Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uskladnit křen?

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám větší množství křenu, které hned nezkonzumujeme a ráda bych věděla, jak si jej uchovat. Mohu ho dát do mrazničky? Postrouhaný nebo vcelku? Či ho nějak sterilovat do skleniček? Nezčerná? Děkuji za Vaše zkušenosti. Jaga.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x
Našla jsem recept na zavaření křenu. Sama jsem to nezkoušela. Ale podle vlastních zkušeností mohu doporučit křen umlít. Na hlavu mlýnku jsem dala mikropytlík, upevnila gumičkou a nebylo to tak kruté, jako při strouhání. Neměl by zčernat, když přidáte ocet. Tak ať se to povede. Ale jinak se zde už párkrát o uchování křenu psalo - dejte si toto téma do vyhledávače. *klik*Úvod » Zavařování a konzervace » Jablečný křen - zdroj: mojerecepty.estranky.cz/... křen1 kg jablek, 60 dkg křenu, 1/2 dcl octa, 1/2 dcl vody, 20 dkg cukruVše najemno nastrouháme pomalu přivedeme do bodu varu a nandáme do čistých skleniček nejlépe od přesnídávky a sterilizujeme 15 minut při nízké teplotě cca 75 st. Výborné k masům a párkům.doplněno 23.05.11 09:37:A ještě jeden recept z Chytré ženy:Použité suroviny receptu Pasta z křenu:30 dkg strouhaného křenu | 1 lžíce cukru | 1 lžička soli | 1 lžíce octa | 2 dl oleje | 2 dl převařené vodyPostup přípravy receptu Pasta z křenu:Všechny přísady společně rozmixujeme a naplníme do skleniček třeba od přesnídávky. V ledničce je můžeme uchovávat až rok.doplněno 23.05.11 10:02:A ještě mi to nedá, abych nepřidala recepty na zelí s křenem. Kdysi jsem to častokrát zavařovala a bylo to naše oblíbené: :-P cukrovi.kvalitne.cz/...

hodnocení

2x

Když mi zůstal strouhaný křen, vždycky jsem ho zamíchala do horní vrstvy hořčice. Sklenici normálně zavřela a do ledničky. Zajímavé, že v té hořčici vydržel hodně dlouho beze změny. *jasne*Ale to je rada jen pro trochu. Vím, že kamarádka měla křen na mražáku, že se pak lépe strouhá. A ustrouhala vždy jen tolik, kolik potřebovala.

hodnocení

0x

Například zastrčit do suchého písku a dát do sklepa. Myslím, že ho taky zastrkávali do země na zahrádce, hodně "naležato" a vždycky vytáhnout ten potřebný. ALe když dáte do googlu heslo "skladování křenu", dozvíte se víc.

krkovicka*
hodnocení

0x
Co si pamatuji tak ho babička napadrť rozemlela a dávala do flaštiček a zavařovala,v mrazáku nic moc by nebyl dobrý...tak to jsem asi moc neporadila,co? :-D no,nic nechám to na jiných...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]