Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo prosím, jak vyžehlit nevyžehlitelné kalhoty?
Koupil jsem si krásné kalhoty, ale ejhle... na štítku značka nežehlit... zkusil jsem to žehlit postupně až na 2 tečky, kalhotum se nic nestane, ale účinek malý. Je na nich hned vidět každé přeložení. Znáte nějaký zbůsob, jak je vyžehlit? Děkuji za rady... kromě těch, abych je vyhodil ![]()
Prosím, napište mi složení látky? Není to náhodou len, anebo viskóza? To jsou přírodní materiály, které se velice dobře nosí, ale bohužel se mačkají. Záleží na složení. Jestli je v nich přídavek nějakého polyesteru, a kolik. Pokud je to len, nebo viskóza, můžete žehlit bez obav, a to napařovací žehličkou. Ale jakmile si v nich sednete, bude to vidět. Ale to je právě ten šarm, toho materiálu. Nemačkají se totiž tím samým způsobem, jako se mačká bavlna, a znalec okamžitě pozná, že máte na sobě kvalitní kalhoty. ![]()
Kalhoty žehlím po rubu, napařovací žehličkou a přes tu síťku na žehlení, někdy využiji i rukávník a někdy zase žehlím pověšené, pak vyžehlené kalhoty obrátím na líc a dožehlím co je potřeba, třeba puky. Pozor, pokud je napsané nežehlit tak i když se zdá, že se nic nestalo kalhoty mohou změnit barvu a obvykle ne stejnoměrně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.