Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mléčný koktejl z třešní?

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, ráda dělám vnoučatům mléčné koktejly /mléko, ovoce, vanilk. a prášk. cukr, pár kapek citrónové šťávy/. Používám k tomu jahody, meruňky, banány či borůvky. Teď máme na zahradě plno nádherných třešní. Bylo by možné udělat koktejl z nich? Mně moc nejdou třešně s mlékem dohromady, jako dítě mě vždycky upozorňovali, abych "nepila po třešních", že mi bude špatně. A jednou skutečně bylo. Je tedy možné ty třešně s mlékem zkombinovat, nebo to raději nemám pokoušet? *blee* Děkuji, Jaga.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Babuško Jaguško, to je pěkně tenký led, na který nás posíláte. *smich* Někdo řekne ano a děckám bude zle. *zed* Ne vážně, co zkusit udělat jogurtové mléko? To jsem viděla i s třešněma.

des*

Já bych řekl,že přež...at se třešní a zapít mlékem je sebevražda.Koktejl bych bral jako možný ke snědení.

claire*
hodnocení

2x

Višně by šly, ale třešně, to nevím. Radši jim upečte třešňovou bublaninu a nějaký koktejl jim naservírujte k tomu. A nebo samotné mléko a mají chutnou prima svačinu :)

lidka*
hodnocení

2x

Jaguško, navíc si myslím, že by to nebylo ani hezké - vadí mi tam ty poměrně silné slupky. To z nich raději udělejte džem, ale chtělo by to něco kyselého, aby byla chuť výraznější. Třeba trochu rebarbory. Daly by se i vypeckované zmrazit a potom přidat třeba k rybízu nebo i jinému ovoci. ona.idnes.cz/... A nebo mne pozvat pod strom. Já jsem neměla letos ještě ani pecku - u nás to zase letos pomrzlo. *plac*A já je tak miluju! :-P

naihonn*
hodnocení

0x

Mně nikdy ani tahle kombinace nevadila, takže já osobně bych si klidně takový koktejl dal. *frajer*

hodnocení

0x

V Ostravě na trhu chtějí 80kč za kilo nic moc třešní *zed**ee* Kolik kil může na stromě být? Kdyby se vnoučata vzdala koktejlu, budete za vodou. *placni* A v balíku :D Jasně že to je trapný pokus o žert, ale myslela jsem, že vyletím z kůže, když jsem tu cenu viděla.*sok* Moje stařenka pekla něco jako Honzíkovy buchty, jen ve větším, s velkou hrstí třešní uvnitř. Ještě po víc jak půl století cítím vůni a chuť těch úžasných buchet a vím jak bolel spálený jazyk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]