Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvanlivost vajec

Od: jelen* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak dlouho mohu mít v lednici vajíčka? Jsou domácí, takže neležely měsíc na krámu *smich*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
31.05.11 17:33
hodnocení

2x

30 dní

lidus*
hodnocení

0x

Kdysi jsem se učila, že 28 dní od data snůšky ale vejce od babiččíných slepic mívám v lednici déle.

patronka*
hodnocení

0x

Skoro se to stydím napsat, ale před pár lety, jsem po letní sezóně na chalupě ve spížní skříňce zapomněla několik vajíček. Příští rok jsem je objevila a cvičně jsem jedno rozklepla do sklenice - nic mu nebylo, vzhled i vůně normální. Zkusila jsem další, pro jistotu do jiné sklenice a totéž. Protože na piškot šlehám celá vejce s cukrem, měla jsem perfektní piškotovou roládu z loňských vajec. Dokonce si ani nejsem jista, že to byly domácí a během zimy musely několikrát zmrznout. Patronka

Pokud to nejsou vajíčka s tenkou skořápkou, tak vydrží v chladničce i 3 měsíce. Vejce nesmí být nakřáplé, takové vydrží zhruba 14 dní. Po delším skladování se může stát, že se odpaří trochu bílek, ale jinak vydrží.

evates*

*vtip*:D To jsem netušila, že se u této otázky zasměju. To je dobrý, ale toto bych fakt neřekla, že tohle by šlo.

hodnocení

0x

Můj tatínek vzpomínal, že když byl malý, uskladňovali vejce v bedýnce se zrním na hůře. Nikdo nesledoval, jak dlouho tam jsou.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]