Lepší je na másle, přidat trochu cukru a stále vše míchat, aby se nepřipálila. Je dobrá i s vanilkovým cukrem a skořicí. To přidávám do štrůdlu. Když se osmahne na sádle a přidají se vajíčka, osolí, opepří, a míchá do ztuhnutí, tak je to taky moc dobré.
Já ji dělám na pánvi s máslem trochu cukru a pro chuť do chladné přidávám strouhaný perník co zbyl od vánoc.To se vnoučata olizují,hlavně když jsou borůvkové
Dobrý den, je s podivem, že u receptů je uvedeno množství u všech ingrediencí-kromě strouhanky. Asi to ženy-kuchařky nepotřebují, dělají od oka... A je to přitom základní surovina. Stačí mnzs pro 4 jedlíky...děkuji za odpověď, F.H.
Ono je to na chuti každého. Klidně dávám lžíci másla a 200g strouhanky. Osmahnu do zlatova (je to důležité) a po vychladnutí vmíchám tolik moučkového cukru, aby mi to chutnalo. Někdo dává másla i 5x více. Opět zálěží na chuti a jak moc mastné to kdo chce. A množství na jednu porci? Tak to je už tuplem záhada. Někdo si dá lehký poprašek a jiný kopec, že v tom knedlíky nejsou vidět.
Doma ji děláme do zásoby. Co nesníme dáme do zavařovací sklenice a do mrazáku. Vydrží do nevidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.