Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo prosím, jak vyžehlit nevyžehlitelné kalhoty? Koupil jsem si krásné kalhoty, ale ejhle... na štítku značka nežehlit... zkusil jsem to žehlit postupně až na 2 tečky, kalhotum se nic nestane, ale účinek malý. Je na nich hned vidět každé přeložení. Znáte nějaký zbůsob, jak je vyžehlit? Děkuji za rady... kromě těch, abych je vyhodil
Prosím, napište mi složení látky? Není to náhodou len, anebo viskóza? To jsou přírodní materiály, které se velice dobře nosí, ale bohužel se mačkají. Záleží na složení. Jestli je v nich přídavek nějakého polyesteru, a kolik. Pokud je to len, nebo viskóza, můžete žehlit bez obav, a to napařovací žehličkou. Ale jakmile si v nich sednete, bude to vidět. Ale to je právě ten šarm, toho materiálu. Nemačkají se totiž tím samým způsobem, jako se mačká bavlna, a znalec okamžitě pozná, že máte na sobě kvalitní kalhoty.
Kalhoty žehlím po rubu, napařovací žehličkou a přes tu síťku na žehlení, někdy využiji i rukávník a někdy zase žehlím pověšené, pak vyžehlené kalhoty obrátím na líc a dožehlím co je potřeba, třeba puky. Pozor, pokud je napsané nežehlit tak i když se zdá, že se nic nestalo kalhoty mohou změnit barvu a obvykle ne stejnoměrně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.