Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krém na ovocný koláč

Od: cibuk* odpovědí: 39 změna:

Prosím,prosím.Potřeboval bych poradit jak na krém na ovocný koláč.Manželka má dnes narozeniny a chtel bych jí udělat radost s ovocným koláčem.Ona si to peče vše sama,ale já péci neumím.Proto jsem koupil hotový korpus co je balený a navrchu je obrázek koláče s ovocem.A manželka dělá nějaký krém asi tvaroh základ,ale ještě něco co to dělá kyselejší.A nevím co dál.Navrch dám ovoce asi borůvky-koupené.Nebo je lepší jiné ovoce?Chtěl bych to stihnout než se manželka vrátí od dcery asi tak kolem 18hod.Moc vás prosím.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

K své původní odpovědi, kterou máte u dotazu "čím kdo jsme" bych jen doplnila, že by hezky vypadalo použít víc druhů ovoce a vkusně ho na povrchu rozložit. Patronka

cibuk*
hodnocení

Moc děkuji. Ještě tedy poletím koupit jiné ovoce.Už se těším,jak manželka bude koukat.

ještě by mohlo pomoci zalití ovoce do želatíny...

doplněno 06.06.11 11:44:

a navrch šlehačka...

doplněno 06.06.11 12:01:

tak mne napadlo, pokud je cibuk laik, amatér, tak by mohl koupit ještě jeden korpus a dvojnásobnou dávku potřebného ovoce a ostatních ingrediencí... totiž, když se mu první dort nepovede, může se poučit a udělat druhý... překvapení bude jisté, žena spokojená...i kuchař se bude nafukovat... když se povede až ten druhý, tak se kuchař také bude nafukovat, a ten první nepodařený bude muset snést ze světa, teda sníst za světa ... v žaludku manželka ten nepovedený nenajde...

pokud se mu povede hned první dort, tak korpus doma pár dní vydrží i tvaroh a ovoce a mohou spolu udělat další dort po pár dnech...

cocinkamichalka*

Cibuk, jestli máte čas skočit ještě do obchodu, kupte tam pudink "za studena"Créme Olé - vanilkový. Dále 1 smetanu a nějaké ovoce (třeba mandarinky).

Nasypete 1 krém Olé, 1 smetanu a 1 plechovku ovoce (nebo i čerstvé), zavřete do uzavíratelné misky, zatřepete, rozetřete na korpus a je to super! Pokud chcete mít krému více, kupte vše 2x. Je to prudce žravé a jistě to manželka ocení.

doplněno 06.06.11 11:53:

oetker.cz/... Tady je recept na krém, já nedávám ztužovač šlehačky, ztuhne to i bez něj.

cibuk*
hodnocení

No musím znovu do obchodu tvaroh se mi rozplácl místo do misky tak na zem a náš čokl hned byl u něj.A prosím jakou smetanu?Sladkou nebo kysanou.Již půjdu po 3x do obchodu.Prodavačka si bude myslet,že chodím za ní.Jestli z toho koláče nedostanu infart.Tak jakou smetanu?

lidka*

Jestli budete dělat tvarohový krém pod ovoce, tak můžete přidat kysanou smetanu. A nebo se vykašlete na smetanu a jak jsem psala, stačí i jenom tvaroh, cukr, vanilkový cukr. Tu kysanou přidat v případě, že by to byl tvaroh balíčkový - ten ve vaničce je dost řídký. No a jestli je prodavačka pěkná a mladá, kdo ví, jestli jste ten tvaroh nepodstrčil pejsánkovi schváleně. :D

doplněno 06.06.11 15:25:

@cocinkamichalka -

já už mám dokonce koupený pudink bez vaření, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Slyším na tento koláč samou chválu. Určitě na něj dojde! Hnedka si uložím recept - díky! *placni*

cocinkamichalka*

Áno Lidko, smetanu sladkou do HRK-HRK :) Ale náš pan cukrář si poradil a všechno dobře dopadlo :)

cocinkamichalka*

Cibuk, sladkou, 33% ke šlehání!

