Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dlouho mohu mít v lednici vajíčka? Jsou domácí, takže neležely měsíc na krámu
Skoro se to stydím napsat, ale před pár lety, jsem po letní sezóně na chalupě ve spížní skříňce zapomněla několik vajíček. Příští rok jsem je objevila a cvičně jsem jedno rozklepla do sklenice - nic mu nebylo, vzhled i vůně normální. Zkusila jsem další, pro jistotu do jiné sklenice a totéž. Protože na piškot šlehám celá vejce s cukrem, měla jsem perfektní piškotovou roládu z loňských vajec. Dokonce si ani nejsem jista, že to byly domácí a během zimy musely několikrát zmrznout. Patronka
Pokud to nejsou vajíčka s tenkou skořápkou, tak vydrží v chladničce i 3 měsíce. Vejce nesmí být nakřáplé, takové vydrží zhruba 14 dní. Po delším skladování se může stát, že se odpaří trochu bílek, ale jinak vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.