Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zuby - průvan - bolavá stolička

Od: vendulka87* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chchi se zeptat před týdnem jsem chytila průvan na zuby, bolelo mě horní patro pravá strana a dolní patro taky pravá strana - bolest byla střídavá - chvíli horní pak dolní a furt dokola. Po pěti dnech bolest vymyzela, bylo to dost nepříjemné. Ráno jsem se probudila a bolela me strašně čtyřka napravo - první stolička - mam ji plombovanou - plomba přes půl zubu - mám jí tak 2 roky. Už to bolí 3 den, dotek jazyka a skuz je nepříjemná bolest. Mám zdání, že se stoločka nepatrně kejve. Zítra jdu sice k zubaři. Nestalo se někomu něco podobného? Nebudu mít pod zubem zánět z toho průvanu? Zevnitř je dáseň u zubu nepatrně nateklá, při zmáčknutí teče málo krve. Děkuji za vaše odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Pod ní je zánět.100% jsem si jistá(taky měla) a tím průvanem to být ani nemusí,ten se tam rozjížděl dlouho.
vendulka87*
hodnocení

zánět aha:( to znamená trhání? či nějaké řezaní do dásně? Jak probíhalo vaše uzdravení?

krkovicka*
No chtěla ho odvrtat vyčistit a léčit ale vzhledem k tomu,že zub byl dlouhodobě problemový (celých 12let) tak jsem ji řekla že ven a šel.je to šestka nahoře.to že ho tam nemám mi nijak nevadí.náhrada stoji 7.500 to nedám dohromady.
doplněno 25.04.11 21:47: Taky to lečení je dlouhodobý a vyjít taky nemusí,pak by šel tak i tak ven.
doplněno 25.04.11 21:48: Navíc pokuď je citlivý,je mrtvý a bojuje z posledního.
vendulka87*
hodnocení

dasen me neboli, jen pri natlaku na zub ze zhora.

doplněno 25.04.11 22:14:

citlivý je pouze 3 dny, to uz muze byt mrtvy?

krkovicka*
Uvidíte co Vám poví doktorka,podle mě mrtvý je.navíc zánět v plném proudu když se vyklá.nezměnil nahodou barvu?šedý až průhledný?pak jde opravdu o mrtvý zub.
vendulka87*
hodnocení

nezmenil. Pruhledny zub? Nene, je jako ostatní. Bolelo vas trhani i pres injekci?

krkovicka*
Ne.navíc nebudete u kováře,propíchá dáseň zda už může,když ne,tak ješte jednou vpichne.Pak je to takový tlak,rozhodně je to bez bolesti.Zřejmě pokuď ho vytrhne,tak dostanete antibiotika,aby se zánět nerozjel do celé pusy.Já měla takhle osmičku-zub moudrosti-do rána huba jak maska z hororu,antibiotika nezabrali.Ráno jsem jela se čtyřicitkami pod skalpel.5dní v nemocnici,doma kojené miminko.Nebylo zbytí.Nechci Vás strašit,ale ať víte na co se eventuelně připravit.Dejte pak vědět co a jak.
martinaa*

Prvada, po kazdem trhani osmicky se nasazuji antibiotika a zanet je temer jisty ve vsech pripadech... holt moudrost je mrcha:)

krkovicka*
Přesně tak.Navíc jsem si užila svý.Už nikdy víc.
vendulka87*
hodnocení

Tak jsem byla u zubaře,,,, ještě, že mám fajn zubaře a soucítí se mnou... Šikula a sympaŤÁK V JEDNOM. Zub mi nevytrhl, prý to není zapotřebí. V zubu se mi začal dělat zánět. Pročistil kanálky, nechal otevřený zub, a za 14 dní jdu na plombu. Injekci mi dal, vše ok, nic nebolilo. Jen jsem se strašně bála, bylo to nepříjemné:( ale jsem rada, ze jsem v tom kresle sedela!

krkovicka*
Jste statečná.Tak vidíte,i injekci dal.To mě né,čistil mi kanálky každý týden po dobu dvou měsícu.Bolest,kterou by nepřála ani nepříteli.Pak teprv zaplomboval.po 12ti letech šla ta šestka stejně ven.
kejki

Ono se to nezdá, ale 12 let držela ostatní zuby pohromadě, není dobře vše vyrvat.

wish3r

Zdravím, teď prožívám to samé, a nevím jestli s tím rovnou do nemocnice nebo k zubaři, mám vyražený zub vpravo nahoře a tam to bolí dost a taky se to střídá s moudrákem , a špičákem též vpravo dole. Občas do toho bolest ucha... Je tedy dobré jít k zubaři nebo do nemocnice? Pozn.: (u toho vyraženého zubu chybí kořen který při úrazu ustřelil dovnitř nad horní čelist , takže bolí jakoby za nosem, celý rok od úrazu to nebolelo ale teď ten ´´ustřelený kousek´´ který se nachází mimo čelist působí nesnesitelnou bolest :( co mi tedy poradíte? myslím že se stejně bude muset rozříznout kůže někde a někudy ten kus vyndat) Děkuju za radu

krkovicka*
To vyřeší jedině zubař po rentgenu ;)
cibuk*

Jééé, slečno to by jsme byla dvojka.Plné kalhoty strachu*mala*.A nebojte se on vám to nebude trhat,dokud to není umrtveno důkladně.A Až budete sedět v křesle,tak si vzpomente,že děda čibuk je vedle vás a když to bude přece jen bolet ,tak kopněte,já to vydržím.*smich*.Tak hodně odvahy a neboj te se.Já se také nebojí.

doplněno 07.06.11 10:39:

Tak jsem přišel s křížkem po funuse.Ale to nevadí tak pro příště,až budete mít zase strach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]