Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem v kšeftu zelenina hrášek celý,to znamená lusky.Můžou se vařit celé lusky nebo se musí vyloupat,protože to bylo asi stříkané nějakými postřiky proti škůdcům?
Vařit celé lusky bych nedoporučovala. Na vnitřní straně lusku je taková poměrně tvrdá slupka. Vždycky jsme jedli celé lusky, nejdřív hrášky a potom jsme právě tuto slupku sundávali. Byla to pěkná piplačka. Takže pokud jste lusky nenatrhali na poli, měli by v krámě upozornit na to, že slupky jsou ošetřeny pro škůdcům a proto jsou nepoživatelné. Než je začnete vypupovat, tak je pro jistotu dva až třikrát propláchněte a mělo by to stačit. Možná, že dneska jsou už lusky tak vyšlechtěné, že ta vnitřní slupka je bez loupání jedlá. Chce to vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.