Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena medu od včelaře

Od: tanja® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, zajímalo by mne za jakou cenu se dá koupit med přímo od včelaře? Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Každý včelař to má různé, ale cena se pohybuje okolo 120 Kč za 1 kg. A podle toho, co je to za med - lesní, řepkový apod. Včelařů je málo, proto je med dosti drahý.

vladislav*
hodnocení

0x

U nás prodávají včelaři světlý med med v litrové sklenici za 80,- Kč, tmavý za 90,- Kč. Sklenice buď vlastní, nebo příplatek 10,- Kč.

Urcite litrove? Nie je to 0,7l?

vcelar
hodnocení

0x

Ceny medu jsou podle oblasti.Většinou ale tak jak je zde uvedeno tedy 120,- až 130,- Kč za "okurkovou" sklenici.(jeden litr medu váží cca 1,4kg) I když se teď mezi včelaři mluví o letošní velké úrodě medu a tím snižování jeho ceny,nejspíš k žádnému snížení nedojde.Možná výkup medu ano,ale koncoví zákazníci žádné snížení neuvidí. Veškeré včel. zařízení je poměrně drahé.Prostředky a zařízení pro medobraní se podle nových norem vyrábí pouze z nerezu a to jejich cenu ještě navyšuje. Cena bílého cukru,kterým se v podletí krmí včelstva také není zrovna nízká.Jen pro představu, na jedno včelstvo se spotřebuje minimálně 15 až 20kg cukru každý rok. A včelaření je docela makačka. Každopádně pokud koupíte přímo od včelaře med máte šanci,že bude kvalitnější než ty směsky označované jako "med z EU a mimo EU.Prostě každý včelař má cenu svou jakou si určí a je na Vás jestli jste ochotna tu cenu akceptovat. Dražší bývají jednodruhové(malinové,lipové,atp.),akátové (ty nekrystalizují).

maja123*

Svatá pravda-med jen od včelaře. Máme od otčíma- já mám nejraději akátový,nebo řepkový je takový pastoznější,což se mnoha lidem zdá jako krystalizující ,čemuž tak vůbec není. U kupovaného nikdy není jistota.

Když je nadbytek medu,nebo se stočí nezralý,tak jím krmí včely na zimu-prý nač kupovat cukr :) Je pravda,že má téměř vždy zdravá včelstva.krmí li tímto způsobem.A makačka to je.Sama bych to zkusila,ale zabere to dost času.

Ta cena medu není přemrštěná-vždyť kolik stojí třetinová sklenička v obchodě? TO je zlodějna za pochybnou jistotu.

vcelar

Jen dodám,že to krmení medem lze pouze květovým.Medovicový med je pro včely hůře stravitelný a na zimu je pro ně v tomto případě lepší jim dát bílý cukr.Jinak řepkový,pampeliškový či slunečnicový med snadno krystalizuje,proto se tzv. někdy pastuje.To je pak takový ten neprůsvitný bělavý med s konzistencí jako pasta.Je tvořen malými krystalky a již netuhne. Jinak české normy pro kvalitu medu jsou poměrně přísné a certifikáty dostávají jen opravdu špičkové medy ,mimo jiné,s nízkým obsahem vody a nízkými hodnotami HMF.

maja123*

Myslím,že tak to dělá,jsem matěj,napsala jsem to samozřejmě laicky...medovicový-lesní jsme nikdy neměli...včelami se zabývá aspoň 30 let a stojí mu za to za nimi jezdit 200km...:)tak asi tak.,ne že by nikdy jim cukr nedal...

Ale to bychom byli od otázky :),která byla o ceně za kg-

Dokonce jsem včera slyšela od maminky,že v Praze prý je i za 150,- *nevi*

lidus*
hodnocení

0x

Zpráva přímo od zdroje-zeť je včelař, med prodáva za 100kč (sklenice 0,7) obyčejný a šlehaný. Letos plánuje pro staré odběratele cenu ponechat, novým zvýšit na 110.

krkovicka*
hodnocení

0x
Za 120kč,zavařeninovou sklenici.Tam kam jezdíme tak má i vlastní jablečný sad a v okruhu 10km žádná tovarna nic,jen lesy a louky.Jen minulý rok jsme odešli s prázdnou,měl jen ten bílý a zbytek tak málo že jen pro rodinu.
maja123*

Co myslíš tím "bílý"?

krkovicka*
Nevím jak se správně a odborně jemu říká,ale je to ten první,hustá konzistence ;)
lidus*

krkovičko a není ten "bílý" šlehaný med, vypadá trochu jako sádlo, chutná stejně, nekrystalizuje. Stočený med se prostě rozšlehá, jsou lidi co jiný nechtějí, osobně dám přednost klasice.

krkovicka*
Ano vypadá jako sádlo,jestli je slehany vím poprvé-jasně neznalost neomlouvá,jen vím,že to je první medík z kraje jara.

maja123*

kunu sem,ten tzv. "bílý"považuji za výborný-

vitavydra.sweb.cz/...

maja123*

..*smich**hi*...oprava NE kunu!...kukni...mělo být...

krkovicka*
Ta kuna se Vám povedla :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]