Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

POTRAT ve 4 měsíci?

Od: osamocena odpovědí: 38 změna:

Dobrý den ,

chci se zeptat jestli někdo neví o nějakém lékaři,který provádí potraty i po 12 týdnu těhotenství.Vím,že moje známá byla na potratu v 5 měsíci v Brně,ale bližší info bohužel nevím.Pokud někdo o něčem víte,dejte prosím vědět.Mockrát děkuji

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Osamocená, jsem docela v šoku, moje snacha se snažila kolik let marně otěhotnět, nedařilo se ani po umělém oplodnění, když se konečně podařilo, čekala dvojčátka, tak v 5. měsíci o děti přišla :( martýrium nastalo znovu od začátku, znovu čekala dvojčátka, ve 3. měsící jedno potratila. Lékaři nedávali naději, že druhý plod vydrží. PODAŘILO se a máme krásného skoro 2-letého vnoučka. Teď zase moje kolegyně z práce v 5. měsíci potratila, je z toho hrozně smutná, bohužel to nejsou jediné případy z mého blízkého okolí, a Vy se chcete miminka zbavit dobrovolně a navíc již v pokročilejším stadiu těhotenství. Nejen, že je to pro Vás dost rizikové, ale uvědomujete si, kolik žen si dítě přeje a některé se to ani nikdy nesplní? Když už jste si to předem nezajistila pomocí antikoncepce tak, abyste neotěhotněla, tak teď byste měla dítě donosit a pokud o něho nebudete mít opravdu zájem, zříci se ho a postoupit k adopci.

marenka*
hodnocení

4x

*plac*Nosíte v sobě malého tvorečka, to už není shluk buněk, ale člověk. Za chvíli ucítíte pohyby. *plac*Vydržte, domluvte se s lékařem a můžete porodit naprosto anonymně. Prostě přijdete do porodnice, porodíte, budete mít veškerou péči, abyste byla zdravá a miminko, jen se narodí odnesou pryč. Možná že ho neuslyšíte ani plakat. Domluvte se na tom předem a to, že porodíte anonymně mimču zaručí normální život. Může jít totiž k OKAMŽITÉ adopci. *modla* A bude mít hned milující rodiče, místo toho, aby trávilo půl roku, nebo rok v kojeňáku. PROSÍM. *modla*

eulalie*
hodnocení

2x

Pokud byla vaše známá na potratu v pátém měsíce, tak to možná bylo ze zdravotních důvodů - buď jejich nebo toho nenarozeného dítěte. Jinak se totiž potraty po 12. týdnu už běžně neprovádějí. Plod je plně vyvinut, už se jedná o malilinkaté miminko se vším všudy. Spousty žen po dítěti touží a nemají je. Vy možná ho mít budete, ale nechcete ho. Chudák dítě, ono to už totiž cítí. Viděla jste ho někdy na ultrazvuku? Ne? Možná je to škoda. Nebo si snad myslíte, že potrat je menší zásah do organismu než porod? Není, protože porod je přirozený. Pořád máte před sebou ještě dost možností - např. nabídnout dítě k adopci, porodit tajně a dát ho do babyboxu. Nemyslete si, že se po potratu budete cítit nějak zvláště báječně. Mohou vás celoživotně doprovázet deprese, že jste své dítě zabila. A až jednou se rozhodnete, že byste možná i dítě chtěla, tak vám to už možná nepůjde. Nevím, v jaké jste situaci, proč zrovna vy nechcete své dítě, nebudu tu zbytečně moralizovat, je to na vás. Ale je dost pravděpodobné, že žádný český lékař vám ten potrat ve 4. měsíce těhotenství jen tak z vašeho přání neudělá.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Myslím, že v tomto případě je jediným legálním řešením konzultace s ošetřujícím lékařem, který zná veškeré možnosti a postupy.

sebod*
hodnocení

0x

Ve čtvrtém měsíci už to není potrat. Vyvolá se předčasný porod *zed**sok*.

osamocená. Nebudu moralizovat. Neznám důvody, které Tě k tomuto jednání vedou. Ale opravdu si tenhle krok rozmysli. V tomto stupni těhotenství už je to vážné ohrození Tvého zdraví. A následkem může být to, že už nikdy nebudeš mít dítě.

Víš, žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří. To, co se Ti teď zdá nepřekonatelné, tak časem zvládneš. *mala* Hlavně nejednej ukvapeně a pod vlivem momentálních emocí.

wrtulka*
hodnocení

0x

Tak já moralizovat budu.

To už není potrat ale vražda. Pokud nejde o postižené miminko nebo by miminko maminku neohrožovalo na životě. A to nemluím ani o komplikacích které to může provádět.

