Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s pletacím mlýnkem? Dají se plést i vzory?Nevěděla jsem,že něco takového existuje.Je to dobré a jednoduché na obsluhu? Díky za radu
Kdysi jsem se o to zajímala, ale pokud se nemýlím je to sice na principu pletacího stroje, ale plete se na tom jen dokola. Když jsem byla malá, nitě se prodávaly na dřevěných cívkách (špulkách) s otvorem uprostřed. Na jednu stranu se natloukly 4 hřebíčky, omotala se příze a pak se stále dokola přetahovala háčkem přes hřebíčky - tak asi vypadá výrobek z pletacího mlýnku. Pletenina vylézala z otvoru v cívce, byla to vlastně pletená šňůrka ze 4 ok. Pak se něco podobného dělalo na prkénku s vyříznutým podélným otvorem s hřebíčky kolem a přetahováním příze háčkem - vznikl takový pletený tunel. Jak jinak mám podobné věci ráda, tak za tohle bych peníze nevyhazovala. Pokud potřebujete ozdobnou šňůrku dám Vám sem jednodušší návod. Patronka
doplněno 13.04.11 19:15:Tak ta cena mne odrovnala docela. Já si to nechtěla koupit a tehdy to stálo jen 450,- .Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.