Nejste přihlášen/a.
Vždy jsme si mléko na kapučínko napěnili,ale již delší dobu to nejde.
Pěníme ,pěníme ale vždy pěna spadne a hned je zase mléko.Někdy se podaří jen z trvanlivého mléka TATRA.Co s tím mlékem asi udělali.![]()
k napěnění je třeba opravdu poctivé mléko, z krabicového to jde opravdu jen výjímečně. V předchozím příspěvku byl zmíněn rozvoz mléka "bučícími auty"tady je odkaz, kdy a kde je můžete čekat mlekozfarmy.cz/... záleží však samozřejmě na tom, kde bydlíte
Tak to u nás na Opavsku v našem okolí nemáme.Ale chce to najít nějakého soukromníka,někde poblíž.Díky.![]()
Doufám, že ano.protože když mi dcera přiveze mléko přímo z mlékárny kde pracuje tak je super pěna.Ale bydlí daleko tak jen jednou za čas.A čerstvé mléko nevydrží.
Je pravda, ze asi zalzi na melku, ale ja bezne napenim i mleko z krabice a to klidne i to co je vyrobene treba pro Kaufland zrovna dneska jsem si ho delala.
No jedine me napadlo zkuste misto polotucneho uslehat plnotucne - to se lepe nasleha. I kdyz naslehat jde i polotucne. No a dlasi vec je jak to mleko mate teple - pokud je malo nebo moc tak se take hur naslehava.
je mi jasné,beru vždy studené z ledničky.Ale brala jsem polotučné přejdu nyní na plnotučné.
To jsem ale tele.
Tak to ja sice beru z lednicky, ale pak ohrivam v mikrovlnce, aby bylo dostatecne teple - myslim, ze by melo mit cca 70 stupnu. Ja si to uz presne nepamapuji uz to mam vyzkousene takze to delam automaticky ![]()
No napeni to jde, ale to je spis na Ice caffe na prave cappuccino by melo byt teple, aby se napoj moc nezchladil ![]()
No a jeste jedno vylepseni - tedy jeslti si kavu sladite. Tak je super do toho mleka nez se ohriva dat 1-2 lzicky cukru (dle velikost kavy ci dle toho jak mate rada sladke) jednak ta pena je pak chutove uzasna sama o sobe (deti mi ji chodi ujidat) a take ta pena se vice vysleha a rekla bych, ze i vice drzi 
 No a pak se uz kava nesladi ![]()
Tofi-super rada,jen vždy utrefit tu teplotu.Krásně se vyšlehá i to krabicové,pěna jako šlehačka .
Trochu přislazená mňam mňam budu na ni chodit sama.Posílám něco na dobrou chuť a děkuji za krásnou radu.![]()
To jsme rada, ze vam to pomohlo a kava vam chutna ![]()
Clovek casem na to prijde, jak dlouho to musi hrat, aby to bylo akorat 
 a ani to nemusi merit
No delate mi uplne chute - sice uz je pozde, ale zvazuji, ze si ji take uvarim.
Ja tu sladkou penu take miluji - kolikrat si ji udelam samotnou bez kavy 
 No a detem zase misto kavy delam kakao s penou ![]()
Ale to snad ne, Vaše sebekritika je příliš ostrá, vždyť se učíme celý život. Já toho ve svých 56 letech ještě nevím - a tele snad nejsem. Jaga.
My máme taky kávovar a v návodu jsem si přečetla, že kupodivu naopak se má používat na kapučíno mléko zcela odtučněné anebo tedy polotučné. My to tak děláme a máme pěnu vynikající - používáme mléko z krabic...
Alicev-my kávovar nemáme a tak nléko pěníme zpěňovačem v drníčku.Ale už mám poslední radu perfektně vychytanou a jsme spokojení,pěna skoro jako šlehačka,ještě se musí po dopití kapučínka z hrníčku lžičkou vybírat.![]()
Mate pravdu, ze idelane by se na cappuccino melo pouzivat polotucne mleko (nekdo pouziva i odtucnene) to je z duvodu, ze mleko s vetsim obsahem tuku "prebiji" svou chuti chut kavy. Ale ja se priznam, ze ja naopak mam mleko v kave rada proto, ze ji zjmenuje - takze pouzivam bud polotucne nebo klidne i plnotucne. Takze tady je to spis o tom kdo jakou kavu ma rad.
Ohledne teploty mleka - jde o to jak to pripravujete. Pokud mate doma trysku s parou tak se dava studene mleko a prave ta horka para to vysleha a idelane ohreje na tech cca 70 stupnu, ale pokud to slehate "rucne" tedy nejakou metlickou je potreba napred to mleko ohrat. Na tomto primcipu funguji i "slehace mleka", ktere lze koupit tam vlastne nalijete studene mleko ono se ohreje na idelani teplotu a metlickou vysleha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.