Takže pokud dítko opravdu nemůžeš mít třeba že bys to nezvládla finančně, bydlení..byla bys sama a podobně doporučuji se zamyslet nad adopcí. Já vím zní to hrozně ale myslím že líp než vražda.

martinaa*

Jsem celkem zasadne proti potratum, spousta fetacek a krav typu hanychova maji deti bez problemu, zatimco jine zeny na ne cekaji, chodi na oplodneni, a zase cekaji... je to nespravedlive... nicmene opravdu nezname situaci tazatelky. Nevime, jake je prostredi, kde bydli, s kym bydli a podobne. Je tezke privest na svet dite, kdyz pro ne treba nemate jidlo a poradnou strechu nad hlavou, ani penize na kocarek a vybavicku. Nicmene v tomto pripade, pokud tazatelka dite nechce, se priklanim k te adopci tez.

krkovicka*
hodnocení

0x
Pokuď Vás to neohrožuje na životě,žádný lékař potrat neprovede.plod ve 12týdnu těhotenství má znaky jako,ručičky,srdce a všechny vyvinuté vnitřnosti...Vaše kamarádka zřejmě musela mít zdravotní problém,neboť v naších končinách to podléhá etickému a moralnímu kodexu.Naopak má sestřenice rodila v 23týdnu,taky 5.měsíc.Mimi se dralo ven a léky nezabraly,3.měsíce v inkubatoru a škola života,fakt.Dnes je Marušce 5 let,naprosto zdravá a je to živel :-D

krkovicka*
hodnocení

0x
Mařenka má pravdu.Dětátko je dar a dejte mu to právo žít...
sebod*

Strašně lehko se nám radí, když nejsme v kůži tazatelky... Potrat ´= vražda. Dát mimčo k adopci apod... Ale zkuste se vžít do situace tazatelky. Zkuste si představit, že devět měsíců nosíte pod srdcem dítě a pak ho někomu dáte. Ano, může se dostat do milující rodiny. Ale také nemusí...

Je to strašné rozhodnutí. Co teď? Potrat nebo adopce. Žádná z nás tady nemáme právo tu dotyčnou odsuzovat, ať udělá cokoliv. Žádná z nás nevíme, co bychom udělali na jejím místě.

Někteří z vás tady znají můj příběh. Vlastně příběh mé dcery,která před tímto rozhodnutím kdysi také stála. Já jsem ji přemluvila, mimčo se narodilo a dnes je vnučce už šest let. Žije se mnou a je pro mě tím nejkrásnějším darem na světě. Ne každý příběh má však tak šťastný konec...

marenka*

Sebodko, já zas vím o tom anonymním porodu taky hodně. Hodně hodně. Ale je to 13. komnata, kterou otevírat nechci. *modla*

doplněno 22.04.11 21:56:

Teď mi došel ten nick tazatelky. "osamocena", to hodně vypovídá. Pokud je pravda, co si myslím, tak mám jediný vzkaz. Muži přicházejí a odcházejí. Kamarádky taky. Ale to dítě, to vám zůstane navždy. *modla*

juldab*

Tyhle děti se doopravdy dostávají do rodin kde je mají rádi. A dokonce se platí uplatky.

maa*

Co je lepší. Mít dítě někde na novém zélandě a nebýt s ním v kontaktu, ale vědět že žije nebo ho chladnokrevně zabít? a kdo se zeptá jeho?

pt®
hodnocení

0x

"osamocena", přece má dítě tátu, řekla jste mu, že s ním čekáte dítě? Pokuste se udělat vše aby jste byli rodina. Víte dcera děti také nemůže mít a je jí už 40 let. Před chvílí jsem se vrátila od mladých od syna, kde jsou naše první malá vnoučátka. Přece máte mamku a blízké, kteří by Vám snad pomohli. *houpy* - stařenka

osamocena
Dekuji za veskere odpovedi..Ale ptala jsem se jestli nekdo neznate tu kliniku v Brne nebo nekde jinde...popr.jestli nemame zkusenosti...ne jestli si dite mam nechat,nebo dat k adopci...dekuji za pochopeni :)
juldab*

Naprosto exaktně Zákon číslo: 66/1986 Sb. o umělém přeušení těhotenství § 4 Ženě se uměle přeruší těhotenství, jestliže o to písemně požádá, nepřesahuje-li těhotenství dvanáct týdnů a nebrání-li tomu její zdravotní důvody.

