Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dlouho mohu mít v lednici vajíčka? Jsou domácí, takže neležely měsíc na krámu ![]()
Skoro se to stydím napsat, ale před pár lety, jsem po letní sezóně na chalupě ve spížní skříňce zapomněla několik vajíček. Příští rok jsem je objevila a cvičně jsem jedno rozklepla do sklenice - nic mu nebylo, vzhled i vůně normální. Zkusila jsem další, pro jistotu do jiné sklenice a totéž. Protože na piškot šlehám celá vejce s cukrem, měla jsem perfektní piškotovou roládu z loňských vajec. Dokonce si ani nejsem jista, že to byly domácí a během zimy musely několikrát zmrznout. Patronka
Pokud to nejsou vajíčka s tenkou skořápkou, tak vydrží v chladničce i 3 měsíce. Vejce nesmí být nakřáplé, takové vydrží zhruba 14 dní. Po delším skladování se může stát, že se odpaří trochu bílek, ale jinak vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.