Nejste přihlášen/a.
ahoj, prosím o radu, bylo mi poraděno, že by bylo výhodné jít na rizikové a chodit do práce, nevím, jeslti je to dobrý nápad, bála bych se, že přijde kontrola a už bych pak nic nepobírala, můžete mi poradit?
Děkuji
Raději bych to takhle nepraktikovala. Nevím kdo vám radil, ale pokud to byl zaměstnavatel tak ho raději neposlouchejte.
A co myslíte tím rizikovým těhotenstvím? Jakože vám lékař vypíše neschopenku a vy přesto budete chodit do práce? A to si jako myslíte, že na to zdravotní pojišťovna nepřijde? Nějak jsem vás nepochopila. Copak nevíte, že za první 3 týdny marodění dostáváte peníze od svého zaměstnavatele?
Status rizikové těhotenství ještě neznamená, že zůstanete doma na neschopence. No většinou ano, protože jsou problémy v těhotenství, ale spousta maminek zůstává doma, i když jim nic není. Ono to je totiž tak, že když zůstanete doma na neschopence, tak vám bude mateřská pak vypočítána z toho průměrného hrubého příjmu, co jste měla před neschopenkou. Ta se do toho nezapočítává. Na druhé straně po dobu marodění berete jen částečnou mzdu odpovídající nemocenské. Ale řeknu vám, čím více na tom všem budete špekulovat, tím více prohloupíte. Pokud budete na neschopence, dosti často se stává, že nemáte celodenní vycházky, ale nějak jsou časově omezené. Tudíž nepřípadá v úvahu, že byste si v klidu mohla jet na výlet, nakoupit a tak podobně. Na druhé straně, jste doma a nemáte stresy v práci. Záleží jen a jen na vás, jak se zařídíte. Víte, já jsem měla rizikové těhotenství, ale s tím, že jsem ležela dlouho v nemocnici. Toto byste asi nechtěla, že.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.