Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nevíte o nějakém šampónu, kt. opravdu pomůže na mastné vlasy? Myju si je každý den, rychle se zamastí. Stačil by šampón, u kt. by vlasy aspoň 2 dny vypadaly umytě a pěkně...
Děkuju
Dobrý den,
za prvé to chce ty vlasy tak často neumývat ... já vím snadno se to řekne, ale hůř udělá. Ale zkuste to alespoň jednou za dva dny, první den v pohodě a druhý stáhnete vlasy do gumičky. Jinak na šamponů moc nezáleží, ale mně pomáhá zelená schauma (myslím 7 bylin), vpodstatě je jedno jaký šampon, hlavně ne ten na suché vlasy ... Jinak šampon naneste dvakrát, pořádně vmasírujte. Můžete použít i balzám. Pořádně vše vypláchnout. Poté jen vysušit ručníkem, žádné drhnutí a nechat volně na vzduchu uschnout ... žádné pěny či tužidla. Nečekejte výsledek ihned dostaví se nejdříve asi tak po měsíci.
S tím, že na šamponu nezleží naprosto nesouhlasím, mám léta stejný problém. A před 3 měsíci jsem si v drogerii DM koupila šampon Lavera s mandlovým mlékem a vlasy mám 2 dny pěkné, až 3 se začínají mastit, jediná nevýhoda je, že stojí 229Kč, ale mě to za pěkné vlasy stojí. Výsleded byl znát po prvním umytí a další používáním se ještě lepšil. Vlasy také nechám volně uschnout, další přípravky nepoužívám.
Nesouhlasím. Vlasy se klidně mohou mýt každý den, zejména ty mastné. Chodit měsíc s neumytými vlasy, to nevypadá dobře ani v culíku. Šampony od Schaumy se mi také osvědčily, dobrá je také Balea z DM, naopak nedoporučuji šampony od Avonu, ty jsou všechny tak nějak na houby. "Needhelp", pořiďte si i kondicionér na mastné a jemné vlasy, ale používejte ho jen obden nebo jednou za týden, ne denně. Důležité je šampon i kondicionér pořádně vymýt. Myslím, že by se neměla používat moc horká voda, spíš studenější. Nechoďte spát s mokrou hlavou a důkladně si čistěte hřeben. Možná bych se zkusila zeptat i v lékárně, jestli nemají nějaký šampon na rychle se mastící vlasy, ačkoliv v drogeriích je dnes fantastický výběr. Chce to zkoušet a najít ten svůj. Nemusí to být ten nejdražší, ale také bych nevěřila litrovému balení za 30,- Kč.
To je dobra rada, tak casto neumyvat. Predpokladam, ze vetsina lidi ke kazdodennimu umyvani dospela casem, kdy se vlasy mastily vic a vic. Alespon ja si pamatuju, ze jako dite jsem si je myla tak jednou za 14 dni, s pubertou casteji a casteji, protoze se rychleji mastily. Co jsem na materske a vetsinu casu doma, zkusila jsem si tedy myt vlasy obden. Chvili to slo a vlasy opravdu i ten druhy den nebyly tak strasne, ale s horkym letnim pocasim jsem se musela vratit ke kazdodennimu myti, pokud chci jit mezi lidi. Stahnuti do gumicky nepomaha, nosim tak vlasy uz leta a kdyz jsou mastne, vypada to i v gumicce priserne. Leda to napatlat nejakym voskem a tvarit se, ze je to tak schvale. A zvlastni je, ze radite zadne peny, tuzidla atd., pritom nevim jak ostatni, ale moje zkusenost je takova, ze s natuzenymi a vyfoukanymi vlasy od kadernika vydrzi nemastne dele, nez kdyz zplihle volne uschnou.
Nesouhlasím, že vlasy se nemají mít každý den...záleží asi určitě hodně na typu vlasů ale já naopak si je myji každý den a jsem naprosto spokojená a to je mám opravdu dlouhé, vlnité ...já si je párkrát nemyla jeden den a vypadaly jak kdybych si je týden nemyla...a to kadeřnice říkají jak mám kvalitní vlasy...přitom kupuji jen obyčejné šampony a nic víczjistila jsem, že se mi mastí vlasy po šamponech které mají konzistenci jako mléko nebo krém ty fakt ne!
Já mám vyzkoušené, že perfektní jsou pro mě šampony z Albertu od jejich firmy Je buď fialovo bílá láhev či žluto bílá a je perfektní, i krásně provoní vlasy. a druhý a ten mám ještě snad radši je název Aklooa a má bud žlutý obal, zelený apod...a ten také nádherně voní a i ta vůně na vlasech vydrží, ani po jednom nemám lupy ani mastné vlasy a to si je myji každý den a ani nemám krepaté...akorát ten aklooa nevím zda kupuji v Albertu, penny či globusu už si nevzpomínám...
doplněno 27.06.11 11:54:mně osobně se ty kondycionery vůbec neosvědčily protože jak míši mají právě tu krémovou konzistenci...klasika šampon jak jsem uvedla výše cena kolem třiceti korun, nejsem typ člověka že hledí na cenu a naopak se mi právě ty drahé neosvědčily.
doplněno 27.06.11 17:12:omylem jsem napsala špatnou značku není to aklooa ale sando
Je pravda že se říká, že všechny šampóny, které jsou husté a jakoby mléčné jsou špatné. šampón by měl být čirý. S tímto názorem se tedy zcela neztotožňuji. Podle kadeřníků si málo kdo umí doma správně umýt hlavu a většina lidí si při mytí hlavy rozdráždí ty mazové žlázy. Také hrubé a ostré hřebeny dráždí pokožku hlavy. Co údajně také napomáhá maštěním vlasů je každodenní žehlení vlasů, fénování vlasů až příliš horkým vzduchem, či mytí až příliš horkou vodou. V případě že vlasy denně zatěžujeme žehlením a pod., měli bychom k tomu volit i správné přípravky. Já osobně nakupuji ve velkoobchodu pro kadeřnice a s jejich výrobky jsem maximálně spokojená. Mě se vlasy mastí také dost a je dobré taky vlasy umýt dvakrát za sebou. Klasika, akorát po opláchnutí nanést šampón znovu a znovu opláchnout. Také se vyvarovávám toho, aby se mi tvořila hustá pěna na hlavě, tzn. redukovat množství použitého šampónu a vlastně i kondicionéru apod. Ty hodně mastí vlasy. Zaprášené, zakouřené...prostředí také není zrovna dvakrát nejlepší. Je spousta faktorů ovlivňujících maštění vlasů a možná ani samotný šampón není až tak na vině. Třeba opravdu postačí kopřivový šampón za pár kaček
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.