Tibetska houba - je to zázrak?

Od: Datum: 25.05.11 20:39 odpovědí: 9 změna: 20.07.14 14:41

Dobry den,

jiz ponekolikate mi znamy nabizeli tibetskou houbu s tim, ze je to uplny zazrak. No nejak k tomu nemam duveru - znate to nekdo? Je to skutecne takovy zazrak?

Diky

Tofi


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: des*
Datum: 25.05.11 22:55

Pokaždé na to naletím.Když mne přesvědčí o nutnosti požívat tento produkt,tak to skončí tím že jsem totálně překyselený.Je to xindl,který může konzumovat jen extrémě zdravý jedinec.Nemocný ještě více znemocní.Fujtajbl.*blee*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pu®
Datum: 27.05.11 12:20
avatar

Tak já bych dexovi oponovala. Asi před dvěma lety jsem kefír z tibetské houby pila a bylo to fajn, subjektivně jsem měla pocit upraveného trávení, přestalo mě píchat v žaludku... Ale obecně mi jakýkoliv kefír chutná, takže jestli pít kyšku nebo kefír z houby, to už mi bylo jedno. Ostatně, za vyzkoušení nic nedáte, ne? Známí vám prostě odloupnou kus houby, vy budete zalívat mlíkem (tak velká investice to vážně není) (doporučuju mlíko z lahve - jakékoliv, ale z lahve, ne z krabice), pít, a když nebde chutnat či vyhovovat, pošlete houbu dál - nebo vyhodíte. Ztratit nic nemůžete, tak co...

doplněno 27.05.11 12:20:

Pardon, desovi oponovala.

doplněno 27.05.11 22:53:

Nemáte vůbec zač - uškodit vám to podle mého soudu fakt nemůže. Nejsem lékař, ale domnívám se, že pokud nenecháte houbu zplesnivět (a tedy nebudete pít plíseň, s nadsázkou řečeno), je to prostě jen jinak vyrobený kefír. Po jednom dni slabší, po dvou dnech silnější. Po třech dnech mně osobně už nechutnal. A pak mi houba jednou zezelenala (zapomněla jsem jí vyměnit mlíko plus opláchnout pod vodou, to se doporučuje, aby nebyla "oslizlá"), tak jsem kefír vylila, houbu vyhodila a od té doby jsem neschopná si domluvit schůzku s dalším dárcem a zase si ji pěstovat *ee* Celá já, no *hi* No a ještě tip - i když to Vám všechno asi známí poradí - doporučuje se sklenici, ve které necháváte dělat kefír, zakrývat gázou - aby se do toho nedostala žádná nečistota a zároveň aby kefír dýchal. Pro sytější kefír přes noc nechat venku (=tepleji), pro méně ytý zásadně v lednici. Já pila jen z lednice, nevěřila jsem mlíku...

Tak ať chutná *slunce*

doplněno 28.05.11 22:47:

Já se domnívám, že je to jak se vším - nesmí se to přehánět. Nezapomeňte, že je to věc zcela cizí našemu (českému, tj. s ohledem na stravovací zvyklosti apod.) organismu. Ze začátku jsem pila kefír co dva dny, pak když jsem měla chuť, tak třeba i denně, ale jen jednou denně. Měla jsem houbu v malé sklence a jen malý kousek (zbytky jsem rozdala). Dodržovat přestávku je také důležité - ale podle mě fakt zdravotně nic nehrozí, nemůžu si pomoct. Nečekala bych zázraky, ale škodu také ne *nevi*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: tofi®
Datum: 27.05.11 20:01

Dekuji za odpoved. Kefiry ap odobne veci mam moc rada - takze v tom urcite problem nebude. Ja jsem se spis bala, aby misto toho, aby mi to pomohlo mi to trerba neuskodilo - ono mezi lidmi koluje kde co, tak jsem si to radsi chtela overit

Diky.

Datum: 28.05.11 18:24
avatar

No, tak já váhám, jestli o tom napsat, nebo ne. Ale už jsem začala, tak budu pokračovat. Je tomu asi osm let, a moje mamka ji také od někoho dostala, a pravidelně, každé ráno vypila ten kefír. (Mě to nechutnalo, vadil mi vzhled té houby, a pila jsem to s odporem.) Ona to užívala nepřetržitě asi tři roky, jestli ne déle. No, a pak se jí najednou v krku a ústech, objevil zrovna takový bílý "karfiólek" a nemohla skoro polykat. Šla k lékaři, udělali všelijaká vyšetření a objevili, že to má i ve střevech. Je to už dlouho, a tak si nepamatuji, jak to přesně nakonec nazvali, ale bylo to z té houby. Dostali ji z toho a je v pohodě, ale už to od té doby nepije. Tak já nevím. Ono asi všeho s mírou. :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: tofi®
Datum: 28.05.11 22:21

Mozne je vse. Ja prave takovym tem osvedcenym zazrakum moc neverim a prave se bojim, zda to je dost prozkoumane, aby jsme z toho spis nemela prolbemy :(

V tom navodu se pise, ze se to ma pit jen 20 dni a pak zase udelat pauza. No fakt porad nevim...

Od: des*
Datum: 28.05.11 23:39

Já se jednoznačně přikláním k tomu,že není třeba experimentovat.Nikdy jsme pěstování nezanedbali,vše podle návodu,pouze nám to nic dobrého nepřineslo.V dnešní době je tolik legálních prostředků podporujících zdraví...Oni ti Tibetani to maj sakra dobře spočítané,proč nám to posílaj.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.07.14 14:41
Ohodnoceno: 0x
 
Od: lll
Datum: 20.07.14 14:21

Pro mě tibetská houba zázrakem je, Naprostá pitomost je že po ní budete "překyselení" - ona sice kysele chutná, ale na tělo působí zásaditě. Stejně, jako například kyselý citron je ve skutečnosti na tělo vysoce zásaditá potravina (proto se doporučuje voda s citronem).
Tibetská houba je vynikající na celý trávicí trakt, já se po ní cítím mnohem lépe a z běžného mléka, které je na kvalitou na hraně poživatelnosti, dělá luxusní zdravou potravinu.
Za mě rozhodně zázrak ano a vyzkoušet tedy také ano

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lll
Datum: 20.07.14 14:22

Tibetská houba je stará cca 5000 let, máloco je tak ověřené jako ona.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.