Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, jako každý člověk mám jednu nohu delší a při nošení tenisek a bot, ketré mají rovnou gumovou podrážku, se podrážka sešlapává. Jedná se o vnější stranu pravé nohy na patě, když takto boty nosím častěji, guma odíráním ubývá. Ve výsledku je na zbytku boty guma celá, u vnější hrany paty je ochozená až na skelet boty. Druhá bota je třeba čtyři roky ok, ale tu sešlapanou můžu po roce nošení vyhodit. A to je mi líto, nemá někdo nějaká tip, jak to opravit, případně jak tomu předcházet? Děkuji.
Problém je v tom, že špatně našlapáváte. To by mohly teoreticky alespoň trochu "spravit" ortopedické vložky do bot. Bez vyšetření ortopeda to asi nepůjde.
Jako mala jsem mela hodne krive nohy, nosila jsem specialni vyztuze, aby se srovnaly.. muze to byt dusledek?
Ano, a teď už znáte dokonce i příčinu. Ale hlavu vzhůru, lidí, co si nestejnoměrně sešlapávají obuv, je spousta a na světě jsou horší věci.
A nemuzu si koupit nejake vlozky sama, bez ortopeda? Za posledni pulrok jsem navstivila tolik lekaru, ze dalsiho videt nemusim)
To bych nedělal. Ono totiž se nejedná o obyčejné vložky. Lékaž popíše co je třeba napravit a na protetice vám udělají vložky přímo na vaši nohu, resp. na obě nohy. Záleží na posouzení odborníka, jestli je nějaká náprava možná.
Jen se jeste zeptam - k ortopedovi je nutno se nejak evidovat a objednavat? NIkdy jsem tam nebyla, co ja pamatuji...
Tak bolesti v krizi uz mam delsi dobu, pravdepodobne jako pulka naroda mam skoliozu kvuli padlovani. Akorat mi posledni dobou prijde, ze neumim chodit, tak divne smajdam...
Dvě věci:
Mně na mé křivé nohy dělali tzv. korekční osteotomii bérce, laicky _ nohu mi uřízli a přišili ji jinak. (vyřízli přitom asi kousek kosti, aby se to srovnalo, či čo.) To mi ovšem dělali kvůli gonarthroze, aby se srovnal tlak na koleno do osy. Boty ale stále ošlapávám, i když asi ne tak moc.
Druhá: ošlapané boty nosím k ševci aby mi na ne fal nový podpatek. (Umí dát i celou podrážku, ale to je dražší a to jsem nepotřeboval.) Ale to se misí dřív, než je ten starý úplně hin, aby ho bylo vůbec na co dát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.