Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v akčních novinách Globusu mě zaujala nabídka: kuřecí stehenní řízky. Mražené za 79.90 Kč/kg, chlazené za 109 Kč/kg. Zajímalo by mě, proč je mezi oběma produkty cenový rozdíl skoro 30 Kč. Vím, chlazené jsou čerstvější, mražené mohou být v mrazáku třeba už půl roku. Ale zase jsou tu vyšší náklady - spotřeba el. energie. Jinak - ty mražené NEJSOU křehčené a tudíž nastříkané vodou. Proč tedy tak velký rozdíl v ceně?
Já si myslím, že ty mražené mohou být dovozové - nějaká výhodná koupě, jak píše kolegyně. Jeden čas zde byla drůbež z Jižní Ameriky. Levnější kuřata jsou i z Polska. Také mohou být z Německa, kde byla aféra s krmivy a třeba se tam drůbež moc neprodávala, tak šup sem s nimi. Naši obchodníci jsou na vyhledávání takových výhodných nákupů opravdoví machři. Jenom si vezměte, jaké ovoce se k nám dováží. A jak píše kolega, i když nejsou křehčené, tak si všimněte, kolik vody z nich zůstane po rozmražení. Já osobně si koupím celé chlazené kuře (nebo dvě) a rozporcuji si ho a určitě mi to výjde cenově mnohem lépe. A ještě mám dobrou polévku. Chlazené stehenní řízky za 109 Kč/kg jsou dosti drahé.
Souhlasím s Lidkou,měli jsme obojí,ale chlazené jsou o mnoho lepší,navíc tam není skoro žádná voda. Teď kupujeme kuřata p o u z e chlazená,naporcuji,něco ořežu na povévku a několik řízků ořežu,ostatní upéct. Nemá to chybu,ztráty žádné.
Kde se dají taková kuřata koupit? Podobná, kde by z jednoho kusu bylo na polévku, několik řízků a ještě na pečení, jsem kdysi měl sám doma. Byli to přerostlí brojleři, kteří ve věku 7 měsíců vážili kolem 5 kg!
doplněno 16.05.11 00:23:Podobnou efektivní metodu využití beze zbytku jsme praktikovali i u domácích králíků - předek "na omáčku" a zadek "oremlovat"!
Dobrý den, "juldo", poraďte mi, prosím, kde je za tyto ceny kupujete? Bydlíme třeba od sebe daleko, ale pokud je kupujete v nějakém supermarketu, měl by být určitě i poblíž nás a ceny i zboží prakticky stejné. Zadní stehna za 35 Kč, to vážně nemá chybu, jen na ně narazit! Díky Jaga.
Praha Holešovická tržnice takhle uprostřed Je velkej uzavřenej krám senom s drůbeží. Druhej Metro Kobilisy zase specialka na drůbež. Jaou to specialky když se ty stehna vykostí tak jemaso enonuno a z kostí udělám polívku. Do tý se ale musej přidat žaludký a ty jsou nejlepší kachní z makra.
doplněno 16.05.11 19:17: Naschvál se podívam co je to za firmu stejně mám v chladničce akorát chlad
Koukam že v Kobilisých trochu podražily
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.