hodnocení

1x

Dobrý den, jste prima chlap. když chcete udělat své paní takovou radost. Když koupím korpus, pomažu jej pikantní marmeládou, nejlépe rybízovou. 2 tvarohy rozdělám s kelímkem zakysané smetany, přidám 1 vanilkový cukr a případně dosladím moučkovým. Rozetřu na tu marmeládu. Zdobím ovocem: jahody, borůvky, ananas, mandarinky /vše zavařené/ a plátky čerstvého kiwi. Teď v létě můžete použít i ovoce čerstvé. Navrch udělám bílou želatinu, uvařím ji jen z půl pytlíčku a teplou naliji na povrch a rozetřu po ovoci. Pak už jen pěkná gratulace, hubánek *srdce*a dobrou chuť. Jaga.

pt®
hodnocení

0x

" cibuk", našla jsem tento tvarohový krém, třeba se Vám bude hodit.

Tvarohový krém na dort
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g měkkého tvarohu 100g másla 90g moučkového cukru 1 vanilkový cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Všechny suroviny třeme nebo šleháme dokud nevznikne hladký krém. Hned po přípravě dort zdobíme ovocem, uchováváme v chladu.

tak mne napadlo, pokud je cibuk laik, amatér, tak by mohl koupit ještě jeden korpus a dvojnásobnou dávku potřebného ovoce a ostatních ingrediencí... totiž, když se mu první dort nepovede, může se poučit a udělat druhý... překvapení bude jisté, žena spokojená...i kuchař se bude nafukovat... když se povede až ten druhý, tak se kuchař také bude nafukovat, a ten první nepodařený bude muset snést ze světa, teda sníst za světa ... v žaludku manželka ten nepovedený nenajde...

pokud se mu povede hned první dort, tak korpus doma pár dní vydrží i tvaroh a ovoce a mohou spolu udělat další dort po pár dnech..

myse*
hodnocení

0x

zrovna včera jsem pekla koláč s tvarohem = tvaroh, cukr, vanil. cukr a ostružiny, všechno pěkně vyšlehat metličkama - a měli jsme problém krémrovnou nesežrat... *smich*

Dobrá náplň na koláč - který se peče v troubě - je :

2 tvarohy, 2 vejce, cukr, vanil. puding a krájená čokoláda, oříšky, hrozinky

nebo

3 tvarohy, 3 vejce, cukr, vanil. puding a nakrájet (nasypat) ovoce - např. zmíněné ostružiny, maliny, jahody, broskve...

a nebo jenom těsto pomazat povidly a dát tvaroh bez toho ovoce...

bibinka2
hodnocení

0x

Udělekje 2 ty dorty, ono jeden je stejně málo je to jako koláč. Namazat marmeládou nebo džemem, na to ten krém za studena, nebo tvaroh našlehaný s máslem a cukrem, a potom bych dala tři trochu barevnější ovoce, nejlepší jsou merunky, ale ted jsou jahody, kivi na kolečka a mandar.kompot, ten čínský je výborný. Pokapejte to želém, nesmí se vařit, ten koupíte je to raz dva. Můžete dozdobit šlehačkou.

hodnocení

0x

Dá se také našlehat šlehačka se stužovačem šlehačky (návod je na sáčku) a do ní vmíchat větší zakysanou smetanu, 0,5 vanilkového cukr. Je potřeba okoštovat, třeba ten cukr být ani nemusí. Anebo : našlehat šlehačku a do ní zašlehat tvaroh. A zase podle potřeby přicukrovat.;) Nevařte se s ničím, rádo to dělá žmolky a připaluje se to. Jste fajn, že se snažíte udělat ženě radost. Ať se vám to povede ;)

