Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýraznění obočí

Od: liduli odpovědí: 15 změna:

Prosím, poraďte, chystám se na společenskou událost a potřebovala bych se trošku vylepšit. Jsem starší ročník a nikdy jsem se emalovala protože jsem to neuměla a připadala jsem si nesvá i když jsem si jen přetřela rty. V posledních letech jdu občas na úpravu obočí (barvení ne, vadí mi ta namalovaná linka než se smaže) a barvení řas. Obočí mám nevýrazné a potřebovala bych ho něčím zvýraznit, ale ne tužkou, šlo by to např. očními stíny a nějakým štětečkem? Nebo poradíte něco jiného, vůbec se v tom nevyznám, děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Liduli, tady jsem našla docela dobrý postup, třeba jste ho ještě neviděla a bude vám užitečný. *modla*

pritelkyne.cz/...

liduli
hodnocení

Marenko, moc děkuji, snad se s tím nějak popasuju :)

hodnocení

2x

A já mám z toho všeho docela strach. Ono totiž hóódně záleží na tom, jak je obočí husté. Jestli je husté a jenom světlé, tak to spraví lehké doteky hnědou tužkou. Ale jestli je řídké a ještě k tomu světlé, tak to už vyžaduje trochu víc zkušeností, a umu. A jak jsem tak četla otázku, vypadá to na to, že jste se nikdy nijak moc nelíčila. Já se Vás zeptám, je opravdu nutné nějak zvýrazňovat obočí? Ono totiž když se to udělá špatně, bude to horší. Už si nepamatuji kdo tady odpovídal, že v žádném případě stíny, tak s s tou radou naprosto souhlasím! Stíny na obočí nepatří, uděláte ze sebe sovu. A nemáte vedle sebe nějakou kamarádku, která by poradila? Škoda že nesedíte vedle mne, koukla bych se na to. Jinak přeji ať se Vám to povede, a jste hezká. Ale možná by stačilo dát důraz na něco jiného, než obočí. :)

liduli
hodnocení

Dobré ráno, no... to je právě to, že nemám obočí husté a už jsem si vytrhla i šedivý chloupek z něho. Když jsem byla na barvení obočí kdysi dávno, tak jsem tu nabarvenou linku na kůži měla viditelnou možná 2-3dny a nejhorší bylo když jsem vyšla ze salonu a taková nepřirozená hrůza, hned jsem si nasadila brýle, které mám na dálku *smich*, abych to trochu zakamuflovala a doma jsem to drhla krémem. Zkusím rady, které jsem tady od vás všech dostala a pokud se nebudu cítit v ničem, tak budu "svá", ještě jednou díky,L.

hodnocení

0x

Proč ne tužkou? Když se použije hnědá a několikrát se lehce po směru růstu obočí jakoby naznačí, je to fajn. Nesmí se udělat jedna výrazná čára.*hej*

lidka*

Souhlasím plně s babkouzov. Ještě bych předem zkontrolovala, jestli není nějaký chloupek moc přerostlý a ten bych pinzetou vytrhla. Ale jinak přesně - hnědá tužka a kopírovat chloupky. To si můžete natrénovat předem. ;) A pokud se normálně nemalujete, tak třeba nakonec od toho i ustoupíte. Ale určitě jemné stíny, trochu vylepšit obočí a řasenka - to opravdu zvýrazní obličej. Na rty slabě rtěnku a nebo lesk na rty. Nebojte se toho. Jak říkám, vyzkoušet a uvidíte. *tuc* Klidně požádejte o pomoc někoho mladšího z rodiny. Ať doporučí podle barvy vlasů a očí, jakou barvu kosmetiky použít. Já jsem seniorka 60+, ale nebráním se i slabému make-upu. Zakryje drobné vady na pleti. Tak ať jste na tu událost pěkná! *placni*

doplněno 12.07.11 19:35:

Barvení obočí se mi také nelíbí, ale jestli máte obarvené řasy, tak máte to nejdůležitější hotové. :)

doplněno 12.07.11 20:23:

