Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zkrátit obvod podprsenky

Od: jerrysek* odpovědí: 9 změna:

Zdravím vás :)

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte typ, jak zkrátit obvod podprsenky. Potřebuji ho zkrátit o dost, tak 10cm... Je to podprsenka, kterou už mám dýl a nějak se vytáhla, tak bych potřebovala nějakou radu, která by fungovala :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Zahoď ji a kup si novou,dá to tolik práce že se to nevyplatí.Říká to moje,která si je šije sama.

jerrysek*
hodnocení

Problém je ten, že moje velikost se hodně špatně shání :(*zed*

hodnocení

1x

Liduš, tak jednoduché to zase není, protože tam bude mít ošklivé švy, a navíc je v těch partiích podprsenka zúžená, takže když to jen přeloží, odšije a ustřihne, nebude se jí to stýkat. Nejen že to bude hrozně vypadat, ale bude to i vadit. Sama mám stejný problém a obvod si zkracuji hned po zakoupení, ale to se jedná tak o 2cm. z každé strany, a dělám to tak, že vypářu zapínání na obou stranách, odstřihnu a všiju zpátky. Ale i tak malý kousek, musím pečlivě přidržet, nahevtovat a pak prošít.

10cm, už je hodně, protože to bys musela posunout i ramínka, a pokud nejsi zručná v šití, dá Ti to hodně práce. Za další, pakliže je materiál už vytahaný, nemá cenu s tím ztrácet čas, bylo by to jen na chvilku a stejně bys ji vyhodila. Tak to udělej hned a opravdu si kup novou. ;)

doplněno 19.05.11 18:12:

Pardon, ve slově nahevtovat, bude asi f. *bzum*

lidus*

Holky já sice už šít nemůžu ale manželovi jsem to nachystala a dýl jak 10 min. mu to netrvalo, nikde to netlačí, nosí se to úplně normálně.

lidus*
hodnocení

0x

Práce minimum, záleží zda je ten obvodový pruh stejná šířka, pak stačí na obou stranách přeložit a odšít.

jerrysek*
hodnocení

Právě že není, od zadu se rozšiřuje...

hodnocení

0x

A proč si nenajdete šičku. Když máte problém s nákupem své velikosti? V každém městě se dnes najde někdo, kdo šije prádlo. ;) Používám epitezu, takže také mám kapku problém. A s plavkama totéž. Ušití nevyjde o nic dráž, než nová.*hej*

hodnocení

0x

Ahoj, jsem babka šetrná, ale když píšeš, že se Ti vytahala - pryč s ní! I když obvod zmenšíš, už nebude nikdy pružit a nebude Ti dobře sedět. A to je nejdůleýitější. Navíc dneska výrobci vycházejí vstříc všem ženám, každá je přece jiná, najdeš velikánské obvody s "jedničkami", stejně jako maličké obvody s "pětkami". Není to jako v 60. letech minulého století, kdy nebylo nic a moje mamka si jezdila do jedné vesnice dávat šít přímo na míru takové děsné brnění ze silného saténu a krajek. Byla jsem z toho v 15 letech paf! Ten materiál a ty tvary - pevné ostré špice, že by pneumatiku propíchly. Vzadu knoflíčky a gumy s dírkami na posunování. Ještě dnes mi jde mráz po zádech. *hi* Tak to vyhoď, udělej si radost a kup si nové, jistě seženeš, dnes se koupí jakákoliv velikost košíčků i obvodu. Budeš se prima cítit v novém prádle a jistě i partnerovi uděláš radost /než když budeš zmenšovat vytahané kšíry/. Jaga

Babuško Jaguško, díky za vzpomínku, pamatuji si ty saténové hrůzy prošívané do kosočtverečků... v naprostých začátcích mého vývinu mi maminka nechala dvě takové ušít, nosila jsem je hrdě kolem kostnatého hrudníčku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]