Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na mastný obličej?

Od: tazatel* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám menší problém, mám mastný obličej(přesto, že si ho každé ráno umívám mýdlem), mastné rty(trochu větší) a akné kolem úst. Nevíte, jak bych toto mohl vyřešit? Přál bych si, aby se mi obličej neleskl, rty nebyly tak mastné na pohled a neměl akné. Jak toho dosáhnout?(je mi 16,5) Nevím toho moc o péči o obličej, tak mi, prosím, poraďte.Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já bych doporučoval čistou studenou vodu bez jakéhokoli mýdla a pod. Podle mě je to nejúčinnější prostředek a opláchnout se kdykoli a kdekoli přes den přece není problém.

tazatel*
hodnocení

Ano, děkuji. Nevíte, jak často bych se měl oplachovat, aby to mělo účinek?

martinaa*

Cistit plet rano a vecer prostredky proti akne, na noc klidne pouzit krem na mastnou plet. Mydlo uz nikdy a pres den oplachnout tak 1-2X, vickrat ne.

antynka*
hodnocení

0x

Mýt si obličej mýdlem je to nejhorší, co můžeš udělat! Akorát vysušuje a nutí platí ještě k většímu maštění. Kup si nějakou kosmetiku určenou přímo na akné a mýdlo na obličej zahoď :)

gerbil*
hodnocení

0x

Nemyj si obličej klasickým mýdlem, ale jen vodou. Pokud chceš, můžeš používat také speciální čistící gel (např. OXY). Po umytí není na škodu si pleť dočistit pleťovou vodou.

S akné doporučuju zajít ke kožnímu lékaři - čím dřív, tím líp.

des*

Z vlastní zkušenosti,akné i mastná pleť,je hormonální zátěž po rodové linii.Já jem to měl po otci.Moje sestra měla akne taky.Nemá cenu s tím chodit k doktorovi,není na něj lék,jen se vyhazují peníze.Moje dcera a syn mají akne taky,i vnuci.Nejlíp to přejde po započetí sexuálního života.Hormon se zklidní akne taky.Jinak mi na to fungovala Jaryšova voda a salicylový líh,oboje v lékárně.Mýt s mýdlem,ale potom ho dostat dobře pryč,jsou mýdla neutrální.Bez mýdla se člověk neumyje.

tazatel*
hodnocení

Děkuji. Já si obličej umývám konopným mýdlem. Já to možná mám způsobeno taky tím, že jsem se hodně často dotýkal oblasti úst a tak si akné roznesl, teď to jde těžko zmírnit, ale jde to.

hodnocení

0x

Kupte si přípravky s tea-trea olejem - čajovníkový olej. Je to velmi dobré na mastnou pleť, je to antiseptický olej. V lékárně Vám poradí. Jinak hlavně pleť dobře čistit ráno i večer pleťovou vodou na akné. Mýdlo v žádném případě na obličej nepatří, jen voda.

inge*
hodnocení

0x

Doporučuji koupit v lékarně mýdlo se sírou ,je to na mastnou plet a podle mě je to lepší než pletová voda.

susinka*
hodnocení

0x

Ahoj,

já jsem používala masku pro smíšenou a mastnou pleť, který mi poradila babička.

Důkladně rozmíchej 2 kávové lžičky citronové šťávy a dvě kávové lžičky medu.Nanes na pleť a nechej asi 20 minut působit.Potom umyj obličej vlažnou vodou a natři kvalitním hydratačním krémem.

Chápu že se ti do té masky moc nechce, ale kamarád měl skoro stejný problém, vyzkoušel to a opravdu mu to pomohlo, mě též.

Doufám že ti to alespoň trochu pomůže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]