Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem kuchtílkům. Dostala jsem originál balení řasy Agar Agar. Vypadá to jako dlouhé, bílé, skroro průsvitné, jakoby pomačkané provázky z nějakého celofánu. Jenomže ouha, žádný návod, jak to upotřebit. Už to mám v šupleti rok, a pořád nevím co s tím. Teď jsem zase patlala marmeládu z rebarbory, a jako obvykle, zase se mi zdá řídká. Ale tentokráte je hodně řídká. Na těch pytlících s želírovacím práškem, je napsáno, že se MUSÍ dávat před cukrem. No já to udělala, takže teď už tam mám i ten zatracený cukr, a ono to je fuj fuj. Tak jsem si vzpoměla na ten Agar Agar. Píši to přesně tak, jak je to napsané na obale, dvakrát to tam je. Také nevím proč. Je to z Číny. Tak jestli je mezi námi nějaký Číňan, a ví jak na to, byla bych moc ráda. Samozřejmě beru rady i od "nečíňanů",
a moc ráda! Suzy.
Jasně, dá se to použít. cs.wikipedia.org/...
A dobře se v tom množí octomilky pro rybičky.
V makrobiotice to pouzivame casto. Nez bych to zdlouhave vysvetloval, tak bych zvolil, at se nechas inspirovat primo receptama:
Tady je jinak vyhledavani vsech receptu, kde se jakkoli vyskytuje agar:
Z jednoho z nich vybiram poznamku:
Množství agaru zkouším tak, že si lžičku převařené hmoty dám na talířek do lednice a během chvilky vím, jestli to ztuhne nebo ještě musím přidat. Lze dozahustit i kukuřičným škrobem.
doplněno 13.07.11 12:05:A jeste mam rad tento web, autorka je profi fotografka, takze to vypada moc lakave:
Tak, a mně došly hokejky. To je kvůli srandistovi olafovi. Protože Ty jsi také poslal bezva recepty. Jenomže tak už to v životě chodí, "kdo dřív přijde, ten dřív mele". Ne, já mám ráda legraci, a vím, že Ti stačí alespoň ta jedna hokejka a mé díky k ní. Ale víte co mne zarazilo? Odpovídají jenom kluci! Že by byli v kulinářské oblasti bádavější?
Dostali jste kluci "zelené hokejky" oba dva, protože jste se snažili. A toho já si cením. Mrkla jsem na odkaz, ale asi toho o tom Agar - Agarovi, stejně nikdo moc neví. To já vím taky, že se to používá v kuchyni, ale jak? Já to namočila do studené vody, a čekala jsem, až to nabyde. Po půl hodině nic. Tak jsem to frkla do kastrólu, a hezky povařila, ale pro jistotu jsem se rozhodla přidat jěště trochu "jedu", ve formě kyseliny, už nevím jaké. Je to ve skleničkách, a nikomu nepovím, jak jsem k tak "úžasnému" receptu přišla. Já totiž ty marmošky stejně nakonec rozdávám, protože nechci být tlustá. Ale Vám prozradím, že jsem tam dala i dost rumu. Ten to určitě nějak "dodělá". Ahojky. Marmeládová Suzy.
Tak to trochu upřesníme, zde je informací habakuk : clanky.vareni.cz/... , countrylife.cz/...
Díky slonoborde, promiň, ale jak jsi na takové jméno přišel, nemůžu si nějak zapamatovat. Tak tenhle nový odkaz je už o něčem jiném. To si počtu. Máš hokejku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.