Nejste přihlášen/a.
ahoj prosím o radu, je vhodné cvičit v těhotenství a jaký druh cvičení?
Děkuji
Jasně, jestli jste zvyklá cvičit, směle do toho Ale nehubněte! Cvičte pro radost z pohybu. Nehodí se hopsavé sporty, jízda na koni, běh, klasická zumba, ale existují i jiné možnosti - plavání, procházky, jóga nebo tzv. zumba gold - speciálně pro těhotné
Podívejte se v knihovně po nějakých knihách, na tohle téma musely být napsány určitě stohy knih, nebo se podívejte do nějakého časopisu pro nastávající maminky.
děkuji, neví někdo kde v Brně jsou přímo tyto kurzy cvičení pro těhotné? jako př. pilates atd.
děkuji
Jen bych doplnila, že cvičit by se mělo úměrně k těhotenství. Nejsou-li problémy, tak směle do cviků pro těhotné. Pokud se ale vyskytne jakýkoliv problém, s cvičením opatrně, abyste si neublížila.
Já jsem ve 4. měsíci a ve čtvrtek jdu vyzkoušet GraviYogu, normální yogu cvičím několik let, už se moc těším. První trimestr jsem radši vynechala a už mi to chybí Taky chci zkusit těhotenský aquaaerobic nebo budu chodit klasicky plavat kraul a znak (prsa se nedoporučují v pokročilejším stadiu těhotenství). Včera jsem si doma dala 15 minut stepaerobiku a 15 minut běhu na místě s intenzivními pohyby rukou a bylo to fajn. Myslela jsem, že budu dále jezdit na kole, ale přítel má strach a ten přenesl i na mne, co kdybych prý spadla. Jezdíme většinou v lesní divočině a máme na to odpružená kola, která se tolik nehodí do města. A jelikož mám psa, který miluje pohyb a zkoumání, tak toho i dost nachodím. Jen využívám lavičky na případné odpočinky.
Asi bych vynechala míčové sporty, kvůli nebezpečí toho, že vás někdo trefí do břicha.
Má doktorka říká: poslouchejte své tělo, když se vám něco nebude zdát, tak přestaňte. Nebo taky říká, že ten malý človíček vevnitř se sám ozve, když se mu něco nebude líbit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.