Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem bledá a špatně se opaluji...

Od: mirka.tr odpovědí: 22 změna:
Jsem velmi bledá a při opalování šíleně zrudnu, (bohužel,hlavně v obličeli - popraskané žilky a vypadám jak!). Bez základu opálení ze sorária si nedovolím odjet k moři ani na hory.Díky Mirka

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tahy*
hodnocení

0x

Martí je to tak musíš se s tím smířit. Jsou prostě typy které nemají dostatek kožního barviva(melanin) a každý ví, že právě ono nám pomáhá se vypořádat s nebezpečným zářením. Zkrátka patříš právě k těmto"nešťastníkům". Nezbyde ti než o sebe vážně pečovat a dělat vše pro to, aby tvá pokožka byla ce nejvíce ochráněna. Čili opalovat se pozvolna ono solarium je skvělý nápad. Dbát o sebe njrůznějšími faktory. Také po opalování dopřát své pokožce krásný odpočinek. Mám na mysli nejaký regenerační krém. Nic jiného se asi dělat nedá. Myslím, že alespoň mě top pomáhá. Není také naškodu zajít na konzultaci ke svému dermatologovi.

dagmar*
Já sice tyto problémy nemám, ale shodou okolností mám dvě kamarádky, které jsou na tom jako ty.Já osobně chodím do solárka pravidelně , chodím do toho kde se stojí - maximální doba je pět minut - četří to pokožku a ten výsledek je dobrý. Když si dáš dobrý základ v solárku - klidně tam choď celoročně, třeba jen 2x v týdnu na jednu až dvě minuty - tak pokud nebudeš v létě na sluníčku vyloženě vylehávat, problémy by v podstatě neměly být. No a navíc - někdy je světlá pleť velmi pěkná - podívej se na Nicole Kidman!Měj se pěkně Dáša

marie*
hodnocení

0x
Mirko, vím, že je to problém, já mám to samé. Ze začátku musím hodně opatrně se sluníčkem, jinak se spálím do ruda a hned se loupu, chce to jak tě radí děvčata,trochu solárka, to určitě bude dobré. Byla jsem letos ve ˇSpanělsku, bohužel bez předchozího opálení a měla jsem docela problémy, naskákaly mě úplně rudé skvrny na bílém podkladu, vypadalo to hrozně. Ty žilky ve tváři se snad dělají z velkého horka, nebo z velkého mrazu a určitě bych se poradila s nějakou kosmetičkou, měly by se dát odstranit a určitě po vyšetření by tě řekla, čeho se máš vyvarovat. Snad by to chtělo také nějaký Karoten.

hanik*
hodnocení

0x
Ahoj Mirko, nemám vlastní zkušenost, ale můj muž má velmi světlou pleť a sluníčko je jeho"nepřítel", také je hned spálený a flekatý. Myslím, že není nutné se hnát za opálením, pokud to Tvému tělu nedělá dobře. U nás dobře účinkují opalovací krémy s filtrem SUN BLOCK, které pleť opravdu ochrání (pokud je to kvalitní značka) a také pečlivé ošetření po pobytu na sluníčku (panthenol - prevence, mléka po opalování). Na obličej určitě zklidňující krém, který má každá dobrá kosmetická splečnost ve svém sortimentu.

sougirl*
hodnocení

0x

Ahoj Mirko,

mám stejný problém-jsem bílá jako stěna...

Řeším to tak,že chodím do solária,i když je i celkem nákladné,plní svou funkci...

Řeším to tak i v zimě a někdy se směji tomu,jak mi to holky obdivují a"závidí".

Také používám tmavší make-up...myslím k opálení:))

Dále se oblékám do růžových a červených barev,když se nenalíčím...

Tak není tolik vidět moje bledost...zkus to...

Každopádně z toho nebuď smutná-dříve se se světlá plet upřednostňovala,i když někdy je to k naštvání,viď?:)

tomas*
hodnocení

0x
Moje dcera měla také tento problém jaký máš ty. Vyřešili jsme to ta že: dali jsme nastrouhanou mrkev do olivového oleje a nechali luhovat asi 2týdny.Po 2 týdnech se olej přecedil přez plátěnou utěrku a uložil v chladničce na spodu. No a až dcerka měla jít na sluníčko tak se olejem natřela jako krémem a bylo to ono.Když jsi na slunci celý den je třeba se natírat alespoň 3x denně.Zkus to pomůže ti to Tomas*frajer*
miljan*
Podle nejnovějších výzkumů není opalování prospěšné a zdravé pro pleť a celý organismus.
nada1*
Tome musím ti dát za pravdu neboť jsem to sama vyzkoušela. Jsem totiž taky ten typ bledé zrzky.Naďa

eva*
hodnocení

0x
Tedy ne já, ale moje dospělá dcera. Má bílou pleť, tmavé oči, tmavé vlasy. Mnohokrát byla u moře, s rodinou, s přáteli. Všichni vždy používali stejné nebo podobné krémy, všichni měli obdobný program. Všichni se vrátili domů snědí nebo i rudí, jen moje dcera bílá, jen tak lehce našedlá, jakoby uprášená. Nikdy mi nikdo neodpověděl, co je vlastně za typ a jestli je opravdu tak nadprůměrně odolná slunečním paprskům.

al bunda*
hodnocení

0x
Pokud vím existují nějaké potravinové doplňky, které toto upravují - ptejte se v lékárně. Jinak je třeba si uvědomit, že ačkoli je opalování velmi módní záležitostí, je rovněž poněkud nezdravé. Zadejte si do vyhledávače heslo"melanom". Hodně zdaru.

vsechny tyhle doplnky jsou v podstate o tom samem. Jde o Beta karoten (provit. vit A), aby se pokozka lepe pigmentovala. Ale chce to brat dostatecne dlouho predem, aby se v tele trosku nastradalo a nefunguje to nijak zazracne.

