Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy oznámit těhotenství v práci?

Od: kasandra70* odpovědí: 4 změna:

Ahoj prosím o radu, kdy se má správně oznámit těhotenstvív práci?Je nějaký hranice, kdy to musí být oznámeno?

děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cibuk*
hodnocení

3x

Ihned jakmile to máte potvrzeno od lékaře.Nejde jen o zaměstnavatele,ale hlavně o vás.Nevím co děláte,ale jde o to aby vám nedávali nějakou těžkou práci.Tahat krabice,ani noční nesmíte vykonávat.Kdyby se vám něco v práci stalo a potratila by jste,bylo by to na vás.Zaměstnavatel by se mohl ohradit,že o ničem nevěděl a měl by pravdu.

eulalie*
hodnocení

2x

No já bych ohlásila těhotenství až po ukončeném prvním trimestru, tj. cca 13. týden. Tam už je menší riziko samovolného potratu. Ze zákona žádná lhůta na oznámení těhotenství zaměstnavateli neexituje. Záleží jen a jen na vás. Pokud máte povolání, kde taháte těžké věci, jste ve styku s nebezpečnými látkami, noční směny apod., tak je samozřejmě lepší to oznámit dříve.

hodnocení

0x

Těhotenství se hlásit nemusí, pokud neděláte práci těhotným zakázanou - potom by měl zaměstnavatel povinnost převést vás na jinou práci. Jinak je to čistě na vašem uvážení.

krkovicka*
hodnocení

0x
Lesi ma pravdu.Žádný zákon nepřikazuje těhotným oznamovat zaměstnavateli o těhotenství.Je to čistě na Vás.U mě to bylo,že jsem radši mlčela-měla jsem 3měsíční zkušební lhutu.Pak mi gynekolog napsal požadavek zaměstnavateli na přeřazení na jinou praci,ta nebyla možná a tak jsem šla na nemocenskou a pak mateřskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]