Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství vs cvičení

Od: kasandra70* odpovědí: 8 změna:

ahoj prosím o radu, je vhodné cvičit v těhotenství a jaký druh cvičení?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

Jasně, jestli jste zvyklá cvičit, směle do toho :) Ale nehubněte! Cvičte pro radost z pohybu. Nehodí se hopsavé sporty, jízda na koni, běh, klasická zumba, ale existují i jiné možnosti - plavání, procházky, jóga nebo tzv. zumba gold - speciálně pro těhotné :) Podívejte se v knihovně po nějakých knihách, na tohle téma musely být napsány určitě stohy knih, nebo se podívejte do nějakého časopisu pro nastávající maminky.

kasandra70*

děkuji, neví někdo kde v Brně jsou přímo tyto kurzy cvičení pro těhotné? jako př. pilates atd.

děkuji

krkovicka*
Jsem pražská,budu líná a řeknu že máte hledat na netu.V Praze je to ve velkých fitcentrech nebo v maminčinych klubech pro rodiny s dětmi.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jednoznačně Joga a břišní tance pro těhotné-i s miminky.Taky plavání ;)

eulalie*
hodnocení

0x

Jen bych doplnila, že cvičit by se mělo úměrně k těhotenství. Nejsou-li problémy, tak směle do cviků pro těhotné. Pokud se ale vyskytne jakýkoliv problém, s cvičením opatrně, abyste si neublížila.

krkovicka*
Kdyžby se zaměřila pouze na cvičení pro těhotný tak ano.Taky je to vhodný konzultovat s gynekologem-zda může.Ono nejde ani tak o hubnutí ale spíš posilovaní pánevního dna a uvolnovaní svalů.Takové poskakovaní na medicibalu nebo protahování krásně uvolní páteř,kříž.V bazeně taktéž,tam by šlo o vodní aerobic.Na netu by mohla najít obrázky na cviky na doma.Je toho spousta.

vanilka81*
hodnocení

0x

Já jsem ve 4. měsíci a ve čtvrtek jdu vyzkoušet GraviYogu, normální yogu cvičím několik let, už se moc těším. První trimestr jsem radši vynechala a už mi to chybí :) Taky chci zkusit těhotenský aquaaerobic nebo budu chodit klasicky plavat kraul a znak (prsa se nedoporučují v pokročilejším stadiu těhotenství). Včera jsem si doma dala 15 minut stepaerobiku a 15 minut běhu na místě s intenzivními pohyby rukou a bylo to fajn. Myslela jsem, že budu dále jezdit na kole, ale přítel má strach a ten přenesl i na mne, co kdybych prý spadla. Jezdíme většinou v lesní divočině a máme na to odpružená kola, která se tolik nehodí do města. A jelikož mám psa, který miluje pohyb a zkoumání, tak toho i dost nachodím. Jen využívám lavičky na případné odpočinky.

Asi bych vynechala míčové sporty, kvůli nebezpečí toho, že vás někdo trefí do břicha.

Má doktorka říká: poslouchejte své tělo, když se vám něco nebude zdát, tak přestaňte. Nebo taky říká, že ten malý človíček vevnitř se sám ozve, když se mu něco nebude líbit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]