Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jiz ponekolikate mi znamy nabizeli tibetskou houbu s tim, ze je to uplny zazrak. No nejak k tomu nemam duveru - znate to nekdo? Je to skutecne takovy zazrak?
Diky
Tofi
Tak já bych dexovi oponovala. Asi před dvěma lety jsem kefír z tibetské houby pila a bylo to fajn, subjektivně jsem měla pocit upraveného trávení, přestalo mě píchat v žaludku... Ale obecně mi jakýkoliv kefír chutná, takže jestli pít kyšku nebo kefír z houby, to už mi bylo jedno. Ostatně, za vyzkoušení nic nedáte, ne? Známí vám prostě odloupnou kus houby, vy budete zalívat mlíkem (tak velká investice to vážně není) (doporučuju mlíko z lahve - jakékoliv, ale z lahve, ne z krabice), pít, a když nebde chutnat či vyhovovat, pošlete houbu dál - nebo vyhodíte. Ztratit nic nemůžete, tak co...
doplněno 27.05.11 12:20:Pardon, desovi oponovala.
doplněno 27.05.11 22:53:Nemáte vůbec zač - uškodit vám to podle mého soudu fakt nemůže. Nejsem lékař, ale domnívám se, že pokud nenecháte houbu zplesnivět (a tedy nebudete pít plíseň, s nadsázkou řečeno), je to prostě jen jinak vyrobený kefír. Po jednom dni slabší, po dvou dnech silnější. Po třech dnech mně osobně už nechutnal. A pak mi houba jednou zezelenala (zapomněla jsem jí vyměnit mlíko plus opláchnout pod vodou, to se doporučuje, aby nebyla "oslizlá"), tak jsem kefír vylila, houbu vyhodila a od té doby jsem neschopná si domluvit schůzku s dalším dárcem a zase si ji pěstovat Celá já, no
No a ještě tip - i když to Vám všechno asi známí poradí - doporučuje se sklenici, ve které necháváte dělat kefír, zakrývat gázou - aby se do toho nedostala žádná nečistota a zároveň aby kefír dýchal. Pro sytější kefír přes noc nechat venku (=tepleji), pro méně ytý zásadně v lednici. Já pila jen z lednice, nevěřila jsem mlíku...
Tak ať chutná
Já se domnívám, že je to jak se vším - nesmí se to přehánět. Nezapomeňte, že je to věc zcela cizí našemu (českému, tj. s ohledem na stravovací zvyklosti apod.) organismu. Ze začátku jsem pila kefír co dva dny, pak když jsem měla chuť, tak třeba i denně, ale jen jednou denně. Měla jsem houbu v malé sklence a jen malý kousek (zbytky jsem rozdala). Dodržovat přestávku je také důležité - ale podle mě fakt zdravotně nic nehrozí, nemůžu si pomoct. Nečekala bych zázraky, ale škodu také ne
No, tak já váhám, jestli o tom napsat, nebo ne. Ale už jsem začala, tak budu pokračovat. Je tomu asi osm let, a moje mamka ji také od někoho dostala, a pravidelně, každé ráno vypila ten kefír. (Mě to nechutnalo, vadil mi vzhled té houby, a pila jsem to s odporem.) Ona to užívala nepřetržitě asi tři roky, jestli ne déle. No, a pak se jí najednou v krku a ústech, objevil zrovna takový bílý "karfiólek" a nemohla skoro polykat. Šla k lékaři, udělali všelijaká vyšetření a objevili, že to má i ve střevech. Je to už dlouho, a tak si nepamatuji, jak to přesně nakonec nazvali, ale bylo to z té houby. Dostali ji z toho a je v pohodě, ale už to od té doby nepije. Tak já nevím. Ono asi všeho s mírou.
Mozne je vse. Ja prave takovym tem osvedcenym zazrakum moc neverim a prave se bojim, zda to je dost prozkoumane, aby jsme z toho spis nemela prolbemy
V tom navodu se pise, ze se to ma pit jen 20 dni a pak zase udelat pauza. No fakt porad nevim...
Pro mě tibetská houba zázrakem je, Naprostá pitomost je že po ní budete "překyselení" - ona sice kysele chutná, ale na tělo působí zásaditě. Stejně, jako například kyselý citron je ve skutečnosti na tělo vysoce zásaditá potravina (proto se doporučuje voda s citronem).
Tibetská houba je vynikající na celý trávicí trakt, já se po ní cítím mnohem lépe a z běžného mléka, které je na kvalitou na hraně poživatelnosti, dělá luxusní zdravou potravinu.
Za mě rozhodně zázrak ano a vyzkoušet tedy také ano
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.