Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám menší problém, mám mastný obličej(přesto, že si ho každé ráno umívám mýdlem), mastné rty(trochu větší) a akné kolem úst. Nevíte, jak bych toto mohl vyřešit? Přál bych si, aby se mi obličej neleskl, rty nebyly tak mastné na pohled a neměl akné. Jak toho dosáhnout?(je mi 16,5) Nevím toho moc o péči o obličej, tak mi, prosím, poraďte.Děkuji za rady.
Já bych doporučoval čistou studenou vodu bez jakéhokoli mýdla a pod. Podle mě je to nejúčinnější prostředek a opláchnout se kdykoli a kdekoli přes den přece není problém.
Nemyj si obličej klasickým mýdlem, ale jen vodou. Pokud chceš, můžeš používat také speciální čistící gel (např. OXY). Po umytí není na škodu si pleť dočistit pleťovou vodou.
S akné doporučuju zajít ke kožnímu lékaři - čím dřív, tím líp.
Z vlastní zkušenosti,akné i mastná pleť,je hormonální zátěž po rodové linii.Já jem to měl po otci.Moje sestra měla akne taky.Nemá cenu s tím chodit k doktorovi,není na něj lék,jen se vyhazují peníze.Moje dcera a syn mají akne taky,i vnuci.Nejlíp to přejde po započetí sexuálního života.Hormon se zklidní akne taky.Jinak mi na to fungovala Jaryšova voda a salicylový líh,oboje v lékárně.Mýt s mýdlem,ale potom ho dostat dobře pryč,jsou mýdla neutrální.Bez mýdla se člověk neumyje.
Ahoj,
já jsem používala masku pro smíšenou a mastnou pleť, který mi poradila babička.
Důkladně rozmíchej 2 kávové lžičky citronové šťávy a dvě kávové lžičky medu.Nanes na pleť a nechej asi 20 minut působit.Potom umyj obličej vlažnou vodou a natři kvalitním hydratačním krémem.
Chápu že se ti do té masky moc nechce, ale kamarád měl skoro stejný problém, vyzkoušel to a opravdu mu to pomohlo, mě též.
Doufám že ti to alespoň trochu pomůže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.