Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si křen a nevím, co s ním, aby zůstal co nejdéle čerstvý, vždy když koupím křen, velmi rychle "zbabčí" - jakoby zgumovatí. Nemáte někdo nějaký tip? Děkuji Martina
kmacek, zabalím ho do těsné folie a dám do lednice. Před spotřebou ho , namočím přes noc do vody .Je křehký i ostrý.
Nebo vyšlu muže na zahradu vykopat čerstvý :D, ale chápu, že to asi není rada co hledáte.
JInak se dá prý uchávat i takhle, ale vyzkošeno to nemám:
30 dkg křenu 2 dcl převařené vody 1 dcl sluneč. oleje 1 lžíce cukru 1 lžíce octa 1 lžička soli
Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme se všemi přísadami na kašičku,
kterou naplníme skleničky od dětských přesnídávek a uzavřeme.
Křen vydrží celý rok ostrý.
karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.