliv, kamaradka je vubec nepouziva) . kdyz delam neco mastneho, davam si zalezet, abych nepobrandala okraj sklenice pred zavickovanim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.