Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Decoupage - uhlazení ubrousku

Od: ukulele* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, milé rádkyně a milí rádcové, obracím se na vás s prosbou : jak se docílí vyhlazení celého ubrousku? dokáži vyhladit asi tak 2/3 plochy, ale vzniklé větší varhánky nerozhladím. Dovoluji si oznámit, že umím vložit do vyhledávačů slova jako decoupage, či ubrousková technika a ptal jsem se na různých stránkách, ale zatím se mi nedostalo žádné pro mne uspokojivé odpovědi. Třeba zmiňované žehlení varhánky jen připlácne, ale nenarovná. U celoplošně barevných ubrousků mi to nevadí, ale u obrazů jsem z toho rozpačitý. Velice děkuji za hodnotné a smysluplné odpovědi,s úctou Uki.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Tvůj dotaz jsem přeposlala své kamarádce, která vyrábí upomínkové předměty. Hodně používá ubrouskovou techniku, tak snad dokáže poradit, jak postupovat. Jakmile odpoví, tak doplním svou odpověď. *placni*

doplněno 17.06.11 17:21:

Už máš odpověď na mejlíku! *hej*

hodnocení

0x

Dnes jsem byl v restaurátorské dílně zemského archivu a vzpomněl jsem si na váš dotaz. Pomačkané papíry vyrovnávají tak, že je navlhčí, vsunou mezi dva savé papíry a vloží do lisu. Po 4 hodinách savé papíry vymění za suché a postup opakují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]