lidka*
hodnocení

0x

Nejprve chválím - jste pozorný manžel - jistě to vaše paní ocení. *pusa* Já dávám přednost tvarohu zamíchanému s cukrem a vanilkovým cukrem. Pozor ať nepřeženete cukr. Navrch ovoce a já osobně dávám i želatinu. Ale jestli ji nemáte, stačila by na ozdobení i šlehačka. Ne sprejová, ta hnedka spadne. To jedině v případě, že ji použijete při servírování. Ale i kdyby se nějaká chybička vloudila, jistě to nezkazí vaší snahu udělat radost. *tanec*

cibuk*
hodnocení

Tak bych vám všem chtěl moc a moc poděkovat za pomoc.Vzal jsem si od každého něco 1 jsem udělal tak ,že jsem to potřel marmeládou a dal tavrohový krém a ovoce a polil tou průhlednou polevou,ale asi jsem ji nechal více vychladit a tak to bylo trochu jako sople,ale to snad nevadí a ten druhý jsem udělal s tím Olé co se hrká.A koupil jsem ještě šlehačku ve spreji a pak to načančám.Ted ještě vše uklidit.Nechápu ženy ,že dokážou vařit a péci bez nepořádku.Já to tu mám jako bych pekl pro regiment a přitom jsem dělal jen krém.A jinak vám prozradím,že manželka nemá o ničem ani páru,protože s dětmi to chceme oslavit až o víkendu.Ale já chci to oslavit trochu dnes, abychom byli sami.My totíž za tři týdny budeme také slavit 47let společného života.A tak jí chci dát k výročí prstýnek a bojím se, že by děti se smály ,že jsem sentimentální dědek.Sice to není výročí kulaté,ale my si již nemůžeme moc vybírat a čekat na kulaté.Tak ještě jednou od srdce dík. Váš čibuk

cocinkamichalka*

Čibuk, hlavně pak dejte vědět, jak chutnalo manželce i dětem :)

cibuk*
hodnocení

To víte že dám,ale asi až zítra ,nebot dnes si musíme užít pokud jsme jen dva.Zítra přijede syn s rodinou,něco dělat ještě na přístavbě.

Pro příště: pokud Vám želatina příliš vychladne a vypadá jako sople /moc jste mě rozesmál/*smich*, stačí dát kastrůlek zpátky na sporák a míchat, hned se Vám zase rozehřeje. Pozor: NEVAŘIT! A budete mít po starostech i po soplech. To je moje rada na příští rok, až bude mít Vaše paní zase narozky. Hezky si to užijte. Jaga.

cibuk*
hodnocení

No již je vše hotovo.Připadal jsem si jak pejsek s kočičkou ,když pekly dort.Ted již jen oholit a už aby tady ta babička byla.Je mi jen líto, že jsem vám všem nemohl obodovat vaše odpovědi.Jste užasné.Dám vědět,jak to vše dopadlo.Jste moje *slunce*

lidka*

Bodíky klidně oželíme. Hlavně když bude babička překvapená a spokojená. Krásné výročí máte, tohle se mně bohužel nepovedlo. A ještě jednu poznámku si neodpustím. Určitě je lepší sentimentální dědeček, než nerudný dědek bez krásných a bláznivých nápadů.*hej* A dovolím si popřát krásné a spokojené soužití i v dalších letech. *pivo* Šampus zde nemáme, tak alespoň připíjím českým nápojem č. 1 - tedy doufám, že se to nezměnilo. :D

Krásně a pravdivě Vám to Lidka napsala.*palec* Připojuji se k přání. A z toho prstýnku ať má paní velikou radost /určitě bude/. Hodně štěstí, zdraví, lásky a pohody do dalších let vám oběma. Lituji jen, že jsem letos už narozeniny měla /v únoru/. Jinak bych tuto diskuzi dala přečíst povinně svému ježidědkovi, aby viděl, co se sluší a patří.*smich*A zachoval se podle toho. Jaga.

