Nejste přihlášen/a.
kápl mi inkoust z tiskárny na damaškový ubrus. čím to dostanu dolů? polil jsem hned octem, použil "roll on" odstraňovač skvrn a vypral. Odstranil jsem tak možná 10 % inkoustu, ale flek je pořád jako hrom, A poté jsem našel podobnou skkvrnu na bavlněném tričku, co jem měl na sobě. Již jednou se zde takový problém objevil, ale bez rady.
To dá trochu makačku.Ingoust rozpustíte technickým lihem,který koupíte v drogérce. Skvrnu namočte lihem a chvilku (tak minutku) počkejte.Pak to vezměte pod kohoutek a za pomocí nějakého mýdla,prac. gelu atd. to v ruce proměte a opláchněte po tím kohoutkem.To musíte vícekrát opakovat. Takto lze snadno odstranit z oblečení čáry od propisky. Mám jen trochu obavy,jestli ta skvrna co prošla už tím pracím cyklem půjde opravit.
Když on ten inkoust je pěkná potvora.
V drogeriích DM mají přípravek PreWash (Dr.Beckmann),kterým by to mohlo jít,i když už skvrna byla vypraná.Já bych ještě dala vysokou teplotu.
Tentýž výrobce má tyto přípravky i na speciální skvrny,mám dojem,že i na ty skvrny od inkoustu.
Radím porozhlédnout se tam.
doplněno 05.06.11 20:58:...v čistírnách radí ihned citronovou šťávu,sůl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.