Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejde mléko napěnit, co dělám špatně?

Od: cituska* odpovědí: 26 změna:

Vždy jsme si mléko na kapučínko napěnili,ale již delší dobu to nejde.*zed*Pěníme ,pěníme ale vždy pěna spadne a hned je zase mléko.Někdy se podaří jen z trvanlivého mléka TATRA.Co s tím mlékem asi udělali.*sok*

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

k napěnění je třeba opravdu poctivé mléko, z krabicového to jde opravdu jen výjímečně. V předchozím příspěvku byl zmíněn rozvoz mléka "bučícími auty"tady je odkaz, kdy a kde je můžete čekat mlekozfarmy.cz/... záleží však samozřejmě na tom, kde bydlíte

cituska*
hodnocení

Tak to u nás na Opavsku v našem okolí nemáme.Ale chce to najít nějakého soukromníka,někde poblíž.Díky.*dril*

Škoda, ten náš dodavatel je od Pardubic a chápu, že je to pro Vás "tak trošku" z ruky. Ale jistě i u Vás někoho podobného najdete, soukromí zemědělci jsou snad všude /i když mají tvrdé podmínky/ a jsou rádi, že mají odbyt. A my jsme zase rádi, že máme v bandasce poctivé mlíčko.

cituska*
hodnocení

:)To se máte a ještě k tomu dobrý pardubický perníček.No ale nemůžeme chtít všude všechno:)

Díky za odkaz.

barbakan*
hodnocení

0x

Voda,která mléko převažuje se nenapění.

krkovicka*
hodnocení

0x
Souhlasím.Mléko musí být kvalitní.Dokonce i Madeta-krabicová- je se sušeného mléka a pak ty patoky jako je ARO,Tesko mléko a jiné ty napěnit nelze.
cituska*
hodnocení

Ale které mléko je tedy mléko,že by jen domácí?

kamilj*
hodnocení

0x

A čím to npěnováváš?Máš kvalitní napěnovač?

cituska*
hodnocení

Doufám, že ano.protože když mi dcera přiveze mléko přímo z mlékárny kde pracuje tak je super pěna.Ale bydlí daleko tak jen jednou za čas.A čerstvé mléko nevydrží.

krkovicka*
Snad jen takové které nechává bílej film na sklenici a takové co udělá knírek na puse,nebo škraloup na kakau ;) joj,dala bych si!

kt8d5*
hodnocení

0x

Zkuste přidat do mléka trochu mýdla, pak bude pěny dost *smich*.

Ale teď vážně - zkusil bych dát do mléka trochu sledké smetany.

doplněno 25.04.11 21:45:

opravuji : sladké

hodnocení

0x

Teď nějak začínají jezdit s bučícími dodávkami a vozitčerstvé mléko. Ale nevím kdy a kde, u nás to jednou bučelo, ale víckrát jsem je neviděl.

Ale třeba by pomohly farmářské trhy, ty se teď dost rozmáhají.

hodnocení

0x
Nevím, odkud jste, pokud třeba z Prahy, bude Vám moje rada na nic. Ale pár kilometrů od nás na vesnici chová soukromý zemědělec krávy. Takových bude jistě víc v okolí každého z nás. Když si přijedeme v 15,30 hod, tak se právě dojí, mléko jsen přecedí přes látku a nalijí do naší bandasky. A 1 litr stojí 10 Kč! Je to samá smetana, no lahůdka. A napěnit jsde snadno. Snad ve Vašem okolí najdete podobného chovatele. Jinak od té doby, co si tam jezdíme - tu bílou vodu ze supermarketů nemůžeme už ani cítit. Jaga.

tofi*
hodnocení

0x

Je pravda, ze asi zalzi na melku, ale ja bezne napenim i mleko z krabice a to klidne i to co je vyrobene treba pro Kaufland zrovna dneska jsem si ho delala.

