Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych radu, mám za úkol napsat plán na týden pro děti od 6 měsícu do 3 let, nemám takové zkušenosti, a tak se ptám když mám 6 členou skupinku dětí v níž jsou věkově od 6 měsíců do 3let jak s nimi pracovat nějak dohromady a vubec tak jak na to?
Děkuji
Měla byste začít tím, že se budete ptát strejdy Gůgla na vývoj kojenců, mladších a starších batolat. A z jejich vývoje a schopností budete vycházet a z toho budete vyvozovat činnost, kterou pro tak maličké bobísky vymyslíte. Opravdu nechci být protivná, ale vaše otázka mě hooodně vyděsila. Jak někdo, naprosto nepřipravenému a neinfomovanému člověku vůbec může zadat takovýhle úkol. Na toto studovaly dětské sestry několik let, musely projít náslechovými, ukázkovými hodinami a sledovanou praxí. Aby pak mohly bezpečně pracovat v jeslích.
Tato práce je nesmírně zodpovědná a chyby, které jsou příčinou fatálních dopadů na maličké dítě, jsou nevratné. Nechtěla bych celý život žít s myšlenkou, že jsem zavinila něco, co poškodilo maličké dítě. Fakt nechtěla!
Vaše otázka přesně takhle vypadá. Naprosto nezkušené, neinformované skoro dítě, má vymyslet činnost na týden pro batolata! Jéééžiši!
To je Vaše zaměstnání? Já asi dost dobře nerozumím. Někdo Vás zaměstnal na hlídání dětí, nebo jak to je? A kolik let je Vám? Dítě, kterému je půl roku a děti různého věku, až do tří let, potřebují každé něco jiného a jinou péči. Dnes vznikají všelijaké soukromé "školky", nebo centra, kam maminky musí dávat své děti, aby mohly jít do zaměstnání. Tato centra pak zaměstnávají mladé dívky, které nemají vůbec žádné zkušenosti, a vlastně jsou také ještě děti, i když dospělejší... A to bude asi Váš problém.
Možná Vám tady spousta lidí poradí omalovánky, čtení pohádek, stavebnice a tak dál... jenomže práce s dětmi není zase až tak jednoduchá, jak by se na první pohled zdálo.
Moje dcera chodí do takové smíšené školky a když dělají třeba vaření, tak se tam zabaví všichni.
Třeba při krájení rohlíků - starší řežou příborovým nožem, mladší ty rohlíky jenom jí. Všichni jsou spokojeni. atd
a opravdu tam bylo věkové rozpětí šest měsíců až tři roky? tohle jsou věkové kategorie, které mají každý naprosto jiné potřeby a zároveň se nelze věnovat jenom jednomu a spoléhat na to, že ten druhý se po tu dobu zabaví sám jako když se zadaří a děti mají dobrou náladu, tak jo, i ten kojenec si bude hrát sám nebo bude zrovna hezky spinkat, ale spoléhat se na to rozhodně nedá. nemluvě tedy o tom, že půlroční děti teprve zpravidla začínají s příkrmy, takže jenom nakrmit je může být zábava na hodně dlouho, když se rozhodnou daný příkrm bojkovat, ale když se nenajedí, budou hladoví a protivní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.