Rozdil tam je, normalni clovek drive zhnedne a dele mu to vydrzi. Tezko rici jak moc zapusobi u nekoho, kdo mam problem s opalovanim. Kazdopadne to za zkousku stoji.

mil®
hodnocení

0x
betakaroten v kapslích je myslím nejlepší na oplaování, ale musí se užívat dost dlouho předem. Myslím 1 až 2 měsíce. *stop*

efka*
hodnocení

0x
Miry, ještě před pár lety jsem měla alergii na sluníčko, doktorka mi řekla, že pokud bude svítit moc sluníčko, musím nosit dlouhý rukáv, prostě být celá zakrytá, jinak se mi udělaly červené nateklé fleky. Bylo to nepříjemné. Další rok jsem se zase bála silného sluníčka. Někde jsem se dočetla o GS beta karotenu, který má mimo jiné chránit pokožku, tak jsem ho začala užívat asi 2 měsíce před létem, no a to léto jsem prožila perfektně. Žádnou alergii jsem už od té doby neměla a ještě jsem se krásně opálila, protože beta karoten podporuje opalování. Teď od ledna pravidelně chodím i do solárka a jsem krásně hnědá.E
*martinka*
Ahoj, rozhodne nekombinuj solarko a slunicko dohromady...to je jasna cesta do rakve...obejvej se pihy a zaroven si zvysujes riziko rakoviny...ja jsem na tom s opalovanim stejne a jeste navic mi solarko vubec nepomaha...uz jsem si na to zvykla a v lete se opaluju pri kazde volne chvili s maximalni ochranou a pozvolna az se trosku zbarvim...ale musis se smirit s tim, ze cernoska z tebe nikdy nebude...M.

sierraes*
hodnocení

0x
no nevím,asi ti neporadím jen ti chci říct,mám taky bledou pokožku a téměř se neopálím..V dnešní době je móda mít bronzový nádech ale myslím že nemá cenu kvůli tomu podstupovat riziko,že si zničíš zdravou kůži opalováním v sólárku či nesmyslným utrácením za samoopalováky..Zkus naopak ze své porcelánové pleti uděla přednost..Když pojedeš k moři,zvol jak ti radí karoten a hlavně používej opalovací krém s velmi vysokým faktorem,hlavně v prvních dnech a uvidíš že to bude v pohodě..
al bunda*

Jezte LIFEPAK.

Krásný den.

www.lifepak.cz
al bunda*
Kdopak si to tady dělá reklamu?

www.biophotonicscanner.cz

nikdo,

to vyste psal, ze ma jist LifePak od PHARMANEX! Protoze potom by vedela, jak na tom je diky moznosti zerit si skore antioxydantu v tele pomoci BioPhotonic Scanneru

- www.BioPhotonicSc/...

šťastná*

Tak to se teď musím al bunda zastat. Na tom, že napsal jezte LIFEPAK, není nic špatného, protože jsme na Poraďte, tak radí!

Inteligentního člověka napadne vložit toto slovo do vyhledávače, a zjistí si, co potřebuje. Kromě toho, napsal jen LIFEPAK, a ne LifePak od Pharmanex! A v tom je velký rozdíl, když už tak hovoříme o tom, kdo si dělá reklamu, a kdo ne!

*stop* A Ty jsi navíc ještě porušil(a) pravidlo tím, že jsi do svého příspěvku reklamu vložil(a)*stop* Věřím tomu, že ta e-mailová adresa v ní uvedená je určitě na Tebe! *bzum*

Doufám, že admin bude mít v této věci podobný názor jako já.

A jedno PS na závěr: Pokud al bunda píše, že má mirka.tr jíst jmenovaný přípravek, určitě ví, o čem mluví. Je to poradce, kterého si vážím, a důvěřuji mu. Na jejím místě bych se obrátila na něj, a ne na Tebe!

A proč, tak to kolegyním a kolegům, kteří pravidelně příspívají na tyto stránky, vysvětlovat určitě nemusím. Někteří mají možná podobný názor, jako já.

A Tobě to vysvětlovat nemíním. *bzum*

šťastná*
OPRAVA: *stop*A Ty jsi navíc ještě porušil(a) pravidlo Z4, a to tím, že jsi do obou svých příspěvků reklamu vložil(a) *stop*
ewa*
Já jsem taky bílá a vyřešila jsem to tak,že se prostě neopaluji,navíc pobyt na sluníčku mi ani nebaví.Na horách jsem se namázla UV 40 faktorem obličej,což mi zachránilo před zčervenáním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]