Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak uchovat křen čerstvý

Od: kmacek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, koupila jsem si křen a nevím, co s ním, aby zůstal co nejdéle čerstvý, vždy když koupím křen, velmi rychle "zbabčí" - jakoby zgumovatí. Nemáte někdo nějaký tip? Děkuji Martina

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ar*
hodnocení

3x

Já to dělám tak, že ho dám do písku a dám do sklepa . Vydrží pak poměrně dlouho "křehký".

 

karina*
hodnocení

3x

kmacek, zabalím ho do těsné folie a dám do lednice. Před spotřebou ho , namočím přes noc do vody .Je křehký i ostrý.

Nebo vyšlu muže na zahradu vykopat čerstvý :D, ale chápu, že to asi není rada co hledáte.

JInak se dá prý uchávat i takhle, ale vyzkošeno to nemám:

30 dkg křenu 2 dcl převařené vody 1 dcl sluneč. oleje 1 lžíce cukru 1 lžíce octa 1 lžička soli

Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme se všemi přísadami na kašičku,
kterou naplníme skleničky od dětských přesnídávek a uzavřeme.
Křen vydrží celý rok ostrý.

karina

Recept , jak píše Karina máme léta vyzkoušený. Je to moc dobré k masu, párku, ovaru i křenovou omáčku z toho dělám. Ale při strouhání si vezměte potápěčské brýle, jinak si popláčete...záleží, kolik se toho dělá. Jinak se může dát kořen i do mrazáku.

kmacek*
hodnocení

Moc děkuji za užitečné rady *palec*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]