Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu slouží panenská blána?

Od: krkovicka* odpovědí: 15 změna:
Vzdycky jsem se bála zeptat z očí do očí,tudíž se ptám tady...Ženy se s ní rodí a při prvním vniknutí je protržena.Slouží teda k něčemu?Chrání nějak prostředí pochvy?K čemu tedy je?Děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freebird*
hodnocení

4x

..@ @krkovicka

;)

hop®
hodnocení

0x

Nevím, jestli vždy "při prvním vniknutí je proražena". Může se stát, že bývá "zničena" při úrazu, naopak se může stát, že i při koitu je pouze "mírně poškozena", ale to bývají výjimky. Podle mne má dnes v člověčím těle podobně zbytečnou funkci jako slepé střevo, a vlastně i ochlupení...

Tak slepé střevo je velmi důležité, nemá funkci "zbytečnosti" ... ta informace je přežitek...

doplněno 27.05.11 13:15:

Zjistili že v případě "útoku" antibiotyky ale čímkoliv jiným se tam schovají ty správné bakterie.. a ke to výhodné v případech kdy je střevní mikroflóra zdevastována víc než je zdrávo, pomáhá to její obnově..nakonec jsou tam i nějaké bakterie které hlavně.

Jsou lidé kteří po operaci "slepáku" začali mít střevní problémy které dřív neměli..

Tyto informace vím z toho důvodu že přímo v rodině mám tento případ kdy operace slepáku zařídila už několika leté problémy..ale byl to zanícený slepák.. :/

doplněno 27.05.11 13:15:

Když nebudu líný tak něco pohledám..

hop®

Hangar:, když píšu "podobně zbytečnou funkci", tak tím nemyslím její naprostou zbytečnost!

Veškeré orgány a součásti našeho těla nejsou nadbytečné. Máte časté angíny, tak vám vyříznou krční mandle. Tím vám vezmou filtr těch nebezpečných bakteríí a tělo místo přirozené léčebné reakce "ukládá prohřešky k dalšímu použití".

Určitě i hymen nebo appendix mají podobnou důležitost...

martinaa*

Pokud jsou mandle natolik zanesene, ze jim nepomohou ani antibiotika a naopak jsou samy tak infekcni, ze infekci roznasi po tele, potom je lepsi se jich zbavit.

marenka*

Hangare a v čem?

hodnocení

0x

Doprčic holky! To už je v krátké době podruhé, co je na přetřesu "paneská blána"! Jedna z dotazujících měla obavy, aby si ji omylem neprothrla, když si bude dráždit klitoris, a teď zase otázka, zdali je vůbec k něčemu dobrá! No přece k tomu protrhnutí, krucipísek, jinak budeš bezdětná, kočko! :)

pt®

Jenže otěhotnět může i panna. - stařenka

No určitě ano, i když vzácně! Já to nemyslela doslova, to jen aby kvůli těm starostem o "blánu", neměla nějaké trauma. Nééé, omlouvám se, jen se mi chtělo být vtipná, a asi se mi to nepovedlo. Tak pardon! ;)

georges*

Jo, aspoň v kostele to říkají.

krkovicka*
hodnocení

Suzymon,Vy jste nikdy neměla pochybnosti zda se Vám omylem neprotrhne?Díky příspěvkům mar. a free. Vím už že lehce o ní příjde někdo i při sportu,a že plod v lůně má jen tu blánu,žádný otvor.Takže jsem se o něco vzdělala.No a co se týče drahosici a jejímu klitorisu,kde jinde se má zeptat(anonymně)?Víte u nás doma vše bylo tabu,ve škole se ještě před 15ti lety o tom nemluvilo a když jsem mámě potají vzala tampon na popud kámošek že je to skvělý než vložka,seřvala mě,že se tam nic nedává.

Ahoj Krkovičko! Kdepak, to jsem neměla strach, že by se mi protrhla omylem. Zato jsem byla hrůzou bez sebe, když se k tomu chystal můj první kluk, protože mě babička děsila už od dvanácti let, abych si na tokovou eventualitu dávala sakra bacha, neboť je to desetkrát větší bolest, než trhání zubů. (Byla to chytrá babička, věděla, že ze zubaře mám strach největší.) Takže když se přiblížil onen inkriminovaný okamžik, (bylo mi sedmnáct), můj milý se chystal na dvouletý vojenský výcvik, a nedal jinak, než že su mu před odchodem musím tímto způsobem "zaslíbit". Před tím se naládoval kapustovými karbanátky, ke ketrým přikusoval syrovou cibuli a pak, když jeho rodiče konečně odešli do kina na Tři mušketýry, tak se na mne vrhnul, povalil mě rovnou v kuchyni na zem, já si to mezi tím rozmyslela, a navíc jsem skoro omdlela smradem, který mu vanul z útrob. Zápasila jsem o "blanku" statečně, asi hodinu, ale nevyhrála to. Od té doby jsem na chlapi zanevřela. Jenomže čím víc jsem před nima utíkala, tím víc mne pronásledovali. Věř mi, že můj život lehký nebyl. Ale už jsem z toho venku! *bezim**ua*

terezaz*
hodnocení

0x

Kdysi jsem na toto téma četla jeden vcelku rozumný článek. Bylo v něm vysvětleno, že blána měla být zárukou kvalitního potomstva, jejím účelem bylo aby se stařec, který už nemá erekci jak za mlada nemohl dostat do panny a mít s ní dítě, příroda se takto zasloužila o kvalitní jedince. Nevím či je to pravda ale zní to celkem rozumně.

bezjmena
hodnocení

0x

Páni, četla jsem si odpovědi na otázku: Proč máme panenskou blánu. Nějaké mě docela zaráží. Mimochodem, moc mě zaujala ta část odpovědi, kde se bojovalo o "blanku". Ted to zní dost úsměvně. Docela mě to pobavilo, když to bylo takhle podaný, jak to Suzymon napsala. Chlapi jednou předvedli, co jim evoluce od začátku čtvrtohor vyvíjela, co?

No, chtěla jsem se vlastně jen podělit o své zkušenosti. Nikdy jsem se moc o svou blanku nezajímala, aspoň ne v tom smyslu, že je křehká, a že ji můžu snadno ztratit, když třeba sportuju nebo plavu ve vodě, nebo si začnu zavádět tampon před prvním stykem. Myslím, že zdravé je, když holky dělají to, co je baví, třeba sport a neomezují se takovými pověstmi. Protože kdyby byla opravdu tak naše blanka citlivá, nebylo by to v pořádku, jinými slovy by nás snadno evoluce vyškrtla z jejího plánu Přirozeného výběru.

Uvedu příklad, sebe. Sport si celý život užívám. Od šplhání po stromech přes závody v běhu, plavání a zápasy v různých týmových sportech. Nikdy jsem ve sportovní aktivitě nepolevila. Nechápu, jak by mohl nějak ovlivnit mou ženskost a zvlášť mou panenskou blánu (krom menstruačního cyklu, ten je citlivý, například u vrcholových sportovců). Tampon jsem si začala zavádět od doby, kdy jsem zjistila, že pro vložky stvořená nejsem, hlavně kvůli sportu. A byla jsem v té době panna, podotýkám. Pak když přišel můj souboj o "blanku", tak mě to bolelo, ne tolik, jak jsem si představovala, ale prostě ten prstík, který jsem používala pro zavádění tamponu, jednoduše nic nepoškodil. Což bylo jasné z krvavé stopy po našem milování.

Takže holky, žijte naplno, a nebojte se těch otazníků. Příliš někdy spekulujeme, nezdá se vám?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma panenska blana
Otázky na téma tampony pro panny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]