Jakékoliv jiné je nelegální. Ptáš se na potencialní tresný čin a to zcela jistě v rozporu s pravidly tohoto fora

doplněno 23.04.11 12:53:

musím doplnit v zármu práva i kduž nesouhlasím při indikaci genetické lze těhotenství ukončit až do 24. týdne.

martinaa*

Pochopeni pro tebe nemam. Uzit si a pak se zbavit nasledku, aby nebyly zadne komplikace a clovek si zas mohl uzivat, je humus.

phoebebn
at si holka poradi, nevazi si svyho zivota, nevazi si zivota svyho ditete. Nechte ji byt. Normalni by bylo dat po porodu dite k adopci, ona uz chce v lete asi zase skotacit, nechce si asi znicit figuru. Takovym zenskym preju,aby dite mit proste uz nikdy nemohly az budou ony milostive chtit.,kdyz ho chteji dat pryc ted.

kakabus1
hodnocení

0x

U nás nelegální Pošlete mail.

A co jako, umíte v této věci použít pletací jehlici na svém kuchyňském stole nebo co to je?*zed*

juldab*

Třeba ji chce soukromě vynadat nebo a to si myslím já má nějaké administrativní řešení nebo je to nějakej gynekolog amater*smich*

doplněno 23.04.11 14:32:

to "řešení" jsem chtěl napsat do uvozovek

kakabus1

Existují řekněme řešení na hraně zákona.

freda
hodnocení

0x

TO JE OPRAVDU UCHVATNÉ,JE MĚ LÍTO,ŽE TATO PORADNA SE NĚKDY A ČÍM DÁL VÍCE MĚNÍ V DISKUZI,KDE CHCE NĚKDO UKÁZAT SEBE A SVÉ NÁZORY A PROSAZOVAT JE NA OTÁZCE,KTERÁ SE TÁŽE NA JASNOU ODPOVĚĎ.NEMYSLÍM TÍM JEN TUTO OTÁZKU,ALE ZDE SE TAZATELKA PTÁ NA JASNOU OTÁZKU,KDE JE MOŽNÁ ODPOVĚĎ,POKUD NĚKDO TAKOVOU KLINIKU ZNÁ A CHCE TAZATELKU V TOMTO ČINU PODPOŘIT AŤ JI NAPÍŠE,POKUD NEZNÁ AŤ MLČÍ. TO ŽE KLINIKA NEMUSÍ EXISTOVAT TO ODPOVĚD A RADA ALE JE. TO VŠAK NEZNAMENÁ,ŽE S POTRATEM SOUHLASÍM,ALE TAZATELCE JE TO ZŘEJMĚ JEDNO CO SI O TOM MY VŠICHNI MYSLÍME,JELIKOŽ NA TO SE NEPTALA A UŽ MÁ VŠE PROMYŠLENÉ.MOŽNÁ JE TO MLADÁ DÍVKA,MOŽNÁ STARŠÍ PANÍ UŽ I S DĚTMI,ALE TO NÁM MŮŽE BÝT FUK. DOUFÁM ŽE PORADTE.CZ BUDE V BUDOUCNU VÍCE VĚCNÁ...

juldab*

Dovloím si silně nesouhlasit. Když se někdo bude ptát např na něco z elektriky tak mu taky poradím alternativní metodu ale podle vyhlášky 50. I když jí původně nechtěl. A nekřičte.

doplněno 23.04.11 16:43:

§ 161 Pomoc těhotné ženě k umělému přerušení těhotenství
(1) Kdo těhotné ženě pomáhá k tomu, aby
a) své těhotenství sama uměle přerušila, nebo
b) jiného požádala nebo jinému dovolila, aby jí bylo těhotenství uměle přerušeno jinak než způsobem přípustným podle zákona o umělém přerušení těhotenství,
bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

doplněno 23.04.11 16:45:

V tomto případě se pomoc myslí i radou

freda

Asi jste nepochopil co mím příspěvkem bylo myšleno.Nikdo vás nenutí,aby jste někomu radil,pokud neznáte odpověď tak nemusíte reagovat,myslím,že tazatelka je tak zaneprázdněná hledáním kliniky,že tohle už dávno nečte,zbytečně ztrácíte čas hledáním paragrafů atd. Já vám věřím,že je to nezákonné. Můj příspěvek nebyl určen uplně Vám,ano i alternativní rada je rada.Jen mě štve,že tu otázky nejsou zodpovězeny,ale vše vyústí v nějakou debatu o ničem:( nemyslím tím jen tuto otázku,kde se řeší zda jít či nejít na potrat.

juldab*

Bohužel jste to ale napsal k emočně velmi vyhraněné otázce.Už to že dotyčná použila silně negativně zabarvené slovo potrat místo např. přerušení těhotenstsví.Další věc je že se špatně ptala místo otázky jak jde zařídit přerušení po 12 týdnů, se ptala kde ji to udělaj což je vyložená provokace k spáchání trestného činu. A to že se i jiné otázky zvrhou v bohapusté kecání a zdělování názorů to je dáno rubrikou. U počítačů či technice se tak neděje

freda

Možná tazetelka není zrovna nejlépe rozpoložená, a proto je faktem,že otázka je položena tak ,ale i tak se potom tázá na tu kliniku.

