Nejste přihlášen/a.
ahoj, prosím o radu, mám stejný hrubý měs. příjem a kdyby mi to zaměstnavatel na 3 měsíce navýšil, protože jsem 2 měs. těhotná, odrazí s eto nějak na výši mateřské? samozřejmě bych zaplatila náklady co by za mě odvedl navíc, jinak by s tím nesouhlasil, jen mě zajímá, zda by se to vůbec vyplatilo?
Děkuji
Někde ne webu si najděte kalkulačku pro výpočet mateřské. Dle mého skrovného názoru se to zvýšení hrubého příjmu mírně do výše mateřské promítne. Ta se tuším počítá z průměrného platu za posledních 12 měsíců.
děkuji, má vliv nějak na mateřskou, když v září přestoupím jakoby k jinému zaměstnavateli jen mění z a.s. na sr.o. ajeden měsíc bych měla plat přiznaný 40 000Kč hrubého a další měsíce 17 700 Kč hrubého, myslíte, že to nějak ovlivní mateřskou?
Hoďte si to do kalkulačky na výpočet mateřské dovolené a uvidíte sama, jak se to pohne. Prostě se zprůměrují vaše měsíční příjmy a z toho vypočítá mateřská. Logicky - máte-li jeden měsí 40 tisíc a pak 17 tisíc, bude z toho nakonec 28500 Kč jako průměrný hrubý příjem. Jenže těch platů by se mělo brát 12 za posledních 12 měsíců. Nechte si u své mzdové účetní vyjet sestavu se svým průměrným hrubým příjmem a budete vědět více, co a jak.
doplněno 12.07.11 13:23:Ještě doplním. Jestli ten pokles mzdy budete mít jen na jeden měsíc, tak si myslím, že se to ve výši mateřské markantněji neprojeví. Pořád to budou ovlivňovat ty předchozí průměrné příjmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.