Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda dělám vnoučatům mléčné koktejly /mléko, ovoce, vanilk. a prášk. cukr, pár kapek citrónové šťávy/. Používám k tomu jahody, meruňky, banány či borůvky. Teď máme na zahradě plno nádherných třešní. Bylo by možné udělat koktejl z nich? Mně moc nejdou třešně s mlékem dohromady, jako dítě mě vždycky upozorňovali, abych "nepila po třešních", že mi bude špatně. A jednou skutečně bylo. Je tedy možné ty třešně s mlékem zkombinovat, nebo to raději nemám pokoušet? Děkuji, Jaga.
Jaguško, navíc si myslím, že by to nebylo ani hezké - vadí mi tam ty poměrně silné slupky. To z nich raději udělejte džem, ale chtělo by to něco kyselého, aby byla chuť výraznější. Třeba trochu rebarbory. Daly by se i vypeckované zmrazit a potom přidat třeba k rybízu nebo i jinému ovoci. ona.idnes.cz/... A nebo mne pozvat pod strom. Já jsem neměla letos ještě ani pecku - u nás to zase letos pomrzlo. A já je tak miluju!
V Ostravě na trhu chtějí 80kč za kilo nic moc třešní Kolik kil může na stromě být? Kdyby se vnoučata vzdala koktejlu, budete za vodou.
A v balíku :D Jasně že to je trapný pokus o žert, ale myslela jsem, že vyletím z kůže, když jsem tu cenu viděla.
Moje stařenka pekla něco jako Honzíkovy buchty, jen ve větším, s velkou hrstí třešní uvnitř. Ještě po víc jak půl století cítím vůni a chuť těch úžasných buchet a vím jak bolel spálený jazyk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.