Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
na úvod bych napsal (jsem kluk), že dříve jsem měl problém s pletí i po obličeji, po čase a různých léčbách (vodičky, mastičky, antibiotika, laser) došlo k téměř úplnému odstranění problému, až na oblasti kolem nosu, kde mi problém přetrvává a já nevím co s ním a na koho se obrátit a co vlastně jde a nejde udělat. Vlastně při různých návštěvách dermatologů a kožních odborníků ani nepostřehli, že "tam"něco mám a když už jsem se jich na to zeptal, bylo mi řečeno, že s tím nic udělat nemohou (?). Nechci chodit na různé zpoplatněné konzultace, kde mi řeknou to samé. Chci vědět co je mým problémem a jak ho odstranit. Osobně jsem ani na různých fotkách (a že jsem jich viděl hodně) nenašel nic, co by mi připomínalo mé okolí nosu.
Nemyslím si, že se jedná o klasické akné, například na druhém snímku ty bílé "hrbolky"jsou na omak takové tužší, nemizí, jsou tam dlouho (budou tam asi několik let) a nemají žádnou bílou tečku nebo něco podobného. Jsou pod kůží a nechtějí pryč.
Normálně to snad nevypadá tak hrozivě, jako na fotkách, které místo dalších slov jsou na této adrese:
Moc vás prosím o pomoc, co bych mohl s tímto problémem udělat, jak začít, za kým jít a kdo mi pomůže.
Děkuji
I když se netvoří bílá čepička a hrbolky máte už léta, můžou to být ložiska hnisu. Jsou i takové případy, že hrbolek může být na kůži dlouhá léta a bez mechanického - chirurgického zákroku se nezahojí. Bohužel okolí nosu je dost nešikovná oblast, ono by to chtělo pořádně zmáčknout až podebrat, pěkně dlouho na to tlačit a pak dezinfikovaným špendlíkem propíchnout. Hnis se potom dostane ven, rána se vydezinfikuje a je po problému. Buď to můžete zkusit svépomocí, nebo - pro jistotu - se zeptat lékaře, jestli by to neprovedl on. Naříznout, propíchnout - jiné řešení asi není, píšete, že jste všechno zkoušel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.