To je ale vše jedno,spíše doufejme,že vše dopadne jak má-dobře.Ono pokud tu kliniku nenajde,může se stát i něco horšího:(

Věřme,že dítě příjde na svět a bude mu moc dobře!

osamocena
hodnocení

0x

Hlavne nevim,podle ceho vsichni soudi,ze jsem tehotna ja..To me uchvacuje..

pt®

Hlavně, jestli jste opravdu tazatelka. - stařenka *nevi*

juldab*

Máte pravdu třeba není vůbec nikdo těhotnej a vy pouze děláte sociologický průzkum. Nebo jste provokatér, který se snaží vyprokovat jiné k tresnému činu. Nebo policejní vyšetřovatel , který ví že někde v Brně ale nemá svědky.

krkovicka*
Mě zas uchvacuje to,že se ptáte na to co je už předem daný.Nezlobte se na mě paní osamocená,ale pokuď jste chtěla potratit,měla jste to řešit hned v začatku a ne teď když už plod je dostatečně zralý a žádný zdravotní ústav Vám potrat neudělá.Jen doufám,že jste natolik rozumná a zvážite veškerý možnosti,které se Vám nabízí a dáte dítěti právo na život.

hodnocení

0x

A já bych to tipla na těhotenství nezletilé dcery/vnučky. Břicho začíná jít vidět, tak se děcka musí zbavit, jinak by tatík (pravděpodobně již starší chlapec) putoval do basy...

sebod*

kolikokoli. A to věštíte z křišťálové koule nebo z kávové sedliny? *zed* S tmhle tazatelka přece nepotřebuje poradit, tak to neřešte*nevi*

Aha, takže jí mám poradit, kde jí z břicha vezmou živé dítě (ve 4. měsíci to je již dítě), zabijí ho a hodí do popelnice? Já jen, že se divím, že tohle téma je stále otevřené. Kdyby tu někdo napsal, že se potřebuje zbavit tchýně a jestli ji má zakopat k řece nebo na zahradě, tak by taky všichni radili?

Teď už můžeme opravdu jen doufat, že se buď tazatelka ptá jen ze zvědavosti nebo se rozhodne pro adopci.

borax*

Myslím, že zrovna u tchýně určitě :D

krkovicka*
Kolikoli vše dá řešit,i kdyby tomu tak bylo.Pokuď se někdo stydí za své těhotenství,nebo mu to rodiné zázemí neumožnuje tak přece je i další možnost se někde na dobu těhotenství uklidit,k babičce na venkov apod.Jen aby lidi nebyly dotěrný a zbytecně se nevyptávali a tam v klidu odrodit.

andulka*
hodnocení

0x

Ve Velké Británii je umělé přerušení těhotenství legální až do 24.týdne. Nicméně si kamarádka zaplatí cca kolem 20-ti tisíc korun + letenka a ubytování minimálně na dva dny.

Sama jsem těsně po 12-tém týdnu (1.těhotenství) a bylo to pro mě nejtěžší rozhodování v životě, koupila jsem si už letenku, nicméně nemohla jsem to nakonec udělat právě protože vím, jak už teď miminko vypadá a je vyvinuté. Nehledě na to hrozí, že už třeba nikdy nebude moct mít děti. Ať si to dobře rozmysli. Dítě může dát vždy k adopci a alespoň bude vědět, že mu dala právo na život v harmonické a kompletní rodině a nabídla mu to, co třeba ona nemůže. A pokud k dítěti začne mít během těhotenství vztah a její situace se třeba zlepší, bude ráda, že nakonec nešla na potrat. Věřím, že když se dítě narodí, každá matka musí být neskonale šťastná a problémy, které jí předtím trápily se budou zdát prťavé. Já budu svoje miminko vychovávat sama, ale doufám, že se brzy objeví někdo, v kom budu mít oporu. Nevzdávám to. Takový boj a rozhodnutí si mičo nechat myslím, že každou ženu nesmírně posílí.

lidus*

A´t žije a vzkvétá potratová turistika! Každá žena pozná , že je těhotná nebo si zajde k lékaři když ví, že se něco takového mohlo stát a má dost času na rozmyšlení. Andulko fandím vám, dítě je obrovský dar a jistě to zvládnete, rodina určitě pomůže a i nějaký vhodný partner se vyskytne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]