marenka*

Cibuku, téda. Vaší ženě závidím. No fakt. *hi* A vám společně přeji nejen dobrý dortík, ale stejně dobré další roky společného parádního soužití. I když jak tak koukám, přání netřeba, však vy už ho máte. *modla* Tak snad pevné zdravíčko, toho není nikdy dost. ;) A ačkoli jsem ostuda nepřispěla žádným receptíkem na krém, mohl byste prozradit recept na tak dlouhý a spokojený život v páru? ;)

doplněno 06.06.11 17:56:

Hejkálku a Lidko, moc děkuju. Máte pravdu, to samé říkala moje babí. Když tě bude manžel štvát, běž udělat do kuchyně něco na zub. A udělej to dvakrát. ;) (vy dva té větě jistě dobře rozumíte *jasne*)

mařenko, já říkám stále, že manželství je nepřetržitá řada kompromisů...

k tomu ještě i úcta, láska, pomoc druhému, a mnoho dalších faktorů... je pravda, že před těmi 50 lety byl pohled na instituci manželství a věcí okolo něj trochu jiný...

nejlepší byl kdysi můj otec při pronášení slavnostního proslovu:

... tak vidíš, maminko, jeden rok milování, čtyřicet devět let rvaček a máme tu ZLATOU svatbu...

lidka*

Mařenko, já jsem chtěla napsat: tolerance, tolerance a ještě jednou tolerance. Ta láska většinou na počátku je a potom se to musí přebudovat ve vzájemném tolerování i třeba některých chybiček na přátelství, spolehlivost a tu úctu. Musí si každý z nich najít to, co na svém partnerovi může obdivovat. A nemusí to být jenom znalosti, ale třeba i zručnost a pracovitost. Ale to bych se opakovala po hejkalovi. A za ten proslov jeho tatínka si zaslouží bodíky (bodíky nemá admin rád, ale to mi nevadí ;)).

doplněno 06.06.11 18:05:

Mařenko, ale mně to předsevzetí bylo na houby. Ale to nevadí, zase jsem dokázala jiné věci, které mne dokáží těšit. *tanec* Ty to ještě můžeš naplnit. Tvoje babička je moudrá žena. Ale stejně jsi ji v učitém období neposlouchala, co ti jistě vtloukala do tvé hlavičky, viď. :( Většinou každý nakonec na to příjde sám, až když si tu papulu natluče. Je to pár dnů, co jsem to psala o sobě. :D

cibuk*
hodnocení

všem vám moc děkuji za krásná blahopřání.Sakulentské ženské vy jste mne tak rozbrečely,že mám v krku knedlík,oči červené,nos oteklý,no to bude babi koukat jakého má fešáka.Za 20 minut ji tu mám.Ale vše ji řeknu kdo mi radil a aspon takto budete i vy tady u nás.Váš děda čibuk.Jo a čibuk opravdu kouřím,ale babička by byla raději kdybych přestal,ale to již nepůjde asi.*srdce*

Myslím si, že jste úžasný. Ať se Vám oslava i další krásné roky vydaří. A s tím kouřením - to by snad už ani nebylo zdravé, tak najednou přestávat ;)...