Liduli, ale to neznamená, že nemůžeme trochu pomoci přírodě a udělat ze sebe pěkné holky. *vtip* Ale musí to být jemné líčení, které nás jenom trošku vylepší a ne že ze sebe uděláme klauna. :D To bychom potom byly skutečně pro srandu.

liduli
hodnocení

Tak Vám děvčata moc děkuji, pokusím se o to nedříve nanečisto, pak dám vědět, jak jsem to zvládla. Lidko, mě je taky tolik :). Hezký večer všem.

liduli, to fakt musíte párkrát nanečisto. Je to totiž otázka cviku. A po několika dnech otázka několika vteřin. *hi*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Liduli, jen doplním děvčata nade mnou - je opravdu lepší si obočí zvýraznit tužkou, já mám takovou velmi světle hnědou a obočí tak vypadá přírozeně.

Oční stíny nebrat - většinou mají drobné třpytky a třpytkaté obočí je pak spíše k smíchu, než k užitku (vlastní zkušenost :-D).

martinaa*
hodnocení

0x

Ja si nechavam barvit oboci uz nekolik let a jsem naprosto spokojena. Jeste ten den to do vecera vypada trochu umele, ale nic strasneho, behem noci a druheho dne uz prebytecna barva na kuzi opada a zustava jen ta na oboci. A nikdy jsem zadnou "linku" nemela, to netusim, co tim myslite*nevi*

doplněno 12.07.11 21:13:

A jak psala lidus, ze se ji barvene oboci nelibi - treba u me nepoznate, ze neni prirodni, ale barvene. Jedna se o nabarveni celeho oboci, nikoli jakasi tenka vyrazna linka jako u oboci tetovaneho. Odborne nabarvene oboci (pokud je podobne barve vlasu), nepoznate:)

lidka*

Určitě Martino záleží na tom, jak to kdo dělá. Já měla kolegyni světlovlasou, ne úplnou blondýnku. Ale když přišla po barvení, tak to dlouho trvalo, než to vypadalo přirozeně. Dávala si řasy i obočí a ten skok se nadal přehlédnout. ;) Ale jak se komu líbí. Já když jsem jednou nestihla se namalovat do práce, tak mne holky koukaly, že jsem nějaká jiná. No jasně - světlé řasy a menší oči. :D Honem jsem zasedla k zrcátku, než začaly úřední hodiny.

martinaa*

Ja jsem uplne blond, vlasy si nebarvim, ale oboci a rasy ano, protoze jinak nejsou takrka videt:) Prvne to byl pro me sok, ale kazdy rikal, ze mi to slusi, a dnes, kdyz nestihnu kosmetiku, si prijdu strasne nevyrazna... samozrejme mam oboci do svetle hneda, aby to bylo co nejvice prirozene:)

Holt musime nekdy pomoci prirode tam, kde jiz ztracela dech:D Vestinu "celebrit" byste na ulici ani nepoznala;)

krkovicka*
hodnocení

0x
Já si udělám linku a prstem ji rozmáznu.K běžnýmu dennímu líčení ne,k večernímu ano ke kočičím očím.

morena*
hodnocení

0x

tak to mám pro Vás jeden super odkaz. Sama jsem toto nedávno řešila, protože obočí nemám nic moc a toto mi fakt pomohlo a každýmu se to líbilo (jestli teda nekecali) :D

Chce to jen šikovné ručky:

Jinak když zadáte na YouTube třeba MAKE-UP nebo PARTY LOOK, tak Vám to nabídne plno videí jak se slečny umí malovat a jak my to mužem odzkoušet - vizážistika zdarma :)

liduli
hodnocení

Nooo, tak to je super odkaz, dost jste mi všechny pomohly, dnes jsem už zkoušela jemně tužkou vyčárkovat obočí a nebylo to špatné, ještě si ho musím upravit vytrháním zbytečných chloupků. Dík, L.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]