Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nechápu to. Nikdy se to nestávalo třeba u rodičů v ledničce, ale máme novou dva roky a prostě se tam dělá plíseň. Ale JENOM ve skleničkách! Takže malé pesto - za týden plíseň. Marmeláda - plíseň. Omáčka na špagety hotová - plíseň. Pesto fakt snad po týdnu. Skleničky zavírám co můžu, najednou celé pesto prostě nesním. Přemýšlím, že budu nechávat mimo lednici, ale zas, aby se mi věci nezkazily a marmeláda bude asi pak tekutá. : (
Zkuste vytírat lednici octovou vodou, v počátku třeba každý týden. Jinak bych řekla, že stačí později tak jedenkrát za měsíc. Stejně tak v octové vodě myji chlebník - mám plastový. Mám zkušenost, že kupované produkty se kazí rychleji, než domácí výroby. A hlavně pravidelně prohlížet i sýry, ty také rády plesniví.
Ako prvu by som skontroloval teplotu. Asi bude vyssia ako cca 5°C. Aku chladnicku mate? Tesnenie je v poriadku?
doplněno 09.07.11 11:29:Mate umyvacku riadu? Mozno je zdrojom bakterii prave ona.
doplněno 09.07.11 23:58:prestup tepla ani nie, napadlo ma, ci sa plesen nenachadza niekde v mycke a pri myti prenasa na riad/nadobi/.Alebo je plesnou napadnuty stary filter v chladnicke a pri spusteni ventilacie sa tato siri do priestoru.
Všechno už bylo řečeno a správně. Já se jen zeptám-nestává se, že někdo lžičkou trošku nabere, dá si ji do pusy a znovu ponoří do skleničky? Nebo si nandá na talíř, lžíci olízne a znovu ponoří. Nebo prstem lžíci otře. Bakterie z úst se dostanou do sklenice a je to!
Což možné to je, ale jen bych upozornil, e plíseň nejsou bakterie. Jedaž by to, co tam roste, nebyla plíseň, ale přímo kolone bakterií.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.