dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, od kterého týdne těhotenství vytéká z prsu tekutina podobna mateřskému mléku.Mi se to včera ve sprše stalo, když jsem si bradavku zmáčkla, ale nejsem si těhotenství vědoma.Nepociťuji ani žádné příznaky.Test jsem si zatím nedělala.Děkuji
Tvorbu mléka odstartuje porod a následná produkce mléka vzniká díky čistě instinktivnímu souznění kojence s matčiným tělem. Když pláče nebo saje bradavku, nervová zakončení vysílají zprávu do mozku, který pak uvolní hormon prolaktin podporující tvorbu mléka, a oxytocin, který vyvolá ‚spouštěcí‘ reflex (svaly kolem mléčných žláz se stáhnou a tlačí mléko ven z prsu). Jinými slovy - pokud chce miminko mléko, matčino tělo mu ho poskytne. Z toho vyplývá, že to co popisujete nebude souviset s těhotenstvím. Rozhodně neotálejte a navštivte odborného lékaře. Čím dříve-tím lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.