Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píchání u srdce

Od: ada* odpovědí: 11 změna:

casto me picha u srdce,je mi teprve 13 let a tak si nemyslim ze by to moho byt neco zavazneho,na ekg nehci.Zkuste mi prosim poradit...diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Spider má pravdu, není důvod EKG odmítat, nicméně taková ta bolest "u srdce" bývá většinou od zad. Takové to typické píchání NIKOLIV vprostřed hrudní kosti, spíš více nalevo, právě k srdci. Špatné sezení, špatná židle, permanentní vysedávání u počítače, špatén držení těla, málo pohybu, špatná matrace, na které spíš, prostě... zkus se trochu protahovat, procivičit, aby tělo nebylo ztuhlé, a lépe sedět (musíš na to myslet, nehrbit se). Efekt by měl být na rozdíl od hubnutí okamžitý, protože ono tačí malinko, aby povolil svalek, který "drhne", takže zkus nějaké cviky, a pokud to po pár dnech, max týdnu nepřejde, honem k MUDr.

polinek*
hodnocení

1x

,může to být skříplý mezižeberní nerv,ten také blokuje nadechnutí i výdech.

lidus*

tak vidíte polinek a zrovna jsem totéž chtěla napsat a pak, že s vámi nikdy nesouhlasím. Ještě doplním, že spousta lidí myslí na infarkt ale to, že necvičí a páteř trpí je nenapadne. Navštívila bych lékaře.

hodnocení

0x

Nemyslíš, že by bylo určitě vhodnější se obrátit na svého lékaře? Příčin může být mnoho a bez vyšetření je to věštění z křišťálové koule. Máš nějaký závažný důvod proč odmítáš vyšetření EKG?

ada*
hodnocení

Na ekg vubec nechci,protoze mi vsichni rikaji ze tam davaji nejakou hadicku do krku a to me opravdu desi.Pri cisteni zubu mi staci dat kartacek vic do krku a...To bych nezvladla.K doktorce jsem sla a ta mi poradila ekg a nic vic tak se ptam na rady vas.Casto jsem take mela velke bolesti v zaludku az se z toho vyklubal zanet a pri to pichani muze byt z toho,zatim dekuji za odpovedi

To snad není pravda. Na EKG, což je vyšetření srdce, se žádná hadička do krku nedává. Pouze se na hruď pomocí přísavek připevní elektrody. A to je vše. Je to naprosto bezbolestné a vyšetřená trvá pár minutek.

smartmania.mobilmania.cz/...

martinaa*

To si pletete EKG s gastro ne? Pri ekg Vam daji na kuzi takove prisavky, ktere vedou srdecni ozvy do pristroje, ktery zobrazuje krivku srdecni cinnosti, zadnou hadicku Vam nikam zavadet nebudou:)

karamelka*
hodnocení

0x

Ahojky,mě je dvacet,co si pamatuju tak mě často u srdce píchá tak silně,až se nemůžu nadechnout a omdlévám.Udělali mi tisíc vyšetření,na nic nepřišli a na mě koukali jak na největšího simulanta.Zkus si hlídat jak dýcháš,soustředila jsem se na to a zjistila jsem že nejčastěji mě píchá u srdce ve chvíli,kdy změním dýchání na hluboké,nebo naopak když začnu jen mělce rychle dýchat.Snaž se to pohlídat,pokud se to srovná,je to v pohodě,když ne,zajdi si k doktorovi

martinaa*
hodnocení

0x

Take mam pichnani u srdce sem tam, EKG ciste, take jsem byla hodne vystrasena... ale pak jsem zjistila, ze hodne kamosek to m taky tak - a nejspis se jedna o cuk nejakeho nervu nebo svalu. Ja to mam z lodi, protoze padluji napravo, neumerne zatezuji pravou stranu, tudiz leve se to obcas nelibi a posle mi nejaky impulz:) Take to muze byt z noseni skolniho batohu na jedne strane a spatne sezeni - asi nejcastejsi pricina je totiz od zad, coz si plno lidi neuvedomuje. Cvicit zadove svaly a zatezovat zada rovnomerne:)

mrnousek*
hodnocení

0x

Ahoj ada. Já jsem v osmi letech byla na EKG, protože otec měl ifarkt 3krát a jeho bratři také a já jsem měla podezření na dědičnost, či co...:)

Nejdřív jsem se měla svléknout do půli těla a doktor mě pomazal hrudník nějakým gelem, který hrozně smrděl. Jezdil mi po prsou takovou ,,paličkou a koukal na monitor. Pak mi na hruď připíchnul přísavky a zase koukak do monitoru.

Nebolelo to, jen jsem měla na prsou kolečka od přísavek...;)

krkovicka*
hodnocení

0x
Pokuď bolest nestřílí do ramene,o nic nejde.Jde pouze o skříplý nerv,je potřeba ho rozcvičit.Dělejte velký oblouky,kola s rukama nádech a výdech a tlačte dlaně na úrovni prsou proti sobě.Bude to chvíli bolet-to cvičení-ale za chvíli budete mít po píchaní.Mě jednou celý den píchalo tak u srdce,že jsem se nemohla ani ohnout,ani nadechnout.Tohle mi potom poradila kámoška zdrav.sestra.Taky pomůže teplý obklad na prsa nebo Tea tree oil-namazat ne polykat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]