Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit koberec politý čajem

Od: hawatt* odpovědí: 6 změna:

pls. help...

podařilo se mi vylít na koberec černý čaj.. cca 1/2l. ač jsem se to snažil vydrhnout dle "babičkovských" vlažnou vodou s citrónovou šťávou, vznikl flek jak brno...

jde to nějak dolu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
čaj - skvrny čistíme vodou se saponátem, propláchneme 6%ní kyselinou
citrónovou, pak necháme potřebnou dobu v 10%ním roztoku boraxu, pak
textili propláchneme vodou, nakapeme na skvrnu 6%ní kyselinu
citrónovou a propláchneme.
Jinak: Žluté čajové skvrny na bílých
textiliích potíráme 2%ní čpavkovou vodou, po promytí vodou na ně
působíme 10%ní kyselinou citronovou, načež textilii důkladně
vypláchneme vlažnou vodou.
Převzato z: darius.cz/...
hawatt*
hodnocení

šmarjá, to je nějaký složitý... *nevi*
No je to kapánek komplikované. Zkus kdyžtak čistidlo s názvem Roll-on od Dr. Beckmann.

hodnocení

0x
Jestli půjde skvrna odstranit ještě po tvém snažení (mohla se zafixovat) nevím, ale pro tento účel se používá roztok jedné lžičky glycerínu v jednom litru vody, kterým se postižené místo přetře a pak dočistí vlažnou čistou vodou. Chybí údaj o materiálu, z kterého je koberec vyroben...

malvinka*
hodnocení

0x
Mám celkem slušnou zkušenost s čističem koberců z Lidla. Modrá plastová láhev s bílou tryskací pistolkou. Název jsem už zapomněla, ale z koberce pustilo i červené víno. Pravda, už je to nějaký pátek.

hawatt*
hodnocení

všem samozřejmě děkuju... něco zkusim a dám vědět... :-´) když tak vezmu nůžky *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]