Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změkčit kůži na loktech?

Od: kacica* odpovědí: 11 změna:

Už nějakou dobu mi kůže na loktech tvrdne až někdy bolí.Poradte prosím co s tím jestli je nato nějaký krém.Díky.

doplněno 12.05.11 17:06:

Každý večer je mažu krémem ale nějak to nepomáhá.

doplněno 13.05.11 08:37:

Moc vám všem děkuji za pomoc.Vyzkouším!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli je to normální kůže a ne lupénková, je potřeba ji natřít citronovou šťávou, nechat cca 20 min působit. Opláchnout a natřít krémem, olejíkem nebo tělovým mlékem. A vždycky, každý večer, při ošetřování obličeje, natřít i lokty. Lokty někdy tuto péči vyžadují trvale, jinak jsou nejen nehezké, ale i bolavé.*hej*

doplněno 13.05.11 09:23:

Namazejte lokty po citronu čistým vepřovým sádlem. A vmasírovat!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mám tady krém na popraskané paty Scholl a používám ho na nohy i ruce. Před tím jsem měl podobný na tvrdou kůži na nohách, už nevím jak se jmenoval. Ale měl na sobě tuším norskou vlajku a byl podle mě lepší než tenhle Scholl. S tím jsem se zbavil i tvrdé a popraskané kůže na loktech. V lékárně stál asi 180,- Kč, ale fakt fungoval.

Neutrogena.

hodnocení

0x

Dobrá je měsíčková mast se sádlem z lékárny, stojí kolem 50kč. Nebo zázračný kelímek od Oriflame, ten je dobrý i na popraskané rty a nos bolavý od rýmy.

hodnocení

0x

Taky stojí za vyzkoušení levandulový krém Ozalin

eulalie*
hodnocení

0x

Zkuste používat čistou vazelínu, k dostání běžně v lékárně nebo v drogeriích.

hodnocení

0x

Možná, že by stálo za to, zadat do vyhledávače "kůže na loktech" a počíst si v diskuzích o tomtéž, ale jiném problému. Už se něco podobného řešilo a věřím, že tam bude i nějaký dobrý nápad pro váš problém.;)

kt8d5*
hodnocení

0x

Obecně platí, že kůže na těle tvrdne v těch místech, kde dochází k jejímu dlouhodobému kontaktu nebo dráždění s nějakou pevnou překážkou (např. chodidla - boty, ruce - krumpáč atd.) Proto se zamyslete, zda lokty takto nedráždíte třeba v rámci nějakého skrytého zlozvyku. Pakliže ne, tak se zřejmě jedná o psoriasu. Nemusíte sice ihned, ale raději skočte na kožní, ti Vám diagnozu určí. Krémy sice nic nezkazíte ale citronovou šťávu raději zatím na to nepatlejte. Nechci propagovat nějakou konkrétní značku ale výborná je konopná kosmetika z lékárny. Je k dostání všude. Jediné, co mi na ní vadí je to, že je mastná. Takže zkuste na noc jeden loket namazat tou mastí, stačí troška, překryjte čtverečkem igelitu a ovázejte obvazem. Ráno uvidíte ten rozdíl *slunce*.

kacenkaslunicko*
hodnocení

0x

Souhlasím s exponováním loktů v minulém příspěvku. Určitě si všímat jak lokty vystavujete a "namáháte". Doporučuju najít krém pro regeneraci staré a ztvrdlé pokožky na trhu jich bude určitě několik.

hodnocení

0x

tiez s tym bojujem, najviac sa u mna osvedcila primalona s aloe vera.

muller-pharma.cz/...

polinek*
hodnocení

0x

rozkroj citron,vymačkej trochu a sedni si ke stolu a vlož lokte do těch půlek. udělej to několikrát po několikati cca 10min. a máš klid.

mám to vzkoušené na sobě ..i jsem to dávala doktorce jak se toho zbavit .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]