Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem! Měl někdo z vás problém s "tenisovým loktem"? Já tím trpím už dlouho, a kdysi mi nesmírně, a dokonce na několik let, pomohl lék Vioxx. Teď se mi to znova vrací a zjistila jsem, že je už dávno zakázaný, a stažený z prodeje. Nevíte někdo, jaký jiný lék by byl stejně účinný? Zeptala jsem se v lékárně, ale tam mě samozřejmě poslali k doktorovi. Jenomže se mnou je to potíž, strašně nerada k nim chodím. Třeba má někdo z vás nějakou zkušenost. Díky!
Vioxx¨je steroidní protizánětlivý lék z řady NSAID (cit.) zkuste žádat lék z NSAID jiný, určitě musí nějaký být.
doplněno 09.06.11 18:59:Mezi NSAID patří i brufem ale také to není všelék a má spousty negativ.
Inhibitory COX-2 jako je Celebrex (celecoxib) tlumí bolest a zánět a méně často způsobuje nevolnost od žaludku.
Já bych přece jen šla raděj k lékaři, ony prý zaberou i kortikoidy ale o těch bych mohla psát články co je to za aušus.
Milá, přemilá Liduš! Áno! Přesně tak! Já totiž samozřejmě k lékaři šla. V té době jsem ještě žila v Paříži, a tak jsme si našla opravdu odborníka na slovo vzatého. Tenkrát jsem neudržela v ruce ani hrneček s kávou. Přesně jak to říkáš! Píchal mi do lokte kortizony. Měla jsem nárok na 4 injekce za rok. Bolelo to jako pes, když mi to opichoval a pak to bolelo dál, protože mi ten odborník zapoměl říci, že s tou rukou nesmím několik hodin hýbat. Což jsem samozřejmě neudělala, a tak se to sérum rozlezlo a nezabralo to. Trpěla jsem velice, ani spát jsem kvůli tomu nemohla. Až pak, když jsem tady byla na dovolené, čirou náhodou, mi člověk, který mi dělal vestavenou kuchyň, a trpěl tím samým, řekl, že mu na to doktor předepsal Vioxx. Mám kámošku lékařku, a ta mi ho přinesla, stálo to tenkrát 1126kč. Jedla jsem to, a už po třech dnech bolest velice polevila a pak USTALA. Tak proto nechci za doktorem, a hledám touto cestou, jestli někdo přímo nezná nějaký lék, který má podobné složení. Díky moc za odpověď. Suzy.
doplněno 09.06.11 19:26:Ještě musím doplnit, že ta kamarádka co mi ten lék tenkrát přinesla, bohužel už kamarádkou není. I to se stává, takže na ni se obrátit už nemohu.
VIOXX byl stažený z trhu, buďte ráda, že jste bez újmy přežila. Mě můj lékař poučil abych nečetla příbalové letáky jelikož to bych tabletu nepolkla žádnou. Na něco to pomůže, jinde zase uškodí. Občas trpím "oštěpářským ramenem" ani vyspat se nemůžu jak to bolí a to jsem lékaři řekla, že oštěp jsem v ruce v životě nedržela. Mě pomůžou infuze obyčejně jich je deset-léčí zánět, tlumí bolest-je to nějaká směs ale bohužel nevím čeho-já to snad ani vědět nechci, kdo ví co to je. Bolest se ale stejně nejméně 2x do roka vrací.
Suzymon, držím palce aby bylo zase líp.
To jsem ráda, že se zde něco dozvím. Mně zlobí rameno víc jak dva roky, nikdo mi neřekl, že by to mohlo "oštěpařské rameno", jenže ty bolesti mám i v lokti a to už prý je "tenisový loket". Byla jsem jak na obstřiku ramene, tak na obstřiku lokte a nic, jen tak tři dny. Jenže ty bolesti mám až do zápěstí, chodím od chirurga k orthopedovi a budu muset k neurologovi, neboť mi nikdo nepomohl. Jinak beru "Coxtral" od bolesti a "Dimexil" na noc. Na krční páteři mám výrústky, jsem, jako ježek. Na PC píšu s bolestí, už také nevím, co mám dělat. Ráda si přečtu vaše zkušenosti. - stařenka
stařenko, že by to bylo stáří? Maminka šla k lékaři, že jí bolí koleno asi 20 let u doktora nebyla a přišla s tím, že dalších 20 let tam nepůjde jelikož jí drze řekl co byste paní v 70ti letech chtěla, holt stáří se přihlásilo a to buďte ráda, že až v tomto věku.
"liduš", to mám teda radost, jestli mi to zůstane a já mám spostu práce na zahradě, čeká mně spoustu věcí ušít a nevím, jak to budu dělat. Už jsem před měsícem ani pastu nemohla z tuby vytlačit, ani hrnek udržet. Zatím trochu zabírá ten "Coxtral", uvidíme, jestli je tu někdo vyléčený. - stařenka
Na tenisový loket pomáhá aplikování akustických vln např.přístrojem DolorClast či podobným.Já sám jsem touto léčbou prošel a mám už několik let pokoj.Tehdy bylo zapotřebí šesti sezení u odborníka během tří týdnů.Každé sezení stálo 1000,- Kč a pojišťovna to nehradí.Aplikování rázové vlny je možné i během jednoho sezení,cena byla asi před dvěma lety 4000,- Kč.Pokud napíšete,kde zhruba bydlíte,napíšu Vám sem kontakt na lékaře ve Vaší blízkosti,který rázovou vlnu aplikuje.
Ahoj Zajdo. Moc Vám děkuji za určitě dobrou radu, protože jste si to vyzkoušel na vlastní "kůži", ale mé finanční možnosti, dnes už nejsou bohužel takové, jak tomu bylo před pár lety. Zase se to zlepší, ale musím vydržet ještě tři roky, než si zase budu moci dovolit "hýřit". Ale v každém případě Vám velice děkuji za Vaši radu a bydlím v Poděbradech. On mě ten loket bude bolet za tři roky ještě víc, takže jestli byste znal někoho v mém okolí, já si adresu uschovám, a půjdu tam, až na to holt budu mít. S pozdravem, Suzy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.