Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mateřská a rizikové těhotenství

Od: kasandra70* odpovědí: 8 změna:

ahoj, prosím o radu, bylo mi poraděno, že by bylo výhodné jít na rizikové a chodit do práce, nevím, jeslti je to dobrý nápad, bála bych se, že přijde kontrola a už bych pak nic nepobírala, můžete mi poradit?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

palenka*
hodnocení

1x

Toto je fakt hnus. Dneska se lidi honí za penězi za každou cenu. Stojí Vám to za ty peníze? Vykašlete se na podvody, nebudete mít z toho stres, užívejte si těhotenství - peníze nejsou všechno.

Pokud jste na tom zdravotně špatně, jděte na nemocenskou a odpočívejte.

lidus*
hodnocení

0x

Nezlobte se ale buď jste riziková nebo ne. Rozhodně to nevidím jako dobrý nápad.

anabela*
hodnocení

0x

Raději bych to takhle nepraktikovala. Nevím kdo vám radil, ale pokud to byl zaměstnavatel tak ho raději neposlouchejte.

kasandra70*
hodnocení

radila mi to firemní účetní.

anabela*

Tak se na účetní vykašlete. Nic nezaplatí pak bolest za ztrátu miminka. Jestli-že Vám lékař doporučil rizikovku, tak běžte, Jestli-že Vás navádí jen účetní a vy jste zdravá, tak mi to přijde trovćhu nefér vůči maminkám, které rizikovku opravdu potřebují

eulalie*
hodnocení

0x

A co myslíte tím rizikovým těhotenstvím? Jakože vám lékař vypíše neschopenku a vy přesto budete chodit do práce? A to si jako myslíte, že na to zdravotní pojišťovna nepřijde? Nějak jsem vás nepochopila. Copak nevíte, že za první 3 týdny marodění dostáváte peníze od svého zaměstnavatele?

kasandra70*
hodnocení

vůbec nemarodím, tak nevím, jak to chodí, a radila mi to právě firemní účetní.

eulalie*

Status rizikové těhotenství ještě neznamená, že zůstanete doma na neschopence. No většinou ano, protože jsou problémy v těhotenství, ale spousta maminek zůstává doma, i když jim nic není. Ono to je totiž tak, že když zůstanete doma na neschopence, tak vám bude mateřská pak vypočítána z toho průměrného hrubého příjmu, co jste měla před neschopenkou. Ta se do toho nezapočítává. Na druhé straně po dobu marodění berete jen částečnou mzdu odpovídající nemocenské. Ale řeknu vám, čím více na tom všem budete špekulovat, tím více prohloupíte. Pokud budete na neschopence, dosti často se stává, že nemáte celodenní vycházky, ale nějak jsou časově omezené. Tudíž nepřípadá v úvahu, že byste si v klidu mohla jet na výlet, nakoupit a tak podobně. Na druhé straně, jste doma a nemáte stresy v práci. Záleží jen a jen na vás, jak se zařídíte. Víte, já jsem měla rizikové těhotenství, ale s tím, že jsem ležela dlouho v nemocnici. Toto byste asi nechtěla, že.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]