cibuk*
hodnocení

Dobrý den.Nevím,zda mohu se učastnit této diskuze,ale snad to nevadí.Jsem manželka cibuka a vše mi řekl jak dělal koláče a kdo mu radil.Tak bych vám chtěla moc poděkovat a hlavně za přání.A to že si poradil tímto způsobem tak to mě dostal a snad ještě více potěšil,nebot tak dokázal jakou chtěl udělat radost.Zato ted tady jen stále posmrkává, oči stále v slzáz.Ale nehněvejte se na něj,že vás obtěžoval,ale to je celý on.Když jedu k dětem,tak je celý nesvůj.A bud pak takové střeštěnosti dělá ze smutku,osamocení nebo já nevím.Vždy mi řekne Majdalenko nejezdi nikam,co kdyby tě někde trefil šlak a já nebyl u tebe,ale semnou nechce,at děti přijedou k nám.No a loni mi koupil zase vyhlídkovy let nad naším městem.Já nikdy neletěla a měla vždy z toho strach.Ale on že poletím.No a když přišel ten den a my jeli na letiště,tak najednou, Majdi jestli nechceš tak ten poukaz necháme propadnout,víš kdyby to letadlo spadlo.No byl z toho špatný.Ale já letěla, at vidí,že se nebojím.Po přistání mě vzal za ruku a říká, vid že už nepoletíš nikdy.Jako kdybych si ten let koupila sama.A tak je to se vším.Jde mi koupit plavky,protože jsme si pořídili bazén a nevěděl jaké číslo podprsenky,tak řekl prodavačce že asi tak velké jako má ona,ale že je již mám zvadlejší,ale když prý dovolí aby si mohl sáhnout tak pak bude vědět.No ostuda po městě.Né aby řekl tady máš peníze kup si to.Nebo přijedu po 2 dnech domů a v kuchyni ve zdi do obýváku díra jak do pekla,prý mě chtěl udělat takový výklenek,abych při vaření viděla na televizi,samozřejmně to musel dodělat zedník.No je to prostě můj bláznivý dědoušek.Ale když se podíváte na ten obrázek u cibuka tak je to skoro on.Jen trochu silnější v obličeji,také nemá svatozář,ale bílý knír i bradku má a má i bílé husté vlasy.No tak jsem vám snad o něm napsala dost.Koláče jsou dobré opravdu ,jen trochu ten hrubý cukr krystal skřípe mezi zuby,ale on říká,že to udělal schválně, abych neskřípala zuby v noci.Prstýnek mi udělal radost ,mám tam i jeho monogram i datum.Tak vám všem ještě jednou oba moc děkujeme.Mám vám ještě napsat,že jsme si také přitukli na vaše zdraví.

lidka*

Paní Majdalenko, předtím jsem zdravě záviděla vám, že máte takového pozorného (i vtipného) muže i po tolika letech soužití. A teď je mi jasné, že dva jste se hledali, až jste se našli. A prožili spolu krásných 47 let. Je jistě jasné, že to nebylo všechno růžové (možná že ano). Ale takový je už život a o to víc si toho jistě vážíte a z toho vyplývá i ta obava a starost o toho druhého. *srdce*

To nebylo vůbec žádné obtěžování. Jsem na poradně už dosti dlouho, ale že by nás oslovila i partnerka tázajícího se, to ještě nebylo. Alespoň já o tom nevím. A upřímně řečeno, mně to děsně vylepšilo náladu i při té hnusné chřipce, která mne momentálně trápí. *smich* Tak ať vás překvapuje stále ještě dlouhé roky a když bude potřeba, jsme zde pro vás oba. Skončit ve stereotypu, což asi často bývá - není lepší končit u dobrého koláče s krásným dárkem a milovaným člověkem?

Slovo:
stereotyp
Význam:
jednotvárný, ustálený, navyklý vzorec chování a myšlení *sok* Krásný večer!

doplněno 06.06.11 21:04:

Ještě se přimluvím - ten čibuk mu nechte. Určitě i k jeho vizáži tak nějak patří! Docela si to dokáži představit. ;) Je mi jasné, že víte, co je to stereotyp - to byl jenom takový pokus o vtip. :D

cibuk*
hodnocení

Milá lidka.Tencibuk ten mu již nevezmu a jak říkáte tak k němu opravdu patří.To já se jen tak s ním vadím naoko,protože má bílé vousy a věčně mu tam někde čouhá kus čibuku a každou chvíli je má někde upálené a pak je musím zastříhávat.Víte to jsem manželovi ani neřekla,když jsem odjížděla od dcery tak mě radila at tam raději ještě zůstanu,rý doví co mě doma zase čeká za překvapení.A já vždy když přicházím domů,tak jen sleduji jestli ten náš dům ještě stojí,nebo s obavou otvírám dveře.Ale dnes to bylo všechno bez pohromy.A moc vám děkuji

marenka*

Dobrý den, krásná a milá paní Cibuková. Nejprve si dovolím zodpovědět přímé i nepřímé otázky, které jste položila.