No jedine me napadlo zkuste misto polotucneho uslehat plnotucne - to se lepe nasleha. I kdyz naslehat jde i polotucne. No a dlasi vec je jak to mleko mate teple - pokud je malo nebo moc tak se take hur naslehava.

cituska*
hodnocení

je mi jasné,beru vždy studené z ledničky.Ale brala jsem polotučné přejdu nyní na plnotučné.*sok*To jsem ale tele.

tofi*

Tak to ja sice beru z lednicky, ale pak ohrivam v mikrovlnce, aby bylo dostatecne teple - myslim, ze by melo mit cca 70 stupnu. Ja si to uz presne nepamapuji uz to mam vyzkousene takze to delam automaticky :)

cituska*
hodnocení

*bzum*Tak to vyzkouším,ale plnotučné mléko je super i když je z chladničky*palec*

tofi*

No napeni to jde, ale to je spis na Ice caffe na prave cappuccino by melo byt teple, aby se napoj moc nezchladil :)

No a jeste jedno vylepseni - tedy jeslti si kavu sladite. Tak je super do toho mleka nez se ohriva dat 1-2 lzicky cukru (dle velikost kavy ci dle toho jak mate rada sladke) jednak ta pena je pak chutove uzasna sama o sobe (deti mi ji chodi ujidat) a take ta pena se vice vysleha a rekla bych, ze i vice drzi :) No a pak se uz kava nesladi :)

cituska*
hodnocení

*placni*Tofi-super rada,jen vždy utrefit tu teplotu.Krásně se vyšlehá i to krabicové,pěna jako šlehačka .

Trochu přislazená mňam mňam budu na ni chodit sama.Posílám něco na dobrou chuť a děkuji za krásnou radu.*placni*

Proč nejde mléko napěnit, co dělám špatně?
tofi*

To jsme rada, ze vam to pomohlo a kava vam chutna :)

Clovek casem na to prijde, jak dlouho to musi hrat, aby to bylo akorat :) a ani to nemusi merit

No delate mi uplne chute - sice uz je pozde, ale zvazuji, ze si ji take uvarim.

Ja tu sladkou penu take miluji - kolikrat si ji udelam samotnou bez kavy :) No a detem zase misto kavy delam kakao s penou :)

Ale to snad ne, Vaše sebekritika je příliš ostrá, vždyť se učíme celý život. Já toho ve svých 56 letech ještě nevím - a tele snad nejsem. Jaga.

cituska*
hodnocení

Jak jinak bych to řekla a to je mi o 10 let více.Už by jsem mohla něco vědět.Ale jak pravíte,celý život se člověk učí a tady v poradně jsem se mnohé dozvěděla,jak o zvířátkách tak o zahrádce i kolonka nejen pro ženy je mi dobrou radkyní.*dril*

alicev
hodnocení

0x

My máme taky kávovar a v návodu jsem si přečetla, že kupodivu naopak se má používat na kapučíno mléko zcela odtučněné anebo tedy polotučné. My to tak děláme a máme pěnu vynikající - používáme mléko z krabic...

cituska*
hodnocení

Alicev-my kávovar nemáme a tak nléko pěníme zpěňovačem v drníčku.Ale už mám poslední radu perfektně vychytanou a jsme spokojení,pěna skoro jako šlehačka,ještě se musí po dopití kapučínka z hrníčku lžičkou vybírat.*kafe*

tofi*

Mate pravdu, ze idelane by se na cappuccino melo pouzivat polotucne mleko (nekdo pouziva i odtucnene) to je z duvodu, ze mleko s vetsim obsahem tuku "prebiji" svou chuti chut kavy. Ale ja se priznam, ze ja naopak mam mleko v kave rada proto, ze ji zjmenuje - takze pouzivam bud polotucne nebo klidne i plnotucne. Takze tady je to spis o tom kdo jakou kavu ma rad.

Ohledne teploty mleka - jde o to jak to pripravujete. Pokud mate doma trysku s parou tak se dava studene mleko a prave ta horka para to vysleha a idelane ohreje na tech cca 70 stupnu, ale pokud to slehate "rucne" tedy nejakou metlickou je potreba napred to mleko ohrat. Na tomto primcipu funguji i "slehace mleka", ktere lze koupit tam vlastne nalijete studene mleko ono se ohreje na idelani teplotu a metlickou vysleha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]