Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu ci navod jak snadno otehotnet.Snazime se s pritelem vic jak 2roky ale stale marne.dekuji
dost často se stává a znám to ze svého okolí, že vlastní dítě vzdají a žádají o adopci. Jakmile adoptují dítě, tak do roku mají i dítě vlastní... čím to je? Přestanou na to myslet jako na jediný cíl v jejich životě. Čím více na to myslíte a trápíte, tím menší šanci máte.
Neberte žádnou antikoncepci a řekněte si, že máte na dítě ještě 2 roky čas. Užívejte života a ono to přijde samo... pokud ne, je na řadě lékař aby určil, kde může být potíž.
doplněno 11.05.11 08:06:nejdůležitejší věc: nikomu ze svého okolí nepotvrzujte, že chcete dítě. Na přímou otázku odpovídejte něco ve smyslu, že až za 5 let, protože... nejhorší je, když se všichni ptají každý měsíc "tak co dítě, bude už?" - to je zabiják!
Jojo, jsou páry, co se snaží počít ještě déle než vy. Běžná praxe je ale v současnosti taková, že po roce neúspěšného snažení by žena měla navštívit svého gynekologa, aby společně našli příčinu problémů. U mužů se zase sleduje kvalita spermií, takže k lékaři by měl vlastně naklusat i muž. Lékaři nemusejí najít příčinu neúspěchu, protože pár se může jevit jako naprosto zdráv. Pak je zřejmě někde blok v psychice, protože snaha o početí za každou cenu je veskrze marná. Obvykle se doporučuje, pokud je pár shledán naprosto zdráv, ať se od otěhotnění snaží myšlenkově oprostit. Dost často to funguje, kdy ve chvíli, kdy žena se to těhotnění naprosto vykašle a řekne si, že se třebas pustí do studia francouzštiny, je najednou těhotná. Neumím vám poradit, sama musíte vědět, jak na tom jste. Jestli se třebas každý měsíc usilovně pozorujete, bazální teplotu měříte, ovulaci sledujete a pod... Neříkám, že je to špatně, znát své tělo je určitě dobré, ale všeho s mírou. Protože jestliže někdy máte být těhotná, tak budete. A to ve chvíli, kdy si to miminko řekne, že je už vhodný čas, aby k vám přišlo. Tak neztrácejte naději.
Zkušená lékařka kdysi poradila: "Neznažte se příliš usilovně, pusťte to z hlavy, jeďtě na dovolenou k moři, adoptujte si dítě." Další možností je komplexní vyšetření ženy i muže. U ženy tzv. profouknutí vejcovodů, operace, umělé oplodnění. U muže jsou někdy zjištěny důvody neplodnosti. U obou může být zjištěna choroba, bránící otěhotnění; po jejím vyléčení u obou partnerů se může otěhotnění podařit.
Pozor: Tzv. "vymodlené dítě" nebývá nejšťastnější ani nejzdravější. Totéž platí pak později i o jeho rodičích.
Já Vám povím o "našem" snažení. Teď, už s manželem jsme mimčo chtěli už před 3 roky, pořád se nic nedařilo. Mudr. mi řekla, že jsem v pořádku, ať na to nemyslím. Během tří let nic a teď jsem v 5.měsíci těhotenství. Přišla to tak nečekaně, bez braní nějakých podpůrných hormonů, kterým vůbec nevěřím. Takže hlavu vzhůru a "vypustit snahu o mimčo", ale prostě si "užívejte", ono to přijde opravdu samo... a pak už jen
Ve všem souhlasím s předporadci. Taky jsme si to prožili, nejste sami. Chce to vážně duševní klid a pohodu. Už jsem to tu radil. Prostudujte si Kamasutru, něco vyzkoušejte, fakt to pomáhá.
Takže přeju klid a pohodu.
Sice vsichni radi neresit to, ale ja radim zacit to resit. Pokud kuprikladu nemate ve vajecnicich vajicka, muzete byt nakrasne psychicky v pohode, ale tehotna nebudete. Nevim kolik je Vam let, ale pripadna lecba se muze protahnout na roky. Vite ze mate ovulaci? Merite si bazalni teplotu nebo jste zkousela test na ovulaci? Nejvetsi sance pro poceni je par dni pred ovulaci, tedy ve chvili, kdy teplota jeste nestoupla, protoze spermie mohou na vajicko pockat i par dni, ale vajicko je oplozeni schopne jenom par hodin.
Ted trosku katastroficky scenar. Nez dojde k IVF, je to dlouha cesta. Pokud je podle bezneho vysetreni vse vporadku, necha gynekolog vysetrit hladinu hormonu, pak se chodi na ultrazvuk jestli zraje folikul, berou se hormony nejdriv v podobe tablet, pak injekce. Kdyz to nezabere, pak se odesila par do centra asistovane reprodukce. Tam opet krev, zenu ceka laparoskopie a teprve potom hormonalni stimulace, aby mohla byt odebrana vajicka pro IVF, nekdy se voli jen IUI - intra uterinni inseminace. Pokud ma zena stesti, uzraje ji po stimulaci dost vajicek (treba 10 nebo i 20) vhodnych k odberu a oplozeni, takze si muze nechat zmrazit dost embryi pro transfer. Pokud stesti nema, uzraje ji vajicek malo, ne vsechna mohou byt vhodna k oplozeni, ne kazde embryo je vhodne pro transfer, i kdyz k transferu dojde, nemusi se embryo ujmout a taky se muze stat, ze i po konskych davkach hormonu se neuvolni zadne vajicko, protoze zena zadne vajicko zkratka nema. I toto lze zjistit z rozboru krve. Pak nastupuje anabaze s darcovskym vajickem, pokud ma par zajem. Ale na darcovska vajicka je poradnik, clovek je nedostane automaticky. Mezi cykly, kdy probehla stimulace a pokud nedojde k oplodneni, musi byt tusim 3 mesice pauza, takze se to vsechn muze protahnout na hodne dlouho. Pokud je Vam pres 30, na nic bych necekala, protoze zeny se rodi uz s jasne stanovenym poctem vajicek a ta kazdy rok ubyvaji, takze pokud jich ma malo neni na co cekat.