To víte, že se můžete zúčastnit. A co zúčastnit, VÍTEJTE! *pusa* A na Vašeho manžela se tu jistě nikdo nehněvá, protože nemá proč. On neobtěžoval, právě naopak. Myslím si, že nejen mě prozářil zamračený podvečer. *slunce* Takže radost dnes udělal hromadě lidí a to je v dnešním světě přeci parádní. *slunce*

Já jsem se teď tak zasmála, jak berete všechno s přehledem a humorem, zároveň se srdíčko zatetelilo nad tou krásou vašeho vzájemného porozumnění a souladu a lásky a prostě krása. *srdce*

No a zastyděla jsem se. Někdy jsem nazlobená na manžela pro takové hlouposti a při čtení takové parády si uvědomím, že taková dokonalost je vlastně pěkná práce. Ale stojí za to.

cibuk*
hodnocení

Milá marenka.Odpovím ještě vám také.To víte že i u nás bylo dosti vády.Nebot když ordinoval,tak sobota nebo neděle,vzal kufřík a již si to šinul ke svým pacientům.Zlobila jsem se,že nemusí jít,ale šel.Místo aby byl doma s rodinou.Když přišel domů,tak se začal omlouvat ,no a já zase se omlovala,že jsem byla sobecká,ale že vím,že by stejně doma nevydržel.Ale i takové malichernosti se musí řešit.Né hned když v kročí do dveří,ale vždy jsem mu nejdříve dala najíst a pak vyrukovala s tím co mě trápí.A on poslouchal koukal na mě tím jeho šibalským kukučem a já věděla že nejsem schopna mu něco vyčítat.Není recept na štastné dlouhotrvající manželství,ale záleží na každém člověku jak reaguje na toho druhého.Když bych křičela,nadávala ,stále vyčítala,tak bych vám tady dnes nepsala.Dnes je těžká doba a láska mezi manželi se nějak rychle vytrácí a končí.Vše je moc hektické,ale i tak se dá udělat štastné manželství.Jen jeden druhému umět naslouchat chápat a řešit vše v klidu.Každý člověk si zaslouží porozumění a pochopení.A hlavně dokázat odpouštět.Jenže mě se to nyní pěkně povídá,vidte?Ale přeji vám aby jste tu cestu našla a aby jste oba došli tak daleko jako my dva.Já měla štěstí na dědouška,že jsme se potkali.A vážím si ho proto,že když jsme se brali, tak jsem těžce onemocněla přestávala jsem vidět.I na svatbě jsem byla skoro slepá,chtěla jsem mu dát volno aby si mohl najít jiné děvče.Odmítl!Když jsem ležela v nemocnici tak jsem mu napsala svoji básničku a on zase složil pro mne a ta nemoc nás více připoutala k sobě.Ty básničky si každý rok na den naší svatby znovu předčítáme a tak naše manželské pouto kazdý rok obnovujeme.Také děkuji a hodně štěstí.Majdalena

patronka*

Dobrý večer, před chvílí jsem se vrátila domů a jen tak na chvilku jsem se připojila na net a hlavně abych mohla nakouknout na poradnu. Takže teprve teď jsem si mohla celou diskuzi přečíst a najednou se mi nějak zamlžily brýle. To co vy dva máte je dar, který není dán každému a vy si toho oba dokážete vážit. Z celého srdce vám to přeji *srdce*. Jen bych měla malou prosbičku - mohla by se paní Majdalénka zaregistrovat a vystupovat pod svým vlastním nickem? To určitě jde i z jednoho počítače, mně chvílemi dělalo problém poznat, který z vás dvou vlastně píše. *nevi* Stejně jako všichni přede mnou vám oběma přeji do dalšího života jen to nejlepší. Patronka *slunce*

cibuk*
hodnocení

no tak jsem ji přihlásil.A to se musím vždy sám odhlásit?To bude mít babi zase radost;).Jinak babička vám všem již napsala.Jen ten nákup plavek, nemusela zde uvádět.Ale včera vše dopadlo dobře díky vám.Cibuk

patronka*

Dobrý den, odhlásit se snad nemusíte, ale pokud používáte oba stejný počítač, bude to složitější. V mnoha rodinách má každý svůj vlastní PC, tak mohou třeba sedět doma vedle sebe, ale komunikovat prostřednictvím poradte.cz. Váš případ to sice není, ale jako představa mi to přijde docela zajímavé :-D. Možná to bude pro Vás inspirace k dalšímu překvapení pro Majdalénku. Ještě mám k Vám osobní dotaz - včera jsem bezprostředně po Vaší zmínce o ovocném koláči poslala předpis na tvarohový krém, ale pak všechny příspěvky kolem toho zmizely a objevil se až nový dotaz v jiné rubrice. Stihl jste to i přečíst, nebo to zmizelo hned. Mohu poprosit o odpověď do vnitřní pošty? Děkuji Patronka :)

Majdalenko, to nemá chybu, vždyť Vy máte v rukou opravdu RECEPT NA ŠTĚSTÍ.*palec* A někteří jiní jej hledají po celý život a mnohdy marně. Kéž by ho našli všichni, jako Vy a Váš dědeček, hned by bylo na světě líp! Děkuji Vám za Vaše myšlenky a hluboce před Vámi i dědečkem smekám. Takových lidí mnoho není. Jaga

Milá paní Majdalenko, čtu si Vaše povídání o životě a tečou mi slzy, je to tak krásné... Moc obdivuji Vaše soužití, Vaši vzájemnou lásku a toleranci. Držím palce, abyste spolu byli a vzájemně se ve zdraví užili ještě hodně dlouho. Napsala jste to moc krásně, pokusím se na to nezapomenout a držet se Vašich slov. Děkuji.

hodnocení

0x

Aaaach, toto bylo krásné počtení *srdce* cibuku a paní Madlénko, to je dobře, že jste. Že existuje krásné a dlouhodobné manželství. Je to takové pohlazení po duši. Přeji vám oběma mnoho šťastných společných let. *srdce**pusa*

P.S.Zrovna jsem dočetla nenávistné psaní o důchodcích a mám problém to rozdýchat. Ale pak jsem si přečetla celé povídání od vás a od rádců a jsem ráda, že existují i takoví lidé. :)

hodnocení

0x

Nejrychlejsi a moc dobry je s tvarohem-dovolim si uvest recept na cely kolac,nebo buchtu,presto,ze ho delam z bezlepkove mouky Jizerka,je lehci,mame ho moc radi.Je to lita buchta,takze vse rychle.Takze-2 a pul hrnku mouky polohrube nebo bez lepku,1hrnek cukru,2dkg kakaa,prasek do peciva,1hrnek mleka,3 vejce,1hrnek oleje.Peceme jen asi 15minut.a nyni slibeny krem-1maslo,2tvarohy,20dkg cukru.Uslehame maslo s cukrem a pak tvaroh,je mnam a nevodnati.rozetreme na korpus a polijeme -1 pudink,pulitr stavy,2lzice cukru,uvarene.roztirame rychle,davame lzici.Stavu pouzivam z merunkoveho kompotu,malinko pridam vody,dle potreby.Merunky rozkrajim na slabe mesicky a dam jeste na krem a pak teprve poleji.Akorat ho staci plechovka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]