Zeny s poruchou funkce stitne zlazy mohou mit problem s otehotnenim a tektez zeny, ktere maji celiakii, nezjistenou a tudiz nekompenzovanou bezlepkovou dietou.
Dekuji moc za Vase odpovedi jen podotknu ze je mi 25let,mam sice jeste cas ale...Prestala sem pred 2roky brat antikoncepci a rekli jsme si kdyby se povedlo budem radi...ale i po 2letech nic.Teploty si nemerim,zadne podpurne hormory neberu nechavam tomu uplne volny prubeh
Ahoj, já neberu antikoncepci 3roky a taky stále nic.teploty neměřím,nesleduji se ani žádné hormony neberu a stále nic.věřím že se jendou zadaří.necháváme tomu furt volný pruběh.vyšetřeni proběhlo u mě i partnera jsme zdraví ale zatím na umělý jit nehceme.
Dobrý den, děláte dobře, netlačte na pilu a zbytečně se nenervujte. Uvidíte, že to přijde. Nám se také před léty zpočátku nedařilo, ale medicína v 70. letech minulého století nebyla na té úrovni, co dnes. Jezdila jsem k primaři, známému široko daleko, sotva už se chudák, držel na nohou, ale velebily ho desítky žen. A ten mi poradil, abych si každý večer napustila vanu vody, co nejvíc horké, jak snesu a v ní aspoň půl hodiny seděla. /podle potřeby si tu horkou přitáčela/. Věřte tomu, nebo ne, do půl roku jsem byla těhotná. Dodnes nevím, zda to má na svědomí horká voda, nebo zkušenosti pana doktora. Není to nic náročného, tak to dávám dál, kdoví, třeba Vám to také může pomoci, i když mi to poradil sám pan primař, zní to spíš jako taková babská rada. Jaga.
Zkuste dobrého léčitele, jednoho dobrého znám na Vysočině v Krucemburku, jmenuje se pan Misař a dopoledne, v sobotu bere bez objednání, je to odborník a peníze nepotřebujete. Je to velmi skromný a důvěryhodný člověk, pomohl již mnoha lidem i v jiných problémech. Jinak je dobré mít pár dnů sexuální půst, aby se mršky spermie více nahromadili. A hlavně klid, žádný stres a nemyslet na to.
Až na pár trapných vtípků (byť i na tom mírně vulgárním "the other hole" je něco pravdivého - někdy mají partneři protilátky vůči sobě a změna partnera pomůže) souhlas s mnoha výše uvedenými radami.
Nemyslet na to nelze, současně fakt jde nějak hlavu "oblbnout" - stanovit si jiný cíl (studium, výprava do neznámých končin, nebo třeba jen ta Kamasútra), oblbnout i tělo (dovolená u moře či na horách přináší změnu vzduchu a prý i větší šanci na početí, někdy pomůže nečekaná fyzická zátěž, změna životního stylu, třeba u hodně silných žen prudké zhubnutí ap).
Malé kolečko u doktorů bych doporučila, ale třeba ne hned zítra, dát si "limit" - třeba letos na podzim (někdy výhled na další řešení, ale malinko vzdálené, taky uklidní). Současně brát i doporučení lékařů s nadhledem, co to jen jde (mám pár přátel, co ze strachu z věku nakonec zkusili umělé oplodnění, nepovedlo se, ovšem do pár měsíců počali sami).
Další babské rady, které ale dle příkladů kolem mě přinesly užitek - sem tam sklenka vína, v příp. protilátek se nějakou milovat s kondomem, třeba čtvrt roku, tím si "odvyknout" od sebe (zní to děsně blbě, ale ...).
Rady na různých serverech v diskusích "snažilky" apod., ale snažte se na to neupínat, jen myslím, že tam najdete víc rad než tady.
Můj příběh: x let snažení, dle dr. já protilátky proti manželovu spermatu, osvojení dítka, přestěhování na jih (jiný "vzduch"), změna fyzicky (denně běh s kočárem x km a péče o dítě) - otěhotněla jsem nečekaně po 10 letech, pak už "nesnažení", po oslavě 2.narozek našeho dítka, červené víno a klídek v duši, že jdem v pondělí na sociálku žádat o dítě druhé (že první nebude samo) - a žádost jsme už nestihli do měsíce vyplnit ). Hodně sil a zdaru, hlavně se v tom neutopte a žijte dle možností plnohodnotně i teď, když to nevypadá moc vesele. Bude lííííp!
)
doplnění - protilátky - se nějakou DOBU milovat s kondomem...
9 let jsem byla bez antikoncepce a absolutně jsem si nedávala s manželem pozor.Pak jsem měla možnost vyzkoušet si marihuanu ( u známých) a výsledek? Přesně za 9 měsíců jsem porodila krásnou holčičku. Jsem přesvědčená,že to bylo tím.V žádném případě Vám však neradím experimentovat s